Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

e-viDENT, Avrupalı diş hekimleri kanıta dayalı kararlar veriyorlar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "e-viDENT, Avrupalı diş hekimleri kanıta dayalı kararlar veriyorlar"— Sunum transkripti:

1 e-viDENT, Avrupalı diş hekimleri kanıta dayalı kararlar veriyorlar
Bölüm 3 İnternette kanıt bulunması 3.1. Arama stratejileri Yazar: Katleen Vandamme

2 Arama stratejileri www’da kanıt bulunması 15 dakika içinde
55 dakika ve daha fazla süre içinde

3 Arama stratejileri 15 dakika içinde Özetler ve sistematik derlemeleri aşağıdaki yerlerde arayın sistematik derlemeler için Cochrane veri tabanı ( Eleştirel özetlerle beraber Etkililik Derlemeleri Özetleri Veri Tabanı (DARE) ( + Hızlı Kolay Az sayıda ileri beceri gerektirir Verimli şekilde yararlanılan yüksek kalitedeki sistematik derlemeler Sorunuzu tamamen veya doğrudan cevaplamayabilir Konunun iyice araştırılmış olmasını gerektirir Eleştirel değerlendirme hususunda başkalarına bağlılığı gerektirir.

4 Arama stratejileri + 30 dakika içinde
1. Sistematik derlemeleri şurada arayın sistematik derlemeler için Cochrane veri tabanı ( Eleştirel özetlerle beraber Etkililik İncelemeleri Özetleri Veri Tabanı (DARE) ( 2. Kanıta Dayalı Diş Hekimliği Uygulaması Dergisi’ ( ve Kanıta Dayalı Diş Hekimliği’nde ( eleştirel özetleri arayın 3. PubMed Klinik Sorguları’nda sistematik derlemeler (SR) ve randomize kontrollü çalışmaların (RCT) özetleri/bedava tam metinlerini arayın. ( 4. Eleştirel özetler içermeyen SR/RCT’lerin kalitesini değerlendirmek için Kanıta Dayalı Tıp Merkezi’ndeki eleştirel değerlendirme belgelerini kullanın. ( + Hızlı Basit Yüksek kalitedeki SR’ler ve daha önce değerlendirilmiş kanıtlardan verimli bir şekilde faydalanır Sorunuza tümüyle cevap verebilir Eleştirel değerlendirme için en az miktarda zaman gerektirir Eleştirel değerlendirme tekniklerini öğrenme fırsatı sunar Eleştirel değerlendirme konusunda biraz başkalarına bağlı olmayı gerektirir

5 55 dakika veya daha fazla süre içinde
Arama stratejileri 55 dakika veya daha fazla süre içinde Bilgi birikiminizi arttırmak istiyorsunuz! 1. Makalelerin özetleri/bedava tam metinleri için PubMed Klinik Sorguları’nda arama yapın ( Bulunabilecek olanlar Sistematik derlemeler (SR) Randomize kontrollü çalışmalar (RCT) Yüksek kalitedeki diğer klinik çalışmalar (kohort çalışmalar; vaka kontrollü çalışmalar) 2. Kanıta Dayalı Tıp Merkezi’ndeki eleştirel değerlendirme belgelerini kullanarak kanıtın kalitesini değerlendirin. ( + Sorunuza en geniş yanıtı bulabilirsiniz Eleştirel değerlendirme hususunda başkalarına bağlılık gerektirmez Eleştirel değerlendirme becerilerinde uzmanlaşma fırsatı İleri beceri düzeyi gerektirir Zaman alıcıdır Tam metne ücretsiz ulaşılamadığında hayal kırıklığı yaratır.


"e-viDENT, Avrupalı diş hekimleri kanıta dayalı kararlar veriyorlar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları