Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI kisiselbasari.com

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI kisiselbasari.com"— Sunum transkripti:

1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI kisiselbasari.com

2 “Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez”

3 ÖLÇÜLÜ VE DÜZENLİ YAPILAN HER ÇALIŞMANIN SONU BAŞARILI OLUR!..

4 Çalışma konusunda yaşanan
problemler benzerdir, çözüm yolları da benzerdir. Önemli olan bu çözümleri uygulamaktaki ustalıktır.

5 BAŞARMAK İÇİN... Doğru hedef ve bilinçli çaba her öğrenciyi hedeflediği başarıya götürür.

6 Hedef Belirlemek Neden Önemlidir?

7 Geleceğe yönelik hedefler kişiye öncelik sırasına göre aşılacak engellerle ilgili bir yaşam programı sunar.

8 Geleceğe yönelik hedeflerin aşamaları doğru oluşturulduğunda, kişi enerjisini hedefi doğrultusunda çok daha etkin bir biçimde kullanılabilir

9 Liseye Hazırlık Sürecinde Hedefimize Ulaşma Aşamaları

10 Kendinizi Tanıyın BEN KİMİM?
Hangi alanlarda daha yetenekli olduğunuzu, nelere ilgi gösterdiğinizi, gelecekte nasıl bir yaşam istediğinizi tanıyın. BEN KİMİM?

11 Hedefinizi Tanıyın Ulaşmak istediğiniz mesleğin çalışma koşullarını, bu meslek için gereken nitelikleri araştırın.

12 Gücünüzü Tanıyın Hedeflerinize ulaşmak için şu anki birikiminizi ve buna göre ihtiyaçlarınızı saptayın. Gerçekçi olmayacak kadar yüksek ya da ulaşabileceğinizin çok altında kalan yaşam hedeflerinin sizi hem başarısızlığa hem düş kırıklığına sürükleyeceğini unutmayın.

13 Gücünüzü Geliştirmek Elinizde ...................

14 Hedefler, yapmamız gereken çalışmaların planlanmasında bize yol gösteren kılavuzumuzdur. Hedefe ulaşmak, bilinçli ve disiplinli bir çabayı zorunlu kılar.

15 Hedefinize Yönelik Olarak Gelişebilme İçin;
J Hedeflerinizi gerçekçi biçimde tanımlayın. J Ne kadarlık bir gelişme hedefi belirleyeceğinizi saptayın. J Çalışmalarınızı engelleyen nedenleri belirleyin.

16 J Çalışma zamanlarını verimli
J Zamanı en iyi biçimde değerlendirmek için çalışma programı belirleyin. J   Çalışma zamanlarını verimli biçimde değerlendirmenizi sağlayacak öğrenme tekniklerini kullanın.   J Sınavda zamanı etkili biçimde değerlendirmek için sınav tekniğinizi geliştirin.

17 “BAŞARIYA GİDEN YOL ÇOK ÇALIŞMAKTAN DEĞİL, SİSTEMLİ ÇALIŞMAKTAN GEÇER “

18 Verimli Çalışma; Programlı çalışmadır.
Zamanı programlamak yaşamı programlamaktır.

19 Çalışma Programınızı Hazırladınız Mı?
İyi bir program "ne zaman çalışmalıyım" , "neyi çalışmalıyım", ne kadar çalışmalıyım", "nasıl çalışmalıyım" sorularına yanıt verebilmelidir.

20 Ne Zaman Çalışmalıyım? Uzun dönemli ve kalıcı bir öğrenme için çalışmayı en verimli olunan zamanlara düzenli aralıklarla dağıtarak programlamak gerekir.

21 Neyi Çalışmalıyım? Haftalık ders çalışma programı düzenlenirken yeni işlenen konulara öncelikli olarak yer verilmelidir. Bu konularla ilgili çalışmalardan kalan zamanlara daha önce öğrenilmiş konulardan o haftanın planına alınacak olanlar dengeli biçimde yerleştirilmelidir.

22 Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?
Nasıl Çalışmalıyım? Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?

23 Haftalık çalışma programı düzenlenirken en verimli saatlerin çalışmaya ayrılmasına dikkat edilmelidir. En verimli çalışma ikişer saatlik dilimler halinde gerçekleştirilendir. Bu sürenin; kısa çalışma (40 dk.) tekrar (10 dk.) ve dinlenme (10 dk.) tekrar çalışma (40 dk.) biçiminde yürütülmesi önerilir.

24 Planlanan çalışmalar, hafta içinde belirlenen çalışma gün ve saatleri dikkate alınarak zamana dağıtılmalıdır. ü  Çalışma programı hazırlandıktan sonra çalışma odasında görülebilecek bir yere asılmalı ve günlük çalışmalar düzenli olarak kontrol edilmelidir.

25 Haftalık Çalışma Programı Hafta Sonu Gözden Geçirilerek:
Zamanı kullanmada yeterlilik Gerçekleştirilemeyen çalışmalar Çalışılan konularda belirlenen eksiklikler, açısından değerlendirilmeli ve bir sonraki haftanın programında bu aksamalar giderilmelidir.

26 VERİMLİ ÖĞRENME NEDİR NASIL SAĞLANIR ?
Verimli çalışma, düzenli bir çalışma ortamında, önceden hazırlanmış bir plana uygun ve dikkati çalışılacak konuya yoğunlaştırarak yürütülen çalışmadır.

27 Ø Derse ön hazırlıkla gelerek, aktif dinleyerek, anlaşılmayan noktaları soruya dönüştürerek, düzenli notlar tutarak dersi daha iyi anlayabiliriz.

28 Ø Alınan bilgiler kullanılabilir ve korunabilir bilgilere dönüştürmek için evde zaman ve içerik açısından iyi düzenlenmiş bir çalışma programı hazırlayabiliriz. 

29 Ø Öğrendiğiniz bilgileri zamana karşı hızlı kullanabilme becerisini geliştirebilmek için süratlenme amacıyla düzenli aralıklarla süreli test çözümü yapabiliriz.

30 “ ANLAMANIN EN İYİ YOLU TEKRAR ETMEKTİR.”

31 UNUTMAYIN...! % 100 Öğrenilen bir bilginin; 20 dakika içinde %50 sini
60 dakika içinde %70 ini 24 saatte ise %80 nini UNUTUYORUZ...

32 Tekrar Programı Nasıl Uygulanır?
 Geçen Tekrar Hafızada Zaman Süresi kalma süresi 1 saatlik çalışma- dan sonra 10 dakika 1 gün 1 günün sonunda 5 dakika 1 hafta 1 hafta sonra 10 dakika 1 ay 1 ay sonra 5 dakika uzun süreli bellek kisiselbasari.com

33 Tekrarlar kar topuna benzer
Tekrarlar kar topuna benzer. Tepeden aşağıya yuvarlandıkça büyür, büyüdükçe hızı artar.


"VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI kisiselbasari.com" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları