Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Support.ebsco.com EBSCOhost Collection Manager Selector Accounts(Seçici Hesaplar) Kullanıcı Kılavuzu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Support.ebsco.com EBSCOhost Collection Manager Selector Accounts(Seçici Hesaplar) Kullanıcı Kılavuzu."— Sunum transkripti:

1 support.ebsco.com EBSCOhost Collection Manager Selector Accounts(Seçici Hesaplar) Kullanıcı Kılavuzu

2 Seçiciler için EBSCOhost Collection Manager kılavuzuna hoşgeldiniz. EBSCOhost Collection Manager (ECM), EBSCOhost üzerinden kullandığınız e-kitap ve sesli kitap koleksiyonlarınızın yönetimini sağlayan bir araçtır. Bu kılavuzda, e-kitap arama ve tarama, satın alınmak üzere e-kitap listeleri oluşturma ve oluşturulan listeleri onay için gönderme fonksiyonlarını inceleyeceğiz.

3 Listeler, onaya göndermek üzere seçtiğiniz başlıkları kolayca organize etme şansı sağlar. ECM’de bir liste oluşturmanın birkaç yolu bulunmaktadır. Ana sayfada yer alan My Lists(Listelerim) açılır menüsü altındaki Create a new List(Yeni Liste Oluştur) butonuna ya da sağdaki My Lists(Listelerim) kutusundaki New List(Yeni Liste) linkine tıklayınız. Bu kılavuzda, aramalar sonucunda elde ettiğimiz sonuç listesindeki e-kitaplardan bir liste oluşturcağız.

4 Arama kutularına terimlerinizi girerek e-kitap ya da sesli kitaplar için arama yapabilirsiniz. İsterseniz, arama kutularının yanlarındaki açılır menüler ile keyword(anahtar kelime), author(yazar), ya da title(başlık) gibi çeşitli alanlarda arama yapabilirsiniz. Ayrıca, arama kutularının altında yer alan Full Search Options(Tüm Arama Seçenekleri) linkine tıklayarak daraltıcılardan da faydalanabilirsiniz. Son olarak, Search(Ara) butonuna tıklayınız.

5 Arama kriterleriniz ile eşleşen e-kitap ve sesli kitapların oluşan sonuç listesi görüntülenecektir. Soldaki sütunu kullanarak sonuçlarınızı daraltabilirsiniz. Sonuç sayfasındaki tüm kayıtları bir listeye eklemek eklemek için sonuç listesinin hemen üstünde yer alan Add to List/PDA(Listeye Ekle) linkine, tek tek e-kitap eklemek için ise her kaydın sağ tarafında bulunan Add to List/PDA(Listeye Ekle) linkine tıklayınız. Eğer bir başlık PDA(Patron Driven Acquisition)(Kullanıcı Yönlendirmeli Edinme) modeline uygun değil ise göreceğiniz link Add to List(Listeye Ekle) olacaktır.

6 Listenize tek tek e-kitap eklerken, herbir kayıt için erişim modelini seçebilirsiniz. Tüm erişim modelleri yayıncı kısıtlamalarından dolayı her e-kitap için geçerli olmayabilir. Bir başlık için Add to List/PDA(Listeye Ekle) linkine tıkladığınızda, açılır menüden Create a New List(Yeni Liste Oluştur)’u seçiniz. Eğer isterseniz, erişim modelini belirleyebilirsiniz.(One User(Tek Kullanıcılı), Three Users(Üç Kullanıcılı), ya da Unlimited Users(Sınırsız Kullanıcılı)). Son olarak Add to List(Listeye Ekle) butonuna tıklayınız.

7 Liste adını giriniz. Bir Fund Code(Fon Kodu) (eğer hesabınız için oluşturulmuşsa) seçiniz ve Create List(Liste Oluştur) butonuna tıklayınız. Not: Fon kodları Account Settings(Hesap Ayarları) alanından oluşturulabilir ve muhasebe karışıklıklarını engellemek için herhangi bir sahiplik ya da PDA listesine atanabilir.

8 Yeni listeniz oluşturulacaktır ve seçtiğiniz başlık o listeye eklenecektir. Bir başlık, bir listeye eklendiğinde, o başlık için Moved to List(Listeye Taşındı) ibaresi belirecektir. Ekranın sağ üstündeki kutuda görebileceğiz Undo(Geri Al) butonuna tıklayarak, e-kitabı listeye ekleme işlemini hızlı bir şekilde geri alabilirsiniz. Listeniz üzerinde başka düzenlemeler yapmak için yine aynı kutudaki View List Detail(Liste Detayını Gör) butonuna tıklayınız.

9 View List Details(Liste Detayını Gör)’e tıkladığınızda, kitap seçimin devam ettiğini belirten In Progress ekranına yönlendirileceksiniz. List Settings(Liste Ayarları) linkine tıklayarak düzenlemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Change Access Model/Term(Erişim Modeli Değiştir) linkine tıklayarak bir başlık için erişim modelini değiştirebilirsiniz, ya da Remove from list(Listeden Sil) linkini kullanarak bir başlığı listeden çıkarabilirsiniz.

10 ECM’de anahtar kelime ile başlık aramasına ek olarak, Subject Set(Konu Seti), Collection(Koleksiyon), ve Publisher(Yayıncı) bazında tarama yapabilirsiniz. EBSCO’nun koleksiyon geliştirme kütüphanecileri tarafından hazırlanan koleksiyonlar, Collections(Koleksiyonlar) başlığı altında yer alır ve belirli kullanıcılara önerilir. Subject Sets(Konu Setleri) de EBSCO kütüphanecileri tarafından oluşturulmuştur ve belirli başlıklar üzerine odaklanmaktadırlar. Tüm koleksiyonlar, komple set olarak ya da başlık başlık seçerek satın alınabilir. Bir konu setine, koleksiyona ya da yayıncıya tıkladığınızda, listenize tüm kayıtları ya da istediğiniz başlıkları ekleyebileceğiniz sonuç sayfasına yönlendirileceksiniz.

11 Seçim işlemini sonlandırmadığınız listelerinizi görmek için üst araç çubuğunun sağındaki My Lists(In Progress) linkine ya da My Lists(Listelerim) kutusundaki liste adına tıklayınız.

12 Eğer listeleriniz hazır ise In Progress(Tamamlanmamış Süreç) ekranında yer alan Submit for Approval(Onaya Gönder) butonuna tıklayarak onları satın alınmak üzere onaya gönderebilirsiniz.

13 Açılır menüden bir Approver(Onaylayıcı) seçiniz ve Submit(Gönder) butonuna tıklayınız.

14 Liste kurumunuzun onaylayıcısına gönderilecektir ve In Progress Lists(Tamamlanmamış Süreç) ekranından silinecektir.

15 Ana sayfaya döndüğünüzde, yardım bilgilerine Using ECM(ECM Kullanımı) bölümündeki linkler üzerinden erişebilirsiniz. Online yardım sisteminin solunda yer alan menü, tüm konu başlıklarını içermektedir.

16


"Support.ebsco.com EBSCOhost Collection Manager Selector Accounts(Seçici Hesaplar) Kullanıcı Kılavuzu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları