Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

RANDEVU SEKRETERLİK HİZMETLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "RANDEVU SEKRETERLİK HİZMETLERİ"— Sunum transkripti:

1 RANDEVU SEKRETERLİK HİZMETLERİ
Hastaneye müracaat eden hastalara muayene randevusu verilir. Randevular iptal edilebilir veya randevu tarihi değiştirilebilir. Randevunun direkt müracaat yerinden veya telefon ile alınabilmesi mümkündür. Polikliniklere başvuran hastaların poliklinik kabulü ve ilişki kesme işlemlerini yapmak mümkündür. Hasta muayene tarihleri iptal edilebilmekte veya kaydırma yapılabilmektedir.

2 Hastaya muayene olabilmesi için bir poliklinik randevusu vermek randevu takvimi oluşturmak ve poliklinik muayenesini ücretlendirmek için kullanılır. Hemen muayeneye alınamayan veya randevusu kendi adına alınmayan hastaların randevuları ön kayıt üzerinde verilebilir.

3 Hastane randevuları penceresinde bazı kısa yol ve işlevleri
Yeni hasta (y); sistemde kayıtlı bir hasta eğer polikliniğimize ilk kez geliyorsa bu seçenek belirtilir. Kontrol (k); muayene olan hastalardan doktoru tahlil ve tetkik isteyebilir. böyle bir durumda hastaya kontrol için hangi tarih verilmişse o tarihe belirli bir gün verilmemişse en uygun tarihi vermek gerekir. Konsültasyon (v); Konsültasyon istenen hastaların durumlarının aciliyeti nedeniyle en erken tarihe (bir hafta içinde) randevu verilmelidir. ayrıca konsültasyonları konsültasyon defterine kaydetmemiz gerekir.

4 Sonuç (s); yaptırdığı tahlil ve tetkikleri doktoruna göstermek için gelen hastalar için kullanılır.
Özel muayene (o); özel muayene ücreti 150 TL’dir. ücret alımı ve makbuz kesimi randevu verilirken değil, hasta muayeneye geldiği zaman yapılır. özel muayene olduğu işaretlenir ve özel muayene hizmeti veren hekimin alanına (genellikle öğleden sonra) hasta kaydedilir. Muayeneden sonra doktor hastaya üç ay içinde bir gün tekrar kontrole çağırırsa ücret kesilmez. üç aydan sonra yeni hasta olarak gözükür. Ön kayıt (p); herhangi bir kaydı bulunmayan ve telefonla veya bir başkası tarafından kendisi adına randevu alınmışsa ön kayıt hastası olarak işleme alınır randevuya geldiğinde bilgileri sisteme girilir.

5 Randevu verme Öncelikle randevular 08:30 – 12:30 ve 13:00 – 15:30 saatleri arasında verilmektedir. Randevu almak isteyen hastaya “özel” mi yoksa “poliklinik randevusu” mu diye istediği randevu türü sorulur. Özel randevu ise ilgili hekimle görüşmesi sağlanır. Özel randevular öğleden sonra verilmektedir.

6 Randevu sisteminde yapılan İşlemler
Avicenna programı randevu sekreterliğine ait işlem penceresinde işlemeler menüsü seçilir. Hasta randevuları seçeneği seçilir. Karşımıza gelen hasta randevuları penceresinde genel olarak üç bölüm bulunmaktadır. 1).Solda “hasta takip” penceresinde poliklinik hastaları/yatan hasta poliklinik/klinik takvim ve tarih bölümleri vardır. 2).Sağ üst ekranda poliklinik hastaları alanında poliklinikler ayrılmış olup satır satır randevu saat aralıkları ve randevulu hastalar listelenir. 3).Alt bölümde ise açıklayıcı bilgiler ve komut düğmeleri yer almaktadır

7 Randevu için gelen veya telefonla arayan hastanın hasta protokol numarası öğrenilir.
Hastanın istediği veya uygun olan tarih takvimden işaretlenerek seçilir. Sağ bölümdeki poliklinik hastaları bölümünde randevu saatleri listesinde hasta için uygun randevu saati satırı üzerinde (fare sol tuş ile) çift tıklanarak “randevu kayıt işlemeleri” penceresi açılır (veya ilgili satırın içinde iken alt bölümden randevu kayıt işlemleri komut satırı tıklanır). Randevu kayıt işlemleri penceresinde seçilen poliklinik kodu ve seans numarası otomatik çıkar. Hasta no/ön kayıt alanına hasta protokol numarası girilir.

8 Doktor kodu alanına ilgili poliklinik doktoru F9 ile seçilir veya kodu yazılır.
Hasta takip kodu alanına kontrol K ön kayıt ise P sonuç için geldiyse S Konsültasyon için V ve yeni hasta ise Y seçilir yazılır. muayene süresi için belirlenmiş dakika girilir (veya sistemde tanımlanmışsa otomatik olarak süre çıkar) hasta randevusunu kaydedebilmek için muayene süresinin mutlaka girilmesi gerekir. Girilen bilgileri kaydetmek için F10 tuşuna basılır. Randevunun verildiği tarih ve saat randevu bilgilendirmek kağıdına yazılarak hastaya verilir. Günlük randevuların verildiği işlem penceresine dönmek için ALT+F4 tuşuna basılır veya pencerenin sağ üst köşesinde yer alan çıkış komut düğmesi fare ile tıklanır.

9 NOT: Unutulmaması gereken konulardan bir tanesi de; randevu işlemi tamamlandığında hasta randevuları penceresinde ilgili tarih ve saat satırında hastanın adı soyadı ile yanında (yeni hasta), (kontrol), (ön kayıt hastası), (sonuç) şeklinde açıklayıcı bilgi yer almalıdır...


"RANDEVU SEKRETERLİK HİZMETLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları