Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Seyfettin Gündoğan Yazılım Şube Müdürü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Seyfettin Gündoğan Yazılım Şube Müdürü"— Sunum transkripti:

1 Seyfettin Gündoğan Yazılım Şube Müdürü s.gundogan@caykur.gov.tr
MUHASEBE EĞİTİMİ Seyfettin Gündoğan Yazılım Şube Müdürü

2 Muhasebe Hesap Kartları
Ekleme ve çıkarma Genel Müdürlükte Muhasebe ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacaktır. 4. Kırılıma kadar hesaplarda işletmelerin hesap kartı ekleme/düzeltme yetkisi yoktur. 6 haneli 5. kırılım hesaplar işletmeye özel hesaplar için kullanılacaktır. 5. Kırılım hesaplar da Genel Müdürlük Muhasebe ve Mali İşler Daire Başkalığı tarafından eklenecek olup, işletmeler hesap isimlerini kendi ihtiyaçlarına göre değiştirecektir. 4 Kırılıma kadar olan hesaplar değiştir, sil veya kullanım dışı yapılmayacaktır. Örnek : 135 hesapta memur yemek bedeli için açılan hesap kartı aşağıdaki şekilde açılmıştır.   (Sadece hesap açıklamasında noktalı olan hesap açıklamaları değiştirilecektir) Hesap Kodu Hesap Açıklaması PERSONELDEN ALACAKLAR Memur Yemek Bedeli Memur Yemek Bedeli Memur Yemek Bedeli Ali Kağanoğlu (3396) ……………………………………. Bu şekildeki düzeltmeler 5. kırılım (Son kırılımı işletme kodu ile başlayan) hesaplar için geçerlidir. 5. kırılımda işletmelere ait hesap kartları, ilgili işletmeye yeterli gelmediği takdirde Genel Müdürlük Muhasebe ve Mali İşler Daire Başkalığı ile irtibata geçilip hesap kartı ilavesi yaptırılacaktır.

3 Muhasebe Fişleri Açılış Tahsil Tediye Mahsup Özel fiş Kur farkı fişi
Programın ilk kullanımında hesaplara ait açılış rakamlarını kaydetmek için kullanılır. Hesap planı çok kapsamlı ise açılış fişini bir kaç parçaya bölerek kaydetmek mümkündür. Tahsil Nakit tahsilat işlemlerinde kullanılır. Tediye Nakit ödeme işlemlerinde kullanılır. Mahsup Hesaplar arası işlemler için kullanılır. Özel fiş Hesaplara geçmeyecek ancak istendiği zaman raporlarda görülebilecek işlemler için kullanılır. Kur farkı fişi Kur farkı işlemleri için kullanılır. Enflasyon Muhasebesi  Fişi Hesap toplamlarını etkilemeyen ancak enflasyon muhasebesi özelliğinin kullanılması durumunda düzeltme bilgilerini kaydetmek için kullanılan fiş türüdür.

4 Muhasebe Fişleri Listesi

5 Muhasebe Fişleri Listesi
Hesap Fişleri listesi: Hesap koduna ya da hesap adına göre arama Yeni hesap kartı eklenebilir, Hesabın ekstresi (muavin dökümü) alınabilir. Fiş içerisinden hesap özetine ve hesap durumuna ulaşılabilir.

6 Mahsup Fişi

7 Mahsup Fişi ‘Düzenleyen’ bilgisi programı açan kullanıcı kodundan gelmektedir. Mahsup fişinin doğru yazdırılması için kullanıcının programı kendi adı ve şifresi ile açması gerekir. Muhasebe fişleri numarası ilk iki hane işletme kodu, iki hane ay, iki hane gün, üç hane günlük sıra numarası. (Örneğin ) Fişlerde satır açıklaması ve fiş açıklaması mutlaka detaylı şekilde yapılacaktır. Fişlerde ekler bölümünde fişin ekindeki evrak sayısı mutlaka adet olarak yazılacaktır. Muhasebe işlemlerinde her kullanıcı kendi kullanıcı adıyla programa girip işlem yapacak ve aldığı çıktıları paraf edecektir. Kullanıcı adı olmayanlar Bilgi işlemden kullanıcı adı ve şifrelerini mutlaka alacaktır. Muhasebe, Satınalma, Satış ve Dağıtım ve Finans Bölümü cari hesap fişlerinde yetki kodu işletme kodu olarak tanımlanmış ve pasif hale getirilmiştir. Muhasebe Fişlerinde satır açıklaması zorunlu hale getirilmiştir. Fiş üzerinde satır açıklaması yapılmadığı takdirde program uyarı verip fiş kaydı yapılamayacaktır.

8 Masraf Merkezi Mahsup ve diğer muhasebe işlemlerinde, yapılan kaydın türüne göre uygun masraf merkezi seçilecektir. Uygun masraf merkezi bulunamazsa bu konu ilgili daire başkanlığı olan Muhasebe ve Mali İşler Daire Başkanlığına iletilecektir.

9 Muhasebe Bağlantı Kodları
Ticari sistemden girilen kayıtların muhasebeye aktarımı “Muhasebeleştirme” işlemiyle gerçekleştirilir. Bu kayıtların, muhasebede hangi hesaplarla ilişkilendirileceği, öncelikle kayıtda kullanılan kartların içinde tanımlanan muhasebe kodlarından belirlenir.

10 Muhasebeleştirme Ticari sistemde yapılan işlemler için kaydedilmesi gereken muhasebe fişleri, muhasebeleştirme işlemi ile doğrudan oluşturulur. Tüm program bölümlerinde açılan kartların ve bunlara ait işlemlerin muhasebeleştirme yapıldığında izleneceği muhasebe hesap kodları muhasebe bağlantı kodları verilerek belirlenir. Muhasebeleştirme işleminde geçerli olacak muhasebe bağlantı kodları, ilgili program bölümlerinde kartlar üzerinden ya da Genel Muhasebe bölümünde Ana Kayıtlar menüsünde yer alan Muhasebe bağlantı kodları seçeneği ile verilir. Muhasebeleştirme işlemi muhasebe program bölümünden ya da ilgili program bölümlerinde fiş ve fatura listesinden olmak üzere iki şekilde yapılır. Muhasebeleştirme işlemi yapılmadan önce hareketlerde eksik kalan muhasebe kodları ilgili kartlarda veya bağlantı kodlarında tanımlandıktan sonra Dosya menüsünde Öndeğerleme işlemi ile eksik kalan muhasebe kodlarının kartlardan veya bağlantı kodlarından tamamlanması sağlanabilir. Muhasebeleştirme yapılmadan önce Muhasebeleştirme parametreleri penceresinde işlemin ne şekilde yapılacağı belirlenir. Tamam düğmesi tıklanır ve muhasebeleştirme işlemi başlatılır. Muhasebeleştirme kontrolü filtre satırında Evet seçiminin yapılması durumunda oluşturulan her fiş ekrana gelir ve kontrol edildikten sonra kaydedilir. Muhasebeleştirilen ancak mahsup fişi oluşturulması istenmeyen işlemler olabilir. Bu durumda muhasebeleştirme işlemi ile oluşan mahsup fişi üzerinde İşaretle seçeneği kullanılır. İşlem muhasebeleştirilir ancak oluşan mahsup fişi muhasebe kayıtları arasında yer almaz ve muhasebe hesaplarını etkilemez. Muhasebeleştirme parametrelerinde Muhasebeleştirme işareti filtre satırında İşaretlenecek seçilirse muhasebeleşen fiş ya da faturanın yanında muhasebeleştirildiğini gösteren M harfi ile listelenir. Muhasebeleştirilen fiş ya da faturalarda değişiklik yapılmak istendiğinde program işlemin muhasebeleştirildiğini belirten bir uyarı mesajı verir.

11 Hesaplar Arası Aktarım
Muhasebe hesapları arası aktarım işlemleri, belirli bir hesap altında izlenen işlemleri yeni bir hesap altında izlemek için kullanılır. Hesaplar arası aktarımda geçerli olacak koşullar Hesaplar arası aktarım filtreleri penceresinde belirlenir.Tarih aralığı filtre satırında hangi tarihler arasında yapılan işlemlerin yeni hesaba aktarılacağı belirlenir. Başlangıç ve bitiş tarih aralığı verilerek aktarım işlemi başlatılır. Eski hesap kodu filtre satırında aktarılacak işlemlerin kayıtlı olduğu muhasebe hesap kodu belirtilir.Yeni hesap kodu işlemlerin aktarılacağı yeni muhasebe hesap kodudur.  Aktarım işlemi sonucunda kayıtlı fişlerde eski hesap kodu filtre satırında belirtilen hesap koduna ait satırlar yeni hesap kodu alanında belirtilen hesap kodu ile değiştirilir.

12 Fiyat Endeksi Atama Unity2’de fiyat endeksi bilgisi muhasebe fişi satırlarında hareket bazında tutulmaktadır. Fiyat endeksi atama işlemi ile muhasebe fişlerine fiş tarihlerine göre fiyat endeksi ataması yapılmaktadır. Muhasebe fişlerine fiyat endeksinin yazdırılması enflasyona göre düzeltme farklarının mahsuplaştırılması işlemleri öncesinde yapılmalıdır.

13 Enflasyon Farklarını Mahsuplaştırma
Bu işlem parasal olmayan hesaplar için hesaplanan düzeltme farklarını enflasyon fark hesaplarında  muhasebeleştirmek için kullanılır. Örneğin Sermaye hesabı için 2005 Ocak ayında açılış kaydı oluşturulacaktır. Sermaye hesabının bulunduğu satırda geçmiş dönem bilgileri penceresinde sermayenin geçmiş dönem hareketleri tarihleriyle girilecektir ilk üç aylık döneminde sermaye hesabında herhangi bir hareket olmaz ise Unity2 Enflasyon farklarını mahsuplaştır işleminde verilen tarihteki endeks ile sermaye hesabının açılış fişindeki geçmiş dönem bilgilerini karşılaştırarak enflasyon muhasebesine göre fark mahsubunu otomatik oluşturacaktır.

14 Defter-i Kebir Mizanı Defter-i Kebir Mizanı Bilgisayardan otomatik alınacaktır, işlem görmeyen hesaplar mizanda görülecektir.(Defteri Kebir Mizanı bilgisayardan, iki tarih arası mizan seçilerek filtreden tarih aralığı 2009 yılı için; ve olarak girilecek aynı filtreden hareket görmeyenler menusu seçilerek açılan ekrandan listelenecek kısım yeşil konuma getirilecek ve tamama basıldıktan sonra rapor tanımı bölümünden defteri kebir seçilerek yazdırılacaktır.)

15 Kanuni Defterlerin Yazdırılması
Yevmiye ve Defter-i Kebir’in Yazdırılması: Genel Muhasebe bölümünde Defter ve Dökümler seçilir. a) Defter-i Kebir için; Defter-i Kebir seç. b) Yevmiye Defter-i için;Yevmiye defterini seç. Gelen bölümde Ünite bölümünü yazıcı olarak seç. Filtrelere gir. (Tarih aralığı ve Hesap kodu aralığı verilmeyecektir) Yevmi Defter-i için: Filtrede Fiş No ve Türü çift tıklanarak gelen seçeneklerden Basılacak seçilmelidir. Bu işlemin yapılması ile yevmiye defterinde Fiş Numarası ve Türü alanları deftere yazdırılır. Yevmiye Defter-i için Filtrede Fiş Açıklaması çift tıklanarak gelen seçeneklerden Basılacak seçilmelidir. Kapanış maddesi seçeneği Evet olarak seçilmelidir. Yevmiye seçeneği Onaylı olarak seçilecek.(Deneme olarak yazdırırken Müsvedde olarak seçili olmalıdır) Defter-i Kebir için; Defter-i Kebir seçeneği Onaylı olarak seçilmelidir.( Deneme olarak yazdırırken Müsvedde olarak seçili olmalıdır) Sonra Tamam deyip Başlat’a basılır. NOT: Dönemsel olarak Yevmiye defteri yazdırılacaksa, Kapanış Maddesi seçeneği Hayır olarak seçilmelidir. Çalışılan dönemin kapanışında ise Yevmiye defteri yazdırılmasında Kapanış Maddesi seçeneği Evet olarak seçilmelidir.

16 İşlemler Genel muhasebe fiş girişleri dışında yapılabilecek olan hareketler işlemler menüsünde yer alır. İşlemler menüsünde yer alan işlem türleri şunlardır ; - Yevmiye Madde Numaralama - Kur Farkı Hesaplama - Muhasebeleştirme - Hesaplar arası aktarım - Yansıtma - Giriş Çıkış Hareketleri İlişkilendirme - Fiyat Endeksi Atama - Toplu Hesap Dağıtımı

17 Yevmiye Madde Numaralama
Yevmiye Maddesi Verilecek Tarih Aralığı yazılacak İlk Yev.Mad.No : Mutlaka yazılacaktır. - İşyeri Seçilecektir. Not: Yevmiye maddesi verilecek mahsuplar için tarih aralığında son tarih birgün sonrası olacaktır. Örneğin ile arasına yevmiye madde numarası vermek istersek son tarih verilmeli.

18 FİNANS (Pazarlama Bölge Müdürlükleri)
Tahsilat Kayıtları Bayilere Yapılan Satışların Tahsilat İşlemleri Peşin Tahsilat : Finans / Banka Fişleri / (03) Gelen Havale/EFT Kredili Satıştan Yapılan Tahsilat : Bankomat Satıştan Yapılan Tahsilat : Finans / Banka Fişleri / (03) Gelen Havale/EFT (Hareket Özel Kodu = BANKOMAT) Hesaplar Arası Hareket (Banka Virman Fişleri) Genel Müdürlüğe Gönderilen Havale : Virman Fişi kesilerek. İşletmelere Yapılan Ödemeler Finans / Banka Fişleri / (04) Gönderilen Havaleler 

19 Sabit Kıymet Kartları Duran Varlık Yönetimi / Ana Kayıtlara / Sabit Kıymet kartları Ekle Hesap Kodu XX.001 özel kod SK nın ait olduğu muhasebe hesap nosunun ana hesap nosu (Örnek: 251, 252, gibi) yetki kodu işyerinin nosu Birimler Sabit Kıymet Bilgileri / Hurda Değeri ne 0,01 YKR yaz. Muhasebe Hesapları / Amortisman ve Tükenme Paylarına hangi hesaba borç gidecekse onu yaz (Örn gibi) Birikmiş Amortismana hangi hesaba alacak gidecekse onu yaz (Örn gibi)

20 Sabit Kıymet Kartlarının Açılması
-Özel Koda Demirbaş hesabının ilk üç rakamını yaz -Yetki Koduna işletmenin kodunu gir

21 Sabit Kıymet Kartları Birimler

22 Sabit Kıymet Kartları Bilgileri

23 Sabit Kıymet Kartları Hesap Kodları
-Muhasebe Hesap Kodlarını Gir

24 Sabit Kıymet Kayıtları
Duran Varlık Yönetimi / Ana Kayıtlara / Sabit Kıymet Kartları Sabit Kıymet Kayıtları / Ekle Kayıt Kodu na sağ tuş yaparak “kod ver” tıkla ve otomatik kod verilecektir. Alım Tarihine SK nın alınış tarihini yaz, Aktif Tarihine SK nın aktife alınış tarihini yaz, Miktara SK nın miktarını yaz, Maliyetine deki SK nın toplam bedelini yaz, KDV tutarı ve KDV süresi silinecek Amortisman Başlangıcı olacak, Amortisman Türü normal Amortisman Oranı SK nın hesaplarımızdaki önceki oranı değişmeden yazılacak, Amortisman Süresi otomatik gelecektir, ancak; amortisman oranları 33,33 olanlarda amortisman süresi 4 olarak gelirse, bu oran 3 olarak düzeltilecektir. Değerlenebilir” hayır olacak, Değerleme Amortismanı hayır olacak Yatırım İnd.Kapsamında hayır olacak. Aktife Giriş Tutarına SK nın aktife girişteki ilk tutar yazılacak. Açıklama hücresine SK nın adı yazılacak. Geçmiş Dönem Bilgileri - Önceki Birikmiş Amortismana deki toplam birikmiş amortismanı yaz Not: Sabit Kıymet Kayıtlarında 2004 yılı ve sonraki yıllarda aktife girmiş olan demirbaşların kayıtları yapılırken “Değerleme Amortismanı” kesinlikle “Evet” olacaktır.

25 Sabit Kıymet Kayıtları Ekleme
-Sağ tuş kayıt kodu gir -Alım Tarihini gir -Aktife alınış tarihini gir -Miktarı gir deki toplam SK bedeli gir -Yetki Kodunu Gir -Açıklamayı gir

26 Sabit Kıymet Kayıtları Ekleme
-Amortisman başlangıç tarihi -Amortisman Türü -Amortisman Oranı -Değerlenebilir Hayır olacak -Değerleme Amortismanı Hayır olacak (2004 yılından sonrakiler Evet olacak) -Aktife girdiği tarihteki bedeli yaz -Kaydet deki toplam amortismanı yaz

27 Toplu Amortisman Hesaplama
Duran Varlık Yönetimi / İşlemler / Toplu Amortisman Değerleme Hesaplamaları Hesaplama yılı ve hesaplanacak ayı gir -Amortisman Dönemini Seç -Amortisman Yılını seç -Filtre

28 Tek tek amortisman hesaplaması
Sabit Kıymet Kaydı / Amortisman Tablosu Amortisman ve Değerleme Tablosu / sağ tuş Hesapla Hesaplama Yılı nda hesaplanacak yılı yaz Hesaplama ayını seç

29 Kist Amortisman Binek Oto Sabit Kıymet kartlarını açarken Sabit Kıymet Kartı üzerinde Sabit Kıymet Bilgileri / Kist Amortismanı = Evet olarak seçmek gerekmektedir.

30 Sabit Kıymet Raporları
Duran Varlık Yönetimi / Raporlar a) Sabit Kıymet Mizanı Raporu: Bu raporda yıllar için ayrı ayrı şablonlar yapılmıştır için ayrı bir tasarım, 2010 yılı için ayrı bir tasarım vardır. Bu raporda tarih seçilmediğinden yıllık bazda alınan bir sabit kıymet mizanıdır. Birikmiş amortisman, yıllık amortisman ve net defter değerleri seçilen tasarıma uygun olarak görülebilir. b) Amortisman Özeti Raporu : Raporlama yılı , Raporlama ayı ve satınalma tarihleri filtreden seçilerek alınır. Seçilen aydaki yıllık amortisman rakamı o ay ve öncekilerin toplamıdır. c) Demirbaş Cetveli : Aylık bazda rakamlara ulaşılabilir. Yıl ve kod seçilir. Tasarım üzerinde çalışmalar devam etmektedir

31 Toplu Muhasebeleştirme
Genel Muhasebe / İşlemler / Muhasebeleştirme Sabit Kıymet Amortisman ve Değerleme İşlemleri Hesaplama Yılı Hesaplama ayı (Örneğin Mart ayı muhasebeleştirilecekse diğer aylar pasif duruma getirilecek.) Sabit Kıymet Kodu Hangi SK lar muhasebeleştirilecekse o kodlar seçilecek Muhasebeleştirme Şekli iş yerine göre seçilecek Muhasebeleştirme kontrolü yapılacak Muhasebe fişi hangi tarihe kesilecekse onun tarihini yaz Tamam Muhasebe fişini kontrol ederek kaydet.

32 Hurda Değere Düşen Sabit Kıymetlere Fonksiyon Artırıcı Gider İlave Etmek
Satınalma / Hareketler / Alım Faturaları / Mal Alım Faturası Sağ tuş “Ekle” Carı hesap Bilgileri Tür den Malzeme seçili olacak, Kodu nda F.A.G.K. (Fonksiyon Artırıcı Gider kartı) yı seç, Miktar ı yaz, Birim Fiyatı yaz, Birim fiyatında sağ tuş / Sabit Kıymet kayıtlarıyla İlişkilendiri seç, Sabit Kıymet Gideri nden fonksiyon artırıcı giderin ait olduğu Sabit Kıymeti seç. Değerlemeye Dahil de Evet i seç, Kaydet Alım faturasını Kaydet Duran Varlık Yönetimi / Hareketlere / Sabit Kıymet Hareketleri Alım faturası ile fonksiyon artırıcı gideri hangi Sabit kıymet Hareketine girmiş isen o fişe sağ tuş / Değiştir ile gir. Sabit Kıymet kaydı üzerinde Aktif Tarihini fonksiyon artırıcı giderin tarihi ile aynı yaz, Amortisman Başlangıç” tarihini de alım faturasını kestiğin yılın ilk günü olarak düzelt, Amortisman Oranını 100 olarak gir, Amortisman Süresi 1 yıl olacak, Değerleme Amortismanı nı Evet olarak düzelt ve Kaydet Not: Hesaplamalar dönem atlamadan yapılmalı, dönem atlayınca amortisman hesaplamasında hata yapabilir

33 Hurda Değere Düşen Sabit Kıymetlere Fonksiyon Artırıcı Gider İlave Etmek
-Amortisman oranını %100 yap -Değerleme Amortismanını Evet yap -Aktif tarihini fatura tarihi ile eşleştir. -Kaydet

34 Hurda Değerine Düşmemiş Sabit Kıymetlere Fonksiyon Artırıcı Gider İlave Etmek
Satınalma / Hareketler / Alım Faturalarına / Mal Alım Faturası Sağ tuş / Ekle Fiş numarasını ver, Carı hesap Bilgilerini gir, Tür den “Malzeme” seçili olacak, Kodu = F.A.G.K. (Fonksiyon Artırıcı Gider kartı) Miktarı gir, Birim Fiyatı yaz, Birim fiyatı üzerinde sağ tuş / Sabit Kıymet kayıtlarıyla İlişkilendiri seç, Sabit Kıymet Gideri nden fonksiyon artırıcı giderin ait olduğu Sabit Kıymet kaydını seç, Değerlemeye Dahil de Evet Kaydet Alım faturasını Kaydet Duran Varlık Yönetimi / Hareketler / Sabit Kıymet Hareketleri Alım faturası ile fonksiyon artırıcı giderin ait olduğu Sabit kıymet Hareketine sağ tuş / Değiştir ile gir Sabit Kıymet kaydı üzerinde Değerleme Amortismanı nı Evet olarak düzelt

35 Hurda Değerine Düşmemiş Sabit Kıymetlere Fonksiyon Artırıcı Gider İlave Etmek
Değerleme Amortismanını Evet yap -Kaydet

36 İşletmelere Gönderilen Sabit Kıymetin Çıkışı
Her hangi bir Sabit Kıymetin diğer bir işletmeye gönderilmesi halinde gönderilecek olan sabit kıymetin Duran Varlıklar Raporlar bölümünden Amortisman Özeti çıktısı alınacak, Sabit kıymet toplam bedeline borç dekontu Toplam birikmiş amortismanına alacak dekontu düzenlenecek Muhasebe hesabından mahsupla çıkışı yapılacak. Dekontların ekine Amortisman Özet raporu eklenerek ilgili işletmeye gönderilecek. Dekont edilen Sabit Kıymeti (rapor alınıp dekont işlemi bittikten sonra) duran varlıklardan çıkarmak için ilgili sabit kıymet kaydı üzerinde iken sağ tuş / çıkar ile silinecek. Bu işlem mahsup düzenlenen tarihte yapılmalıdır.

37 İşletmelerden Gelen Sabit Kıymetin Girişi
İşletmemizden gelen Sabit Kıymete ait borç ve alacak dekontunun ekinde Amortisman Özeti raporu mutlaka olacaktır. Amortisman Özeti raporundaki bilgiler Duran Varlık Yönetimi modülüne Sabit Kıymet Kayıtlarının Açılması başlığındaki açıklamalara göre girişi yapılacaktır.

38 Satın alınan Sabit Kıymetin Girişi
Her hangi bir Sabit Kıymet ister işletmece satın alınmış olsun ister Levazım Müdürlüğünden veya herhangi bir işletmemizce fabrikamız adına satın alınmışsa önce o SK nın ambar girişi yapılıp daha sonra aynı SK’ nın ambar çıkış fişi ile çıkışı yapılacaktır. Çıkışı yapılan Sabit Kıymet çıkış fişindeki tutar kadar Duran Varlık Yönetim Modülündeki Sabit Kıymet Kartlarında SK kartı varsa kart üzerinde iken kartı yoksa kart açılarak 2.maddedeki açıklamalara göre SK nın kaydı yapılacaktır. (NOT: Demirbaşın kaydı satın alma tarihindeki fatura ve amortismanla ilgili yayınlanmış tebliğlere göre yapılacaktır)

39 Çaykur Çağrı Takip Projesi
Yazılımlarla (Tiger) ilgili çağrılarınız (sorunlarınız) ve arızalarınızı bildirip sonuçlarını görebildiğimiz bir sistemdir. Sistemin sağlıklı çalışması için sorunu en uygun şekilde anlatabilmek önemlidir. Bu yüzden açıklamalarınızda sorunun ortaya nasıl çıktığı, ne gibi işlemler yaptığınız, bu hataya ulaşım yolunuz gibi bilgilerin yanında Unity2 programına girişte kullandığınız tüm şifreleri bildirmeniz çok önemlidir. Bu sistem için tüm fabrikalara şifre ve kullanıcı adları ana makine üzerlerine gönderilmiştir / tarih ve sayılı bir resmi yazı ile sistem sorumlularının dağıtması istenmiştir. Çağrı bildirmek için Çaykur web adresinde kullanıcı girişi yapmalısınız.

40 Çaykur Çağrı Takip Projesi Kullanıcı Girişi

41 Yeni Çağrılar

42 Yeni Çağrı Açmak Bu formun bir suretini ünite müdürüne imzalatıp diye başlayan kısımdaki kutucuğa işaret konularak Kaydedilir. Buradan alınan bir çıktı imzalatıp dosyalanır.


"Seyfettin Gündoğan Yazılım Şube Müdürü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları