Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Profesyonel sunu hazırlama

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Profesyonel sunu hazırlama"— Sunum transkripti:

1 Profesyonel sunu hazırlama
POWER POINT Profesyonel sunu hazırlama

2 Microsoft PowerPoint, profesyonel bir sunu hazırlama yazılımıdır.
Bir PowerPoint sunusu slaytlar, broşür (handout), konuşmacı notu, ve ana hatlardan oluşur. Sunu oluşturmanın temelini sunuda yer alacak slaytların yazılması ve biçimlendirilmesi alır.

3 POWERPOINT'İ BAŞLATMAK
Başlat (Start) menüsünden Programlar (Programs) bölümünden ya da Microsoft Office araç çubuğundan Microsoft PowerPoint simgesi seçilir. Start (Başlat) menüsünden: Start düğmesine tıklanır. Programs işaret edilir. Ardından Microsoft PowerPoint seçilir.

4 Power point slaytı

5 PowerPoint Standart Araç Çubuğu

6 PowerPoint Biçimlendirme Araç Çubuğu

7 POWERPOİNT GÖRÜNÜMLERİ
Normal: Slayt görünümünde kullanıcı yazabilir, çizebilir, ClipArt ve resim ekleyebilir, metin ve nesnelerin görünümünü değiştirebilir. Bu ekranda kullanıcı slaytlarla birer birer çalışır. Slayt Sıralayıcı: Slide Sorter görünümde çok sayıda slayt küçük olarak görülür. Sıralı görünümde kullanıcılar fare hareketi ile slaytların yerini değiştirebilir, kopyalayabilirler. Bunun yanı sıra geçişleri ve zamanlamayı da düzenleyebilir. Not sayfası: Slaytların ve aynı zamanda ortamda yer alan Outline ve konuşmacı notlarının da birlikte yer aldığı komple bir görünümdür. Tasarım ve görüntüleme için kullanılır. Ancak özellikle slayt tasarımı için “normal” tercih edilebilir.

8 SLAYT TASARLAMAK Bir slayt seçilen düzene göre başlık ve gövde kısımlarından oluşur: Başlık kısmı daha büyük karakterlerle yazılır. Gövde kısmında ise yine seçilen slayt düzenine göre madde imli bir liste yer alır.

9 YENİ SLAYT EKLEMEK

10 SLAYTA METİN EKLEMEK Başlık eklemek için tıklatın İyi bir sunuda yer alan slaytlarda beş satırdan çok yazı olmaz. Sunudaki amaç ana fikirleri vermektir. Az sayıda metin bilgi ile; bununla birlikte çok sayıda grafik anlatım ile anlatılmak istenen şey katılımcıya anlatılmalıdır. Metin eklemek için tıklatın

11 SLAYTLARI BİÇİMLEMEK YAZILARI BİÇİMLEMEK

12 SLAYTLARI BİÇİMLEMEK PARAGRAF TASARIMI

13 TASARIMI UYGULAMAK Tasarım uygulama PowerPoint içinde yer alan hazır şablonların yazılmış slaytlara uygulanarak onların gösterime hazırlanmasının sağlanmasıdır. PowerPoint çok sayıda hazır şablona sahiptir Sunuya bir şablonu uygulamak için “Biçim” menüsünden “Slayt Tasarımı” komutu seçilir.

14 SUNUMUN YAZDIRILMASI

15 ŞABLONLARI SEÇMEK ve UYGULAMAK

16 ŞABLONLARI SEÇMEK ve UYGULAMAK

17 ÇİZİM ARAÇ ÇUBUĞU TBT

18 SLAYTA RESİM EKLEMEK

19 SLAYTA FİLM EKLEMEK

20 KÖPRÜ EKLEME

21 GEÇİŞLER VE EFEKTLER DÜZENLEMEK

22 ÖZEL CANLANDIRMA YARATMAK

23 ÖZEL CANLANDIRMA YARATMAK
TEŞEKKÜRLER!


"Profesyonel sunu hazırlama" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları