Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

2 Kimya Mühendisliği Nedir?
Kimya Mühendisliği, malzemelerin kimyasal yapılarının, enerji içeriklerinin veya fiziksel hallerinin değişime uğradığı proseslerin geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgilenen çok yönlü bir mühendislik branşıdır. Kimya Mühendisliği, temel olarak kimya bilimi ile matematik, fizik, biyoloji ve ekonomi bilimlerini kullanarak önemli endüstriyel, teknolojik ve çevresel problemleri çözümlemeye çalışır.

3 Kimya Mühendisliği Tanımının Zaman İçinde Değişimi

4 Kimya mühendisliğinin 1950’li yıllarda AIChE (Amerikan Kimya Mühendisliği Enstitüsü) tarafından yapılan tanımı şöyledir: “Kimya mühendisliği mühendislik mesleğinin bir kolu olup, maddelerin fiziksel ve kimyasal değişimlerinin yer aldığı, üretim işlemlerinin uygulama ve gelişimi ile ilgilenir. Kimya mühendisinin görevi, içlerinde fiziksel ve kimyasal değişimlerin yer aldığı cihazların projelendirme, yapım ve çalıştırılmasından ibarettir.”

5 ’li yıllarda tekrar şekillendirilen kimya mühendisliği tanımı şu hale gelmiştir: “Maddeyi fiziksel ve kimyasal değişimlere uğratan cihazları ve özellikle değişimlerin (bileşim, hal ve enerji değişimleri) kendilerini mühendislik, ekonomi ve insan ilişkileri yönlerinden inceleyen bilim koluna kimya mühendisliği adı verilir.”

6 2000’li yıllarda Kimya Mühendisliğinin tanımı “Kimya mühendisliği, malzemelerin kimyasal yapılarının, enerji içeriklerinin veya fiziksel hallerinin değişime uğradığı proseslerin geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgilenen engin ve çok yönlü bir mühendislik dalıdır.”

7 KİMYA MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMININ EĞİTİM AMAÇLARI

8 Öğrencilerimizi en güncel bilgi ve becerileri kazanmaları, sanayi ve toplumun beklentilerini karşılamaları ve onların ilerlemesinde önemli bir liderlik rolü oynamaları için eğitmektir. Kimya Mühendisliği Bölümü çağdaş gereksinimler doğrultusunda eğitim programları geliştirir ve araştırma yoluyla kimyasal teknolojide gelişmeler sağlar . Bilgi ve teknolojinin toplumun yararına uygulanmasına katkıda bulunur.

9

10 BÖLÜMÜMÜZÜN HEDEFİ Türkiye’nin kimya sektörü başta olmak üzere tüm üretime dönük sektörlerde ihtiyaç duyduğu çağdaş üretim teknolojilerini bilen, araştırma ve geliştirme çalışmalarına kolaylıkla uyum sağlayabilecek, yabancı dil bilgisi ve temel mühendislik bilgisi kuvvetli kimya mühendisleri yetiştirmektir. Bu bölümden mezun olan öğrenciler üretim süreçlerinin ve bu amaçla kullanılan ekipmanların tasarımı, geliştirilmesi ve kullanımında en üst düzey bilgilerle donatılmış olacaklardır.

11 Ulusal ve uluslararası Kimya sektörünün ihtiyaç duyduğu gereksinimlere cevap verebilen bir eğitim programını yürütmek, Her türlü mesleki problemin üstesinden gelebilecek çözüm önerilerini açık bir fikirle ortaya koyup tartışabilecek öğrenci yetiştirmek, Akademik çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde bilime katkı da bulunmak, uluslar arası düzeyde tanınan saygın bir bölüm olmaktır.

12 AMACIMIZ Bu tanımına uygun olarak bölümümüz amacı ;
Mühendis; doğru ve analitik düşünen, öğrenmiş olduğu bilgilerden yeni fikirler üreten, problem çözme yeteneği gelişmiş kendine güvenen kişidir. Bu tanımına uygun olarak bölümümüz amacı ; Öğrencilerini teknik bilgilerle donanımlı, Karşılaştığı sorunlara çözüm üretebilen, Tasarım yeteneği kazanmış, Girişimci, Kimya Mühendisliği uygulamalarında sosyal ve ekonomik hususları göz önünde bulunduran, Çevreye duyarlı, Mesleki etik bilincine sahip Kimya Mühendisleri yetiştirmektir.

13 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan Kimya Mühendisliği Bölümü yılında 30 öğrenci ile lisans eğitimine başlamıştır. Kimya Mühendisliği Bölümü şu anda geniş öğrenci ve araştırma laboratuarlarına sahiptir. 2001 yılından itibaren farklı konu ve alanlarda DPT ve TÜBİTAK projeleri yürütülmektedir. Bölümümüz akademisyenleri Uluslararası bilimsel kongrelere iştirak etmektedirler ayrıca yurtiçi ve yurtdışı dergilerde Kimya Mühendisliği konularında makaleler yayımlamaktadırlar.

14 İDARİ KADROMUZ -BÖLÜM BAŞKANIMIZ- DOÇ. DR. GÜLNARE AHMETLİ
-BÖLÜM BAŞKAN YRD.- YRD. DOÇ. DR. İLKAY ÖZAYTEKİN -BÖLÜM BAŞKAN YRD.- YRD. DOÇ. DR. HÜSEYİN DEVECİ

15 S.Ü. Kimya Mühendisliği Bölümü
ANA BİLİM DALLARI S.Ü. Kimya Mühendisliği Bölümü KİMYASAL TEKNOLOJİLER ANABİLİM DALI PROSES VE REAKTÖR TASARIMI ANABİLİM DALI TEMEL İŞLEMLER VE TERMODİNAMİK ANABİLİM DALI

16 Kimyasal Teknolojiler A.B.D. Başkanı Prof. Dr. Erol PEHLİVAN
Proses ve Reaktör Tasarımı A.B.D. Başkanı Prof. Dr. Handan KAMIŞ Temel İşlemler ve Termodinamik A.B.D. Başkanı Doç. Dr. Mahmut KUŞ

17 Bölümümüzde ; 2 Profesör, 5 Doçent, 6 Yardımcı Doçent
12 Araştırma Görevlisi, 2 Uzman personel ve 1 teknisyen görev yapmaktadır. Bölümümüzde yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrenciler çeşitli mühendislik konularında çalışmalarına devam etmektedirler. Ayrıca, bölümümüzde 12 adet araştırma laboratuarı ve 3 adet öğrenci laboratuarı bulunmaktadır. Bölümümüzde, şuan hem örgün öğretim hem de ikinci öğretimde olmak üzere 500 kadar öğrenci öğrenim görmektedir.

18 Bölümümüz Proje Ödülleri
S.Ü. Mühendislik Fakültesi Proje Pazarı (SUMOPP)’da bölümümüz eğitim öğretim yılında, çevre ve tematik alanda ve enerji tematik alanda olmak üzere 2 adet birincilik ödülü almıştır. TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışmasında eğitim-öğretim yılında, Alan Özel Ödülleri ana kategorisine bağlı “Fen Bilimleri” alt kategorisinde birincilik ödülü almıştır.


"S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları