Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EBSCOhost 2.0 Platformu Kendi Web Siteniz gibi Dizayn Etmek.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EBSCOhost 2.0 Platformu Kendi Web Siteniz gibi Dizayn Etmek."— Sunum transkripti:

1 EBSCOhost 2.0 Platformu Kendi Web Siteniz gibi Dizayn Etmek

2 Platformu Değiştirme • EBSCOhost platformunu kendi organizasyonunuzun web sitesi gibi dizayn etmek istemez misiniz? • Kendi web sayfanızdaki eklentilerin ve sekmelerin, EBSCOhost sonuç sayfasında yer almasını istemez misiniz? • Örnek olarak Kütüphanenizin kataloğu veya çalışma saatleri EBSCOhost platformunda yayınlansa daha kullanışlı olmaz mı? • Sadece kendi logonuzun ve renklerinizin yer aldığı bir platform istemez misiniz? Artık bütün bu saydıklarımız yeni EBSCOhost özellikleri sayesinde mümkün ve tüm bu değişiklikleri SİZ yapabilirsiniz!

3 Tüm Bu ayarlar EBSCOAdmin modülünde yapılandırılır : http://eadmin.ebscohost.com Not: Eğer Admin kullanıcı adı ve şifrenizi bilmiyorsanız bize danışın !http://eadmin.ebscohost.com Belirttiğimiz ayarlar EBSCOAdmin modülündeki “Viewing Results” ve” Branding” sekmelerinden yapılandırılır.

4 EBSCOhost Widgets Ne İşe Yarar? •Araştırmacıların kütüphanenizin ve organizasyonunuzun tüm elektronik kaynaklarına ulaşmasını ve faaliyetlerinizden haberdar olmasını sağlamanın sizin için önemli olduğunu biliyoruz. •Peki tüm bu olanaklara tek bir ekrandan ulaşabileceklerini hayal ettiniz mi? •Örnek olarak ; araştırmacı, aynı ekranda anahtar kelimesiyle makale tararken, sonuç ekranın sağında beliren küçük bir kutucuktan da kütüphane katalogunu tarayabilse sizce de çok verimli olmaz mı? •Katalog taramasının yanında, federe tarama ile tüm elektronik kaynaklara ulaşabilir, kütüphanenizin çalışma saatlerinden haberdar olabilir, duyuru linkine tıklayarak kütüphaneniz ve organizasyonunuz hakkında en son gelişmeleri takip edebilir, öğrenci otomasyon sistemine geçerek kişisel işlemlerini gerçekleştirebilir, size sorular yöneltebilir…. •Tüm bunları tek bir ekrandan yapmak mümkün! Nasıl mı yapacaksınız? İlerleyen sayfalarda ayrıntılı olarak anlatılmıştır.

5 Viewing Results Sekmesinden Widgets Eklemek “Viewing Results” sekmesi altında “Additional Resources “bölümünde “Modify “linkine tıklarsanız, Aşağıdaki pencere açılır. Burada” Add Item” linkine tıklayarak yeni alanlar ekleyebilirsiniz

6 Viewing Results Sekmesinden Widgets Eklemek Burada isterseniz görünmesini tercih ettiğiniz web adresinin URL’sini “iFrame URL” adresinden yapılandırabilirisi- niz veya tasarlamış olduğunuz bir HTML kodunu “Custom HTML “kısmıdan ekleyebilirsiniz.

7 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Admin Modülü Widgets Görünümü Yaptığınız eklentilerin hangilerinin görünüp, hangilerinin görülmemesini istiyorsanız “Show” seçeneği altındaki kutucukları işaretleyerek bunları belirleyebilirsiniz. Ayrıca Sonuç ekranı geldiğinde bu sekmelerin açık görünmesini istiyorsanız “Default to Open” sekmesinde “Yes” kutusunu işaretlemeniz gerekmektedir.

8 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sonuç Ekranı Widgets Görünümü

9 Kendi Platformunuzu Yaratın Branding sekmesi altında Customize Colors başlığından renkleri kendi istediğiniz şekilde ayarlayabilir. Branding Style opsiyonlarını kullanarak da numaralarla gösterilmiş olan bölgelere organizasyonunuzun logolarını ve resimlerini yerleştirebilirsiniz.

10 Renkleri Değiştirme EBSCOhost platformunun renklerini “Customize Colors” başlığının yanındaki “Modify” sekmesine tıklayarak değiştirebilirsiniz. Renklerini değiştirebileceğiniz alanların üzerinde rakamlar yer almaktadır ve sağdaki yönetsel modülde bunları ayarlayabilirsiniz. Renk kutularına tıkladığınızda istediğiniz rengi seçmenizi sağlayacak ekranlar belirecektir.

11 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi EBSCOhost Platformu Görünümü

12 Teşekkürler Mehmet Can Soyulmaz EBSCO Publishing Implementation Specialist msoyulmaz@ebscohost.com


"EBSCOhost 2.0 Platformu Kendi Web Siteniz gibi Dizayn Etmek." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları