Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eğitimde Video ve Animasyon Kullanımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eğitimde Video ve Animasyon Kullanımı"— Sunum transkripti:

1 Eğitimde Video ve Animasyon Kullanımı

2 Kapsam Video ve Animasyon Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Eğitim Ortamlarında Video ve Animasyon Kullanımının Faydaları Video Türleri Ders anlatım videoları Belgesel tarzı tanıtım videoları Animasyonlar Ekran kayıt videoları Örnek olay videoları Video ve Animasyon Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Video ve Animasyon Kullanım Kılavuzu Ön Hazırlık Gösterim Gösterim Sonrası Etkinlik

3 Eğitim Ortamlarında Video ve Animasyon Kullanımının Faydaları
Uygulama gerektiren konuların gösterimi için uygundur. Sınıfta gösterilemeyecek veya uygulaması yapılamayacak olgu ve olayları sınıf ortamına taşıyarak gösteri ve modelleme için kullanılabilir. Hareket, renk, ses boyutlarıyla birden fazla duyu organına hitap ederek öğrenmeyi kolaylaştırır. Gösteri, animasyon, çizgi film, diyalog, canlandırma vb. farklı biçimlerde zengin, ilgi çekici sunum imkânı sağlar. Öğrencilerde yaşanmışlık hissi uyandırarak somut ve kalıcı öğrenmeler sağlar. Bilginin sunuluşunda ve akışında düzen sağlayarak karmaşık bilgilerin ya da olayların anlaşılmasını kolaylaştırır.

4 Video Türleri Ders Anlatım Videoları
Bir konunun tamamının veya belli bir kısmının anlatımını içeren videolardır. Ders anlatım videoları örneği Kaynak:

5 Belgesel Tarzı Tanıtım Videoları
Genel olarak hazırlanmış fen, doğa, tarih vb. konulardaki belgeseller ders içinde kullanılabilir. Belgesel tarzı video örneği Kaynak:

6 Animasyonlar Genellikle bir olayın gerçekleşme adımlarını veya bir işin yapılış şeklini açıklama eşliğinde hareketlendirilmiş temsili gösterimleri içerir. Animasyon türü video örneği Kaynak:

7 Ekran Kayıt Videoları Bir yazılımın kullanımının aşama aşama anlatılması ve ekranın kaydedilmesi ile elde edilen videolardır. Ekran kayıt türü video örneği Kaynak:

8 Örnek Olay Videoları Eğitsel amaç için hazırlanmamış ancak konuyla ilgili reklam, tanıtım ve film kesitleri gibi videolardır Örnek olay türü video örneği Kaynak:

9 Video ve Animasyon Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Öğretimsel boyut ve öğrenci seviyesine uygunluk göz önünde bulundurulmalıdır. Video ve animasyon sunuları kısa tutulmalıdır. Fazla dikkat dağıtıcı unsurlara yer verilmemelidir. Bu materyaller derste gösterilmeden önce incelenip ona göre hazırlıklar yapılmalıdır Bütün öğrencilerin görüp duyabileceği şekilde teknik alt yapı hazırlanmalıdır. Animasyon veya videonun sınıfta öylesine bir gösteri aracı olmadığı, öğretimsel boyutu ve öğrenci seviyesine uygunluğu göz önünde bulundurulmalıdır. Buna göre materyallerin bir kısmı ya da tamamı gösterilmelidir. Video ve animasyon sunuları kısa tutulmalıdır. Fazla dikkat dağıtıcı unsurlara yer verilmemelidir. Bu materyaller derste göstermeden önce incelenip ona göre hazırlıklarını yapmalı, bütün öğrencilerin görüp duyabileceği şekilde teknik alt yapıyı hazırlamalıdır.

10 Video ve Animasyon Kullanım Kılavuzu
Anlatılan dersin doğası ve öğrenci seviyesine göre materyaller ders içerisinde farklı etkinlikler için kullanılabilir. Bu sunumda video ve animasyon kullanımı üç aşamada anlatılmıştır. Ön Hazırlık Gösterim Gösterim Sonrası Etkinlik

11 Kılavuz-Ön Hazırlık Video ve animasyonların gösterimlerinin etkili olabilmesi için gösterim öncesinde ön hazırlıklar yapılmalıdır. Materyallerin çalıştığından emin olun Gösterim esnasında ya da bitiminde yapılacak etkinlik hakkında bilgi verin

12 Gösterim Video ve animasyon kullanımının belki de en önemli noktası gösterim süresince öğretmen ve öğrencilerin rollerinin belirlenmesidir Sessizce izleme: Video veya animasyon kesintisiz izlenir. İletişim kurulmaz. Durdurup açıklama yapma: Öğretmen gösterim esnasında önemli görülen noktalarda video ya da animasyonu durdurarak aralarda açıklamalara yer verebilir. Akış eşliğinde anlatım: Video veya animasyon durdurulmadan ek bilgi verilerek dersin anlatılmasına devam edilir.

13 Gösterim Sonra Etkinlik
Video veya animasyon gösterimi esnasında veya sonrasında; Tartışma, Grup Çalışması, Çalışma Yaprağı Doldurma, Özetleme Karşılaştırma Soru-cevap gibi etkinlikler yapılabilir.

14 Örnek Kılavuzdaki Video ve Animasyon bölümü sonunda yer alan örnek uygulamayı açınız Aşağıdaki dakikalarda ki eylemlerin sebepleri sizce neler olabilir Dakika 01 Dakika 20 Dakika 21 Dakika 23 Dakika 30

15 Özet Bu sunumda eğitimde video ve animasyon kullanımı hakkında genel bilgiler sunularak video ve animasyon kullanımının faydalarına, video türlerine ve video ve animasyon kullanılırken dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekilmiştir. Ayrıca video ve animasyonların ders içerisinde kullanımına yardımcı olması amacıyla kullanma kılavuzu bölümü hazırlanmıştır.


"Eğitimde Video ve Animasyon Kullanımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları