Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»"— Sunum transkripti:

1 KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»

2 Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1994 yılında kuruldu ve ilk öğrencilerine kapılarını 1994-1995 Öğretim Yılında açtı. Kurulduğu günden bugüne dokuzuncu mezunlarını (2006-2007 mezunları) veren fakültemiz ilk mezunlarını da 1998-1999 Öğretim Yılında verdi.

3 Hukuk Fakültemizin Dışardan Görünümü

4 MİSYONUMUZ; Çağdaş bir eğitim ve araştırma merkezi olarak ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel gelişmelere katkıda bulunma hedefi çerçevesinde AB ile bütünleşme sürecindeki ülkemizin adalet mekanizmasının sağlıklı bir şekilde islemesini sağlamak üzere ihtiyaç duyulan elemanları yetiştirmek.

5 VİZYONUMUZ, Ulusal ve uluslararası düzeyde yarışan, ulusal kimliğini küresel değerlerle bağdaştırabilen, kendisini sürekli geliştirebilen, hukuk bilgisine hakim, çevreye, topluma ve etik değerlere saygılı, yaratıcı, girişimci ve lider özelliklere sahip, çağdaş mezunlar yetiştirmek. Hukuk bilimine yönelik olarak ulusal ve uluslararası düzeyde katkıda bulunacak araştırmaları yapmak, bu araştırmaları yapacak kadroları yaratmak, desteklemek, gerekli altyapıyı oluşturmak ve sürdürmek.

6 Hukuk Fakültesi İç Mekan Görünüşü

7 Akademik kadromuzda 6 Profesör, 3 Doçent, 12 Yardımcı Doçent, 3 Öğretim Görevlisi, 19 Araştırma Görevlisi olmak üzere 43 akademisyen bulunmaktadır. Ayrıca 9 idari personel ile hizmet verilmektedir. 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılı itibarı ile Fakültemizde 448 öğrenci eğitim görmektedir. Fakültemizde 10 öğrenciye bir öğretim elemanı düşmektedir.

8 Adalet kutup yıldızı gibi yerinde durur ve geri kalan her şey onun etrafında döner. Konfucyus

9 Fakültemiz bünyesinde öğrencilerimizin yararlanabilecekleri Kütüphane (Hukuk ve İlgili Sosyal Bilimleri İçermektedir) ve ayrıca Internet erişimine açık modern bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. Yurtdışı ve Yurtiçi Öğrenci Değişimi Programları kapsamında öğrencilerimiz Türkiye'deki diğer üniversitelerde ve AB üyesi ülkelerin üniversitelerinde bir veya iki yarıyıl eğitim görebilmektedir.

10 Kütüphanemizde öğrencilerimiz gün boyu ders çalışma imkanı bulmaktadır… Hukuk Bilimi başta olmak üzere çeşitli sosyal bilimlerden kitaplar kütüphanemizde öğrencilerimizin hizmetindedir…

11 Mezunlarımız, Hakimlik, savcılık ve avukatlık başta olmak üzere, geniş bir iş alanına sahiptir… Bu İş ve meslekler arasında Noterlik, Kaymakamlık, Müfettişlik gibi alanlarda istihdam olanağı bulabilmektedirler…

12 Hukuk Fakültesi Son Sınıf Öğrencilerimiz A2 Anfisinde…

13 Eğitim kadrosunda yer alan deneyimli öğretim üyelerinin yanında konuk olarak fakültemize kardeş üniversitelerden gelen değerli öğretim üyelerinin de katkılarıyla, özgün ve çağdaş akademik anlayışımızla 2007-2008 Öğretim Yılında yeni hukukçu adaylarını beklemekteyiz.

14 FAKÜLTE ve ÖĞRECİLERİMİZDEN ÇEŞİTLİ GÖRÜNTÜLER

15

16 Hukuk Fakültesi Önünde Öğrencilerimiz Ders Arasında

17 Bilgisayar Laboratuvarında Araştırma Yapan Öğrencilerimiz… Anfide Ders Dinleyen Öğrenciler…

18 Fakülte Bahçesinde Dinlenen Öğrenciler…

19 Fakültemizden Dış Görünüm

20 Detaylı Bilgi İçin Bakınız: http://hf.kou.edu.tr İletişim: 0 262 303 26 02 hukuk@kou.edu.tr


"KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları