Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi"— Sunum transkripti:

1 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Hafta 8 Kelime İşlemci – III (Microsoft Word) Konya, 2012

2 BELGEDE TABLO OLUŞTURMA
İLERİ ÖZELLİKLER BELGEDE TABLO OLUŞTURMA Liste halinde bulunması gereken bilgileri düzenlemenin en iyi yolu tablo kullanmaktır. Örneğin bir okuldaki öğretmenlerin girdiklerin derslerin tarih ve saatleri bir tablo olarak tasarlanabilir. Önceden biçimlendirilmiş bir tablo galerisini temel alan bir tablo eklemek için tablo şablonlarını kullanabilirsiniz. böte

3 BELGEDE TABLO OLUŞTURMA
İLERİ ÖZELLİKLER BELGEDE TABLO OLUŞTURMA Tabloyu eklemek istediğiniz yeri tıklatın. Tablo menüsünden sırasıyla Ekle ve Tablo seçeneğini tıklatın. Ekrana gelen Tablo Ekle penceresinden oluşturulması istenen tablonun satır ve sütün sayısını girin ve Tamam düğmesini tıklayın. böte

4 BELGEDE TABLO OLUŞTURMA
İLERİ ÖZELLİKLER BELGEDE TABLO OLUŞTURMA Tablo oluşturmanın diğer bir yolu Standart araç çubuğunda yer alan tablo ekleme seçeneğini kullanmaktır. Bu seçenek yardımıyla kaç satır ve kaç sütunluk tablo oluşturulacaksa o kadar satır ve sütun sürükleyerek belirlenir.

5 Tabloda Satır, Sütun veya Hücre Seçme
İLERİ ÖZELLİKLER Tabloda Satır, Sütun veya Hücre Seçme Oluşturduğumuz herhangi bir tabloda fare imlecini seçeceğimiz satır sütun veya hücreyi işaretleyerek yapabiliriz. İstenilen hücreler sürükleme yöntemiyle işaretlenebilir. Fare işareti sütun başlığında aşağıya doğru içi dolu siyah bir ok işareti aldığında tıklama yaparak sütunun tamamı, fare işareti satır başında sağa yatık beyaz bir ok işareti olduğunda tıklama yaparak satırın tamamı seçilir. Tablonun tamamı ise tablonun sol üstündeki kutucuk tıklandığında seçilebilir.

6 Tabloda satır, sütun, hücre ekleme veya silme
İLERİ ÖZELLİKLER Tabloda satır, sütun, hücre ekleme veya silme Oluşturduğumuz tabloda satır ve sütun ekleme işlemlerini Tablo menüsünden Ekle seçeneği yardımıyla yapabiliriz. Satır veya sütun eklenecek noktaya imleç yerleştirildikten sonra sırasıyla Tablo menüsü Ekle seçeneği oradan da eklemek istenen satır (üste veya alta) ve sütun (sola veya sağa) tıklanır.

7 Tabloda satır, sütun, hücre ekleme veya silme
İLERİ ÖZELLİKLER Tabloda satır, sütun, hücre ekleme veya silme Oluşturduğumuz tabloda satır ve sütun silme işlemlerini ise Tablo menüsünden Sil seçeneği yardımıyla yapabiliriz. Silinmek istenen satır veya sütuna imleç yerleştirildikten sonra sırasıyla Tablo menüsü Sil seçeneği oradan da silinmek istenen satır veya sütun tıklanır. Tablonun tamamını silmek için ise sırasıyla Tablo, Sil, Tablo seçenekleri tıklanır.

8 Sütun Genişliğini ve Satır Yüksekliğini Değiştirme
İLERİ ÖZELLİKLER Sütun Genişliğini ve Satır Yüksekliğini Değiştirme Tabloda satır ve sütun özelliklerini değiştirmek için tablonun üzerinde seçtiğimiz herhangi bir satır yada sütunun üzerine gelerek farenin sağ düğmesine tıklanır ve ‘Tablo Özellikleri’ seçilir.

9 Sütun Genişliğini ve Satır Yüksekliğini Değiştirme
İLERİ ÖZELLİKLER Sütun Genişliğini ve Satır Yüksekliğini Değiştirme Tablo özelliklerine tıkladığımızda karşımıza Tablo Özellikleri penceresi gelir. Her satırın yüksekliğini ve sütunun genişliğini buradan ayarlayabiliriz.

10 Hücre Hizalama İLERİ ÖZELLİKLER
Tablo özelliklerinden Hücre sekmesine tıkladığımızda buradan hücre hizalamasını ve hücre genişliğine ilişkin ayarlamalar yapabiliriz.

11 Kenarlıklar ve Gölgelendirme
İLERİ ÖZELLİKLER Kenarlıklar ve Gölgelendirme Tabloda kenarları veya arka plan rengini değiştirmek istediğimiz hücreyi işaretledikten sonra Biçim menüsünden Kenarlıklar ve Gölgelendirme seçeneği tıklanır. Ekrana gelen pencereden tablo kenarlığı için kenarlıkları, hücre rengi için gölgelendirmeyi seçeriz. Buradan istediğimiz ayarları yapabiliriz.

12 Metin Yönü İLERİ ÖZELLİKLER
İşlem yapmak istediğimiz hücrenin üzerinde Biçim menüsünden Metin yönü seçeneği veya farenin sağ tuş menüsünden Metin yönü seçeneği seçilir. Buradan hücre içerisindeki metnin yönünü istediğimiz gibi ayarlayabiliriz.

13 BELGEDE ŞEKİL VE RESİM KULLANMA
İLERİ ÖZELLİKLER BELGEDE ŞEKİL VE RESİM KULLANMA Tercih ve imkanımıza uygun şekilde resim, küçük resim, otomatik şekil, WordArt veya grafik seçeneklerinden birini tıklayarak belgeye ekleyebiliriz. Bunun için sırasıyla Ekle menüsünden Resim seçeneği ve buradan eklenmek istenen seçenek üzerinde tıklanır.

14 Küçük Resim Ekleme İLERİ ÖZELLİKLER
Ekle menüsünden Resim ve sonra Küçük Resim seçeneğinden Clipart olarak adlandırılan basit resimler eklemeye yarayan yandaki gibi arama motoruna ulaşılabilir. Buradan bilgisayarımızda bulunan bir resmi veya office paketi içerisindeki resimlerden birini seçebiliriz. Arama kısmına ev, ağaç gibi bilgi yazılarak erişim sağlanabilir. Ulaşılan resimler yazım alanına sürüklenerek veya üzerinde tıklanarak belgeye resim eklenir.

15 Dosyadan Resim Ekleme İLERİ ÖZELLİKLER
Ekle menüsünden Resim ve sonra Dosyadan seçeneği tıklandığında resim ekle penceresi çıkar. Bilgisayarımızda bulunan Jpg, bmp gibi uzantılı herhangi bir resmi seçip Ekle düğmesini tıklayarak belgeye ekleyebiliriz. Fotoğraf makinesindeki veya internetten bulunan resimler çoğunlukla bu yolla eklenir.

16 Şekiller İLERİ ÖZELLİKLER
Belgenize şekil eklemek için Ekle menüsünden Resim ve sonra Otomatik Şekil seçeneği tıklanır. Ekrana gelen Otomatik Şekil araç çubuğu kullanılarak istenilen çizgi, bağlayıcı, temel şekil, ok, akış çizelgesi gibi tüm şekilleri buradan ekleyebiliriz. Aynı işlemi Çizim araç çubuğundaki Otomatik Şekil seçeneğini kullanarak da yapabiliriz.

17 WordArt İLERİ ÖZELLİKLER
Belgeye WordArt adı verilen süslü yazılar eklemek için Ekle menüsünden Resim ve sonra WordaArt seçeneği tıklanır. Görsel olarak güzel yazılar bu yolla gösterilebilir. Burada ekrana gelen galeriden istenilen WordArt tipi seçilerek Tamam tıklanır. Daha sonra WordArt metnini düzenle penceresiyle metin yazılırak Tamam tıklanır. WordArt eklenmiş olur.

18 Grafik Ekleme İLERİ ÖZELLİKLER
Belgeye bölgelerin mevsimlere göre yağış miktarı, partilerin aldığı oyların dağılımı gibi görsel güzelliği olan bir grafik eklemek için Ekle menüsünden Resim ve sonra Grafik seçeneği tıklanır. Burada karşımıza gelen ekranda veriler girilerek istenilen grafik türü seçilip belgeye eklenir.

19 KATILIM BELGESİ HAZIRLAMA
İLERİ ÖZELLİKLER KATILIM BELGESİ HAZIRLAMA Mezuniyete hak kazananlar için katılım belgesi hazırlama. Katılım belgesi, sayfa kenarlığı, WordArt, Resim ekleme ve paragraf biçimlendirmeyle kolaylıkla yapılabilir.

20 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Hafta 8 Kelime İşlemci – III (Microsoft Word) Konya, 2012


"Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları