Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan."— Sunum transkripti:

1 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ
Doç. Dr. Havva Kök Arslan

2 NEDEN İSTANBUL ? Kurulması düşünülen enstitü, İngilizce ve Türkçe dillerinde eğitim verecek olup, bünyesindeki uluslararası programlar, ağırlıklı olarak Türkiye dışından gelecek yabancı öğrenci ve konularında uzman konuk yabancı öğretim üyelerince sürdürülecektir. Bu açıdan ulaşım kolaylığı ve turizm cazibesi dikkate alınarak enstitü’nün İstanbul’da faaliyet göstermesi planlanmıştır.

3 ENSTİTÜNÜN ADI 1 Barış çalışmaları yapısı itibari ile uygulamalı etik çalışmalarından ayrılamayacak disiplinler arası bir çalışma alanıdır. Bu bakımdan kurulması düşünülen enstitünün hem barış ve çatışma alanında hem de diğer uygulamalı etik alanlarında örneğin uluslararası ilişkiler etiği, siyasi etik, iş etiği, bilişim etiği, iletişim etiği ve diğer meslek etiği konularında lisansüstü ve sertifika eğitimleri vermesi planlanmaktadır.

4 ENSTİTÜNÜN ADI 2 Barış çalışmalarının esasen etik bir konu olması ve etikle barış konularının birçok yerde kesişmesi nedeniyle, enstitüde yer alacak programların çeşitliliği açısından HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ adı tercih edilmiştir.

5 ENSTİTÜNÜN ÖNEMİ Enstitü önerisi kabul edildiği takdirde Batı ülkelerindeki üniversitelerin büyük bir kısmında, uzun bir zamandan beri lisans ve yüksek lisans doktora düzeyinde yaygın bir şekilde (200’ün üzerinde) faaliyet göstermekte olan Barış ve Etik Çalışmaları, Enstitü olarak Türkiye’de ilk defa Hacettepe Üniversitesi’nde açılacak olup, Üniversitemizi bir alanda daha ilk haline getirerek uluslararası prestijine katkıda bulunacaktır.

6 ANABİLİM DALLARI ve PROGRAMLAR
Barış Çalışmaları ABD Barış ve Çatışma Çalışmaları Doktora (İNGİLİZCE) Barış ve Çatışma Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans (İNGİLİZCE) Barış ve Çatışma Çalışmaları Tezsiz Yüksek Lisans (İNGİLİZCE) Barış ve Çatışma Çalışmaları Sertifika Programları (İNGİLİZCE, TÜRKÇE) Uzlaşma ve Arabuluculuk Tezsiz Yüksek Lisans (İNGİLİZCE) Barış Liderliği Tezsiz Yüksek Lisans (İNGİLİZCE)

7 ANABİLİM DALLARI ve PROGRAMLAR
Uygulamalı Etik ABD Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika Etiği Tezsiz Yüksek Lisans (İNGİLİZCE) Gazetecilik Etiği Tezsiz Yüksek Lisans (TÜRKÇE) ? Bilişim Etiği Tezsiz Yüksek Lisans (TÜRKÇE)? İş Etiği ve İnsan Kaynakları Tezsiz Yüksek Lisans (TÜRKÇE) İş Etiği ve İnsan Kaynakları Doktora (TÜRKÇE)

8 ARAŞTIRMA BİRİMİ Enstitü, eğitimin yanı sıra ulusal ve uluslar arası araştırma projelerini yürütmek ve saygın bir akademik dergi yayınlamak gibi araştırma faaliyetlerini de hedeflemektedir.

9 PERSONEL İHTİYACI Akademik Personel
1 Enstitü Müdürü (Prof. HÜ kadrolarından görevlendirme ile)) 2 Ens. Müd. Yardımcısı (en az Yrd. Doç 1 tanesi HÜ kadrolarından görevlendirme 1 tanesi açıktan atama ile) 10 Araştırma Görevlisi (50. Madde ile açıktan atama veya ÖYP kapsamında özellikle araştırma biriminde çalıştırılmak üzere) 1 Bilgi İşlem uzmanı (Açıktan atama ile sözleşmeli personel ya da hizmet alımı) Toplam 14

10 PERSONEL İHTİYACI İdari Personel: 1 Enstitü Sekreteri
1 Müdür Sekreteri 5 Büro memuru (Açıktan atamalı sözleşmeli personel ya da hizmet alımı) 3 kat hizmetlisi (Açıktan atamalı sözleşmeli personel ya da hizmet alımı) 2 aşçı (Açıktan atamalı sözleşmeli personel ya da hizmet alımı) 2 bulaşıkçı (Açıktan atamalı sözleşmeli personel ya da hizmet alımı) 1 bahçıvan (Açıktan atamalı sözleşmeli personel ya da hizmet alımı) 2 güvenlik görevlisi (Açıktan atamalı sözleşmeli personel ya da hizmet alımı) Toplam 17

11 BİNA İHTİYACI Enstitü, barış çalışmaları programını yüksek sayıda yurt dışından gelecek öğrencilerle sürdürmeyi hedeflediğinden hem dersliklere hem de konaklama birimine ihtiyacı vardır. Barış ve çatışma çalışmaları açısından değişik ülke ve kültürlerden gelen öğrencilerin bir arada kalarak ders dışı zamanlarında da birbirleriyle iletişimi sürdürmeleri programın eğitim çıktılarından birini oluşturmaktadır.

12 BİNA İHTİYACI Akademik Bölüm 5 adet 50 kişilik derslik
1 adet 150 kişilik konferans salonu 1 adet kütüphane ve bilgisayar salonu 1 adet toplantı salonu 10 adet akademik çalışma ofisi (5 adet araştırma görevlileri için, 5 adet misafir araştırmacılar için) 6 adet idari çalışma ofisi (Müdür ve sekreteryası, Md. Yrd.ları, Enstitü Sekreteri ve bilgi işlem uzmanı için) 1 adet 5 kişilik kübiklere bölünmüş çalışma salonu (büro memurları için) 1 adet arşiv salonu 1 adet çay odası Kadın erkek wc

13 BİNA İHTİYACI Konaklama Bölümü
50 adet öğrenci 10 adet misafir öğretim üyesi konaklama odası (yatak, kitaplık, çalışma masası ve banyo-wc) 1 adet yemekhane (100 kişilik) 1 adet mutfak (100 kişiye yemek çıkaracak kapasitede) 2 adet dinlenme salonu 3 adet kat hizmetleri deposu 1 adet kiler salonu 3 bay 3 bayan ortak wc 1 adet çamaşırhane ve ütü odası Bahçe ve müştemilatı

14 SONUÇ Kurulduğu takdirde HÜ İstanbul Barış ve Uygulamalı Etik Enstitüsü, Türkiye’nin Balkanlar, Kafkasya, Orta Asya ve Orta Doğu’da kurmaya çalıştığı barış ve işbirliği temelli ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. NOT: Konu Dışişleri Bakanlığına aktarılmış ve Bakanlığın olumlu görüşü alınmıştır.


"HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları