Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Support.ebsco.com Arama Geçmişi Özelliğini Kullanma Kullanma Klavuzu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Support.ebsco.com Arama Geçmişi Özelliğini Kullanma Kullanma Klavuzu."— Sunum transkripti:

1 support.ebsco.com Arama Geçmişi Özelliğini Kullanma Kullanma Klavuzu

2 EBSCOhost Arama Geçmişi(Search History) kullanıcı klavuzuna hoşgeldiniz. Bu kılavuzda daha önce gerçekleştirilmiş bir aramayı düzenleme, aramayı kaydetme ve kaydedilmiş bir aramayı düzenlemeyi de içeren Arama Geçmişi/Uyarılar(Search History/Alerts) özelliklerini inceleyeceğiz.

3 İçinde bulunduğunuz oturumdaki arama geçmişine Arama Alanının altında yer alan Search History(Arama Geçmişi) linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Buradan arama geçmişinizi yazdırabilirsiniz(print), önceki aramalarınızı tekrar oluşturabilirsiniz(retrieve searches), uyarılar oluşturabilirsiniz ve aramaları ve uyarıları kaydedebilirsiniz. Ayrıca, yanlarındaki kutuları işaretleyerek gerçekleştirilmesini istediğiniz aramaları birleştirip Arama Alanına ekleyebilirsiniz ve Search with(Birlikte ara) butonlarından birine tıklayarak aramanızı gerçekleştirebilirsiniz.

4 Actions(Eylemler) altında, View Results(Sonuçları Göster) linkine tıklayarak arama geçmişinizin her satırındaki sonuçları görebilirsiniz ve View Details(Detayları Gör) linklerine tıklayarak aramalarınızın detaylarını görebilirsiniz. Herhangi bir satırdaki arama geçmişinizi düzenlemek için Edit(Düzenle) linkine tıklayınız.

5 Edit Search(Aramayı Düzenle) penceresi görüntülenir. Arama Alanındaki terimleri düzenleyiniz ya da yenilerini ekleyiniz ve istediğiniz daraltıcıları ve genişleticileri uygulayınız. Eğer aramanız arama geçmişinizdeki önceki aramaları içeriyorsa onları View Dependent Searches(Bağlantılı Aramaları Göster) linkine tıklayarak görebilirsiniz.

6 Bağlantılı aramalar açılan sayfada gösterilir. Aramanızı düzenledikten sonra Save(Kaydet) butonuna tıklayınız.

7 Bir arama gerçekleştirdikten sonra Save Searches/Alerts(Aramaları/Uyarıları Kaydet) linkine tıklayarak aramalarınızı kişisel My EBSCOhost klasörünüze kaydedebilirsiniz. Sadece belirli aramaları kaydetmek için kaydetmek istediğiniz aramaların yanlarındaki kutuları işaretleyiniz ve Save Searches(Aramaları Kaydet) linkine tıklayınız. Eğer My EBSCOhost klasörünüze giriş yapmadıysanız, giriş yapmak için yönlendirileceksiniz.

8 Alanları doldurunuz ve Permanent(Kalıcı) ya da Temporary(Geçici) Kaydedilen Arama seçeneğinin yanındaki butonu seçiniz ve Save(Kaydet) butonuna tıklayınız. Arama kriteriniz siz silene kadar kişisel My EBSCOhost klasörünüzün içinde kalacaktır.

9 Edit Saved Search(Kaydedilen Aramayı Düzenle) linkine tıklayarak, aramalarınız My EBSCOhost klasörüne kaydedildikten sonra da onları düzenleyebilirsiniz.

10 Düzenlemek istediğiniz aramanın satırındaki Edit(Düzenle) linkine tıklayınız ve Edit Search (Aramayı Düzenle) penceresindeki ayarlamaları yapınız.

11 Kaydedilmiş aramanızı düzenledikten sonra My EBSCOhost klasörünüze dönmek için Continue(Devam Et) butonuna tıklayınız.

12 Online Yardım sisteminin tamanına ulaşmak için istediğiniz zaman Help(Yardım) linkine tıklayınız.

13


"Support.ebsco.com Arama Geçmişi Özelliğini Kullanma Kullanma Klavuzu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları