Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Support.ebsco.com EBSCOhost Mobil Kullanıcı Kılavuzu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Support.ebsco.com EBSCOhost Mobil Kullanıcı Kılavuzu."— Sunum transkripti:

1 support.ebsco.com EBSCOhost Mobil Kullanıcı Kılavuzu

2 iPhone ve Android bazlı akıllı telefonlar gibi mobil cihazlar için en popüler özellikleri açıklayan EBSCOhost Mobil kullanıcı kılavuzuna hoşgeldiniz. EBSCOhost Mobil erişimi için tarayıcınıza http://search.ebscohost.com adresini giriniz. EBSCOhost, mobil bir cihazdan giriş yaptığınızı otomatik olarak algılayacaktır ve mobil arayüzü görüntüleyecektir. http://search.ebscohost.com

3 Eğer iPhone gibi dokunmatik ekranlı bir cihaz kullanıyorsanız, klavye’yi görmek için arama kutusuna dokununuz ve arama terimlerinizi giriniz. Seçimlerinizi (daraltıcılar) ekrana dokunarak yapınız. Global warming için temel arama yaparak başlayacağız. Search Options(Arama Seçenekleri) linkine tıklayarak ya da dokunarak daraltıcıları ya da genişleticileri görebilirsiniz.

4 Search Options(Arama Seçenekleri) ile sonuçlarınızı kolayca daraltabilirsiniz ya da genişletebilirsiniz. Belirlediğiniz veri tabanlarına bağlı olarak değişen arama şekilleri(Search Modes) arasından tam metin(Full Text) makalelere, hakemli(Peer Reviewed) dergilere ya da belirli bir yayına göre daraltma seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Seçimlerinizi yaptıktan sonra arama ekranına dönmek için Update(Güncelle) butonuna dokununuz ve arama terimlerinizi giriniz.

5 Temel arama(Basic Search) ekranında, arama kutusuna terimlerinizi giriniz ve büyüteç simgesine dokununuz.

6 Sonuç listeniz görüntülenecektir. Sonuç listesinde aşağıdaki seçenekler yer almaktadır.  Bir makalenin başlığına tıklayarak o makalenin künyesini görüntüleyebilirsiniz.  Eğer mevcut ise, bir makalenin tam metnini HTML Full Text ya da PDF Full Text linklerine tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.  Eğer yer alıyor ise, makale bilgisi ile görüntülenen bir görsele dokunarak resim hızlı görünümü (Image Quick View) sonuçlarını görebilirsiniz.  Sonuçları daralt(Refine Results) butonuna dokunarak sonuçlarınızı daha da fazla daraltabilirsiniz.

7 Sonuçları daralt(Refine Results) ekranından, ek daraltıcıların ve genişleticilerin yanı sıra daraltıcı kümelerinden faydalanarak sonuçlarınızı süzebilirsiniz. Daraltıcı kümeleri, kaynak türleri(Source Types), konular(Subjects), yayınlar(Publications) ve daha fazlasını içerirler ve sonuçlarınızı bu kümelere göre süzmenize olanak verirler. Daraltıcı kümelerinden faydalanmak için istediğiniz kümeye dokunduktan sonra belirlediğiniz öğeleri seçiniz ve ekranın üst kısmında yer alan güncelle (Update) butonuna dokununuz. Daraltıcı kümeleriniz eklenmiş olarak sonuçları süzme (Refine Results) ekranına dönmüş olacaksınız. Daha sonra, ekranın üst kısmında yer alan sonuçlar (Results) butonuna dokunuz. Sonuç listesi belirlediğiniz daraltıcılara, genişleticilere ve daraltıcı kümelerine göre güncellenecektir.

8 Makele künyesi ekranından, E-mail simgesine dokunarak makaleyi e-mail ile gönderebilirsiniz. Tek seferde 1’den fazla makale göndermek isterseniz, makaleyi klasöre ya da kişisel My EBSCOhost klasörünüze ekleyebilirsiniz. Bir makaleyi klasöre eklemek için klasör(Folder) simgesine tıklayınız. Tam metni görmek için HTML ya da PDF full text (tam metin) simgelerine tıklayınız. Sonuç listenize tekrar dönmek için sonuçlar(Results) butonuna dokununuz ya da diğer sonuçlara geçişler yapmak için sağ ve sol oklardan(left and right arrows) faydalanınız.

9 Makaleleri klasöre eklemek için sonuç listesinde ya da makale künyesinde yer alan klasör (Folder) simgesine dokununuz. Klasöre eklediğiniz toplam makale sayısını ekranın üst kısmında görebilirsiniz. Klasörün içeriğini görmek için ise üst kısımda yer alan klasöre dokununuz.

10 Klasördeki makaleleri e-mail ile gönderebilirsiniz ya da oturum aç(Sign in) linkine dokunarak kişisel My EBSCOhost klasörünüze kaydedebilirsiniz. Not: Eğer kişisel bir My EBSCOhost klasörüne sahip değilseniz, oturum aç(Sign in) linkine dokunduktan sonra yeni hesap oluştur (Create a new Account) seçeneğini kullanabilirsiniz. Makaleleri e-mail ile göndermek için her birinin yanında yer alan kutuları işaretledikten sonra E-mail butonuna dokununuz ve e-mail adresinizi giriniz. Gönder’e(Send) dokunarak işlemi tamamlayınız.

11 Sağ üst köşede yer alan simgeyi kullanarak EBSCOhost Mobil seçeneklerinizi düzenleyebilirsiniz. Sonuç sayfasında görüntülenecek makale sayısı, sonuç listesinde yer alan makalelerin formatı ve mobil arayüzün dili gibi görsel özellikleri seçeneklerden(Preferences) düzenleyebilirsiniz.

12 İstediğiniz seçenekleri belirleyiniz ve güncelle (Update) butonuna dokununuz. Sign In(Oturum Aç) butonuna dokunarak ise seçeneklerinizi kişisel My EBSCOhost klasörünüze kaydedebilirsiniz. Seçenekleriniz bir kere kaydedildikten sonra My EBSCOhost klasörünüze her giriş yaptığınızda EBSCOhost Mobil profiliniz için aynı seçenekleri görebileceksiniz.

13 EBSCOhost Mobil kullanımı ile ilgili çeşitli yardım konularını ekranın alt kısmında yer alan yardım(Help) linkini kullanarak görebilirsiniz.


"Support.ebsco.com EBSCOhost Mobil Kullanıcı Kılavuzu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları