Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAĞLIĞIMIZI KORUYABİLİRİZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAĞLIĞIMIZI KORUYABİLİRİZ"— Sunum transkripti:

1 SAĞLIĞIMIZI KORUYABİLİRİZ

2 Türk Konut İlkokulu Eryaman/ANKARA Dilek PEKGÖZ
Hazırlayan ve Sunan Ela Nur ÖZKAR Sınıfı : 2/A No : 1087 Okulu ve öğretmeni Türk Konut İlkokulu Eryaman/ANKARA Dilek PEKGÖZ

3 Sağlıklı bir hayata sahip olabilmek için yaşam tarzımıza dikkat etmemiz gerekmektedir. Vücudumuzun hassas bir yapısı olduğundan güçlü olmaz ise direnci kaybolarak hasta olmamıza neden olur. Sağlıklı bir hayat için öncelikle spor yapmalıyız ve sağlıklı beslenmeliyiz. Ayrıca bunların yanında en önemlisi ise tehlikeli hastalıklara karşı çocukluk döneminden başlayarak tüm aşılarımızı yaptırmalıyız.

4 .Temiz olalım… Uyuyalım
Vücudumuzun dinlenmeye yani uyumaya da ihtiyacı vardır. Erken saatlerde yatıp sabah erken kalkmak vücudun savunma sistemini güçlendirecektir. .Temiz olalım… Bedenimizin, giysilerimizin, gıdalarımızın ve içinde yaşadığımız ortamın temizliği (hijyen), bizi bir çok hastalıktan korur. Temizlik hastalıktan korunmanın temel koşuludur.

5 Su ile arkadaş olalım… *Ellerimizi sık sık yıkayalım
* Günde iki kere dişlerimizi fırçalayalım… *Ellerimizi sık sık yıkayalım *Haftada iki kere banyomuzu yapalım

6 Ağız ve diş sağlığımıza dikkat edelim…
Şeker, çikolata ve tatlı gibi yiyecekler ağız içerisinde asidik bir ortam oluşturarak dişlerde çürük oluşumuna neden olur. Dolayısıyla bu tarz gıdaları mümkün olduğunca öğünlerden hemen sonra tüketmeliyiz.

7 Asidik ortamı azaltmak için ağzı bol suyla çalkalamalıyız..
Tatlı ve şeker tüketiminin hemen arkasından su içilmeli ya da şekersiz veya tatlandırıcılı sakızlar çiğnenmeli. Asidik ortamı azaltmak için ağzı bol suyla çalkalamalıyız..

8 Sürekli yumuşak besinlerle beslenmekten
kaçınmalıyız. Havuç, elma gibi yiyecekleri ısırarak yemek diş sağlığı için gereklidir.

9 Her akşam yatmadan önce ve yemeklerden sonra mutlaka dişlerimizi fırçalayalım…

10 Sağlıklı Beslenelim… Yeryüzünde bulunan bütün canlılar yaşamlarını
sürdürebilmek için beslenme, solunum, dolaşım, büyüme, gelişme, hareket edebilme yaşamsal faaliyetleri gerçekleştirirler. Canlıların yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmek için dışarıdan aldıkları maddelere besin, bu maddelerin vücuda alınmasına da beslenme denir. Doğru olan yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmedir. Sofrada karbonhidrat, protein ve yağ gibi tüm besin öğelerine dengeli bir biçimde yer verilmelidir.

11 Bu nedenle beslenme alışkanlığımızı değiştirmeli meyve, sebze, balık, süt, yoğurt, peynir ve bakliyata ağırlık vermeliyiz. Vücudun ihtiyacı olan besin öğelerini düzenli ve yeterli bir biçimde alınması gerekmektedir. Fast food türü beslenmeyle kola ve şekerli içecekler ise in bir sonucu olan insan sağlığını tehdit eden gıda türleridir.

12 Düzenli beslenmezsek temizliğimize dikkat etmezsek birçok sağlık problemleri ile karşılaşabiliriz.

13 Spor yapan insanlar daha sağlıklı bir yaşam içindedirler.
Spor Yapalım… Spor yapan insanlar daha sağlıklı bir yaşam içindedirler.

14 HEPİNİZE SAĞLIK, MUTLULUK ve BAŞARILAR DİLERİM….
Ela Nur ÖZKAR

15 TEŞEKKÜRLER


"SAĞLIĞIMIZI KORUYABİLİRİZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları