Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi"— Sunum transkripti:

1 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Hafta 11 Elektronik Tablo – II (Microsoft Excel) Konya, 2012

2 GİRİŞ Sütun Ekleme Sütun eklemek için iki yöntem kullanılabilir. Bunlardan ilki sütun eklenmek istenen hücrenin seçilmesi ve EKLE menüsünden SÜTUN seçeneğinin seçilmesidir. Böylelikle işaretli hücrenin sol tarafına boş bir sütun oluşturulmaktadır. Sütun eklemek için kullanılacak ikinci yöntem ise sütun eklenmek istenen sütun başlığı üzerinde sağ tıklamak ve çıkan menüden EKLE seçeneğinin seçilmesidir. Böylelikle işaretlenen sütunun sol tarafına boş bir sütun oluşturulmaktadır. böte

3 GİRİŞ Satır Ekleme Satır eklemek için iki yöntem kullanılabilir. Bunlardan ilki satır eklenmek istenen hücrenin seçilmesi ve EKLE menüsünden SATIR seçeneğinin seçilmesidir. Böylelikle işaretli hücrenin üst tarafına boş bir satır oluşturulmaktadır. Satır eklemek için kullanılacak ikinci yöntem ise satır eklenmek istenen satır başlığı üzerinde sağ tıklamak ve çıkan menüden EKLE seçeneğinin seçilmesidir. Böylelikle işaretlenen satırın üst tarafına boş bir satır oluşturulmaktadır. böte 3

4 Satır Yüksekliği ve Sütun Genişliği
TEMEL İŞLEMLER Satır Yüksekliği ve Sütun Genişliği Sütun genişliğini ayarlamak için fare ile ayarlanacak sütun harfinin sağ veya sol kenarına gelinir ve fare işareti görüldüğü gibi olduğunda tutup sürüklenir Satır yüksekliğini ayarlamak için fare ile ayarlanacak satır numarasının alt veya üst kenarına gelinir ve fare işareti görüldüğü gibi olduğunda tutup sürüklenir

5 Satır Yüksekliği ve Sütun Genişliği
TEMEL İŞLEMLER Satır Yüksekliği ve Sütun Genişliği Satır yüksekliğini ayarlamak için Biçim menüsünden Satır buradan da Yükseklik seçeneği seçilir ve çıkan pencereye değer girilir. Sütun genişliğini ayarlamak için Biçim menüsünden Sütun buradan da Genişlik seçeneği seçilir ve çıkan pencereye değer girilir.

6 Sıra ve Sutün İşlemleri
TEMEL İŞLEMLER Sıra ve Sutün İşlemleri Standart araç çubuğu üzerindeki simge işaretli hücreler içerisindeki rakamları küçükten büyüğe veya metinleri A’dan Z’ye sıralar Standart araç çubuğu üzerindeki simge işaretli hücreler içerisindeki rakamları büyükten küçüğe veya metinleri Z’den A’ya sıralar Eğer sıralanan hücrelerin yanındaki hücrelerde veri bulunuyorsa ekrana SIRALAMA UYARISI penceresi gelir. Bu pencereden, sıralamayı yanındaki hücrelerle birlikte yapmak için SEÇİMİ GENİŞLET seçilmelidir.

7 Seri oluşturma işlemleri
TEMEL İŞLEMLER Seri oluşturma işlemleri Sayısal seriler oluşturulmak için sırasıyla şunlar yapılmalıdır: Birinci sayı girilir Altındaki hücreye ikinci sayı girilir İki hücre birlikte işaretlenir İşaretli hücrelerin sağ alt tarafındaki kutucuktan tutup sürüklenir. Sürükleme yapılırken fare işaretinin olması gerekmektedir.

8 Seri oluşturma işlemleri
TEMEL İŞLEMLER Seri oluşturma işlemleri Gün, Ay veya tarihlerden oluşun seriler oluşturulmak için sırasıyla şunlar yapılmalıdır: Gün veya ay ismi yazılır Veri girilen hücre işaretlenir ve sağ alt tarafındaki kutucuktan tutup sürüklenir. Sürükleme yapılırken fare işaretinin olması gerekmektedir. Birbirini tekrar eden yazılardan oluşun seriler oluşturulmak için sırasıyla şunlar yapılmalıdır: Tekrar edecek yazılar yazılır Veri girilen tüm hücreler işaretlenir ve sağ alt tarafındaki kutucuktan tutup sürüklenir. Sürükleme yapılırken fare işaretinin olması gerekmektedir.

9 Seri oluşturma işlemleri
TEMEL İŞLEMLER Seri oluşturma işlemleri Sayısal seriler oluşturmak için kullanılan bir diğer yöntem ise serileri doldurma yöntemidir. Bunun için öncelikle başlangıç sayısı girilir. Daha sonra veri girilen hücre işaretlenerek sağ alt köşesinden tutup sürüklenir. Hücre kopyalama işlemi yapıldıktan sonra serinin sağ altında çıkan seçenekler görüntülenerek SERİLERİ DOLDUR seçeneği seçilir.

10 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Hafta 11 Elektronik Tablo – II (Microsoft Excel) Konya, 2012


"Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları