Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Online Resources From Oxford University Press.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Online Resources From Oxford University Press."— Sunum transkripti:

1 Online Resources From Oxford University Press

2 Bu sunum Oxford Dergi Koleksiyonu hakkında kısa bir bilgi vermektedir.
dergilerin ne olduğunu size nasıl yardım edebileceklerini içindeki bilgileri nasıl arayacağınızı anlatır. Bu sunum yaklaşık 7 dakika sürecektir.

3 Oxford Dergi Koleksiyonu akademik araştırmaları ön planda tutan, profesyoneller, kütüphaneler ve kullanıcıları için paha biçilemez bir kaynak olan, 230’un üzerinde dünyanın en prestijli ve en yetkili dergilerini içeren bir koleksiyondur.

4 Oxford Dergilerinin içeriğinin 2/3’ünden fazlası, çok çeşitli konularda yayın yapan dünyanın her yerindeki dernek yayınevleri ile işbirliği içerisinde oluşturulmaktadır. Bu işbirliği, kendi alanlarında en iyi ve en ileri düzeydeki araştırmaları içeren dergilerin yayınlanmasını sağlar.

5 Akademik misyonumuzun ayrılmaz bir parçası da dergileri genellikle etki faktörü sıralamasıyla belirlenmiş en yüksek kalitede yayınlamaktır. 2008 Dergi Atıf Raporları’na bakıldığında konularına göre Oxford Dergilerinin başlıkları ¼’ünden fazlası ilk %10’un içinde ¾’ünden fazlası ise ilk % 50’nin içinde yer almaktadır.

6 Bağımsız kütüphaneler ve konsorsiyum tüm dergi koleksiyonuna, ders paketine ya da 1996 yılına kadar olan içeriği kapsayan ihtiyaçları karşılamak üzere uyarlanan özelleştirilmiş uygun bir seçime abone olabilir. Lütfen kütüphanecinizle birlikte kütüphanenizdeki uygun başlıkların listesini kontrol ediniz.

7 1849’dan 1995’e kadar yayınlanan, her derginin 1. cilt, 1
1849’dan 1995’e kadar yayınlanan, her derginin 1.cilt, 1. sayısından itibaren tüm sayılarını kapsayan 4 milyon sayfadan fazla içerik Arşiv Koleksiyonu’nda bulunmaktadır.. Bu, Oxford Dergi Koleksiyonu aboneliğini mükemmel bir şekilde tamamlamaktadır. .

8 Bir dergiye ana sayfadaki alfabetik dergi listesi üzerinden,

9 A’dan Z’ye dergi kutusundaki dergi ismine tıklayarak,

10 ya da ilgili başlıkları biraraya getiren konu modülü aracılığıyla erişebilirsiniz.
Makalelere ücretsiz erişim için, İlk 10 Editör’ün seçimi ‘ne dikkat ediniz.

11 Aramak için, kelimeyi ya da cümleyi kolayca hızlı arama kutusuna yazabilirsiniz.
heart rate

12 Arama sonuçları sayfasından derginin ana sayfasına doğrudan ulaşabilir, makalenin özetini veya metnin tamamını görüntüleyebilirsiniz. Ya da arama sonuçlarını Kişisel Arşiv’inizde saklayabilir ve atıf yönetim programına indirebilirsiniz.

13 Tüm dergilere mobil aygıtlardan erişilebilir.

14 Bazı dergi ana sayfaları konularla taramanıza imkan verebilir ve hızlı ve gelişmiş içerik araştırması yapmanıza olanak sağlar.

15 Dijital ortamda makale’nin ulaşılabilirliğini sağlayan DOI numarası (Dijital Nesne Tanımlayıcıları)’na ulaşabilirsiniz. Magnetic resonance

16 Yazarlar ve anahtar kelimelerin diğer kaynaklarla bağlantılı olduğunu görebilirsiniz..
Özetleri... ...ve HTML ya da PDF formatındaki tüm metni görüntüleyin. Ek Bilgilere erişim imkanı bulunmaktadır.

17 Tüm şekil ve grafikler genişletilebilir ve dersler ve sunumlarda kullanmak için
PowerPoint’e indirilebilir. Makale, yukarı ve aşağıya kaydırma olanağı ile bir sayfada görüntülenebilir. Sabit gezinme paneli her zaman ortada bulunur.

18 Referanslara yapılan çok sayıda eklemeler araştırmanız için ek akademik yollar sağlar.

19 ‘My Account’ bölümü size kişisel hesabınız ve bu hesabınızın yönetimi için önemli bilgiler verir.

20 username Erişmek için, kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın. ***** Ya da dergi yönetim hizmetlerini kullanmaya başlamak için kayıt olun.

21 Çoklu hizmetler, faaliyetlerinizi yönetmenize ve önemli bilgileri toplamanıza yardımcı olur. Örneğin: Kullanım istatistikleri, abonelikler, ve diğerleri... Buradan ayrıca aboneliğiniz olan başlıklara ek olarak, açık erişimdeki yayınlar için ve diğer yayınların içindekiler sayfaları için alarm sisteminizi kurabilirsiniz.

22

23 Seçilen dergiler için içindekiler sayfalarına tıklayın, erişiminizi genişletin ya da her iki seçeneği de ayarlayın... x x

24 ...ve uyarı tercihlerinizi kaydedin..

25 Uyarı tercihleriniz düzenlenebilir.

26

27 Atıfları takip edebilmek için derginin ana sayfasındaki uyarı servisine (ya da direk içeriğine) gitmelisiniz. Takip ettiğiniz her bir derginin yeni sayısında uygun içerik her bulunduğunda bir e-posta alacaksınız. Alternatif olarak RSS besleme kullanarak detayları doğrudan alabilirsiniz.

28 Bu sunum Oxford Dergi Koleksiyonu’nun yalnızca küçük bir kısmını anlatmaktadır. Dahası için:
Dergilerle ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz. SSS’lere göz atabilirsiniz. Canlı online demo’ya katılabilirsiniz.. adresine e-posta atabilirsiniz.

29 Oxford University Press online kaynakları ile ilgili benzer sunumları, Librarian Resource Centre sayfasında bulabilirsiniz.

30 Oxford’un tüm online kaynaklarıyla ilgili daha fazla bilgi ve kurumsal ücretsiz deneme talep etmek için, lütfen acenteniz veya Oxford University Press ile iletişime geçiniz. Online Products, Oxford University Press Great Clarendon Street, Oxford, OX2 6DP +44 (0) +44 (0)


"Online Resources From Oxford University Press." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları