Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)"— Sunum transkripti:

1 DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMALAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

2 Doktora Sonrası Araştırma Programı (DOSAP)
Doktorasını tamamladıktan sonra, yurtiçi veya yurtdışında herhangi bir üniversitede öğretim elemanı olarak atanmış ya da bir kamu veya özel kurumda görev yapan bir araştırmacının geçici bir süre için ODTÜ’de görevlendirilmesi ve ODTÜ’deki bir öğretim üyesinin gözetiminde doktora sonrası araştırma yapması prensibine dayanan bir programdır.

3 Programın Amacı Nedir? Genç öğretim elemanlarının ve araştırmacıların, kendi konusunda uzmanlaşmış öğretim üyeleri ile ortak araştırmalar yapmasını teşvik etmek, öğretim elemanları ve araştırmacılar arasındaki bilimsel etkileşimi artırmaktır.

4 Kimler Başvurabilir? DOSAP adayının doktorasını son 5 yıl içinde tamamlamış olması gerekmektedir. Adayın bağlı olduğu üniversite veya kurumdan ODTÜ’de doktora sonrası araştırma yapabilmek için gerekli izinleri alması zorunludur.

5 Nasıl Başlar? DOSAP araştırmacısı ile ortak çalışmalar gerçekleştirmek isteyen ODTÜ öğretim üyeleri, her yıl başında, DOSAP Danışman Formunu doldurarak taleplerini ODTÜ Araştırmalar Koordinatörlüğü’ne bildirir. DOSAP başvuru süreci, ODTÜ içindeki DOSAP araştırmacısı talebinin tespit edilmesi ve internet ortamında yayınlanması ile başlar.

6 Nasıl Başvurulur? DOSAP’a katılmak isteyen araştırmacı başvurusunu adresindeki DOSAP Aday Başvuru Formu’nu doldurarak yapar. Başvuru, talebi yapan öğretim üyesi tarafından değerlendirilir ve birlikte çalışılacak olan DOSAP araştırmacısı belirlenir.

7 Görevlendirme Süreci Nasıl İşler?
Danışman öğretim üyesi projesi ile ilgili detaylı İş Planı’nı araştırmacı ile birlikte hazırlayarak, ilgili birimlerin onayına sunar. ODTÜ Rektörlüğü hazırlanan İş Planı ile birlikte DOSAP araştırmacısının kadrosunun bulunduğu üniversiteye veya kuruma yazı ile başvurur ve araştırmacının geçici süre ile ODTÜ’de görevlendirilmesini talep eder. Kendi üniversitesi veya kurumu tarafından ODTÜ’de görevlendirilen araştırmacı DOSAP kapsamında çalışmalarına başlar.

8 Araştırmacının Sorumlulukları Nelerdir?
DOSAP araştırmacısından ODTÜ’nün kuralları ve yönetmeliklerine bağlı olarak tam zamanlı olarak çalışması beklenmektedir. Ancak, danışman tarafından uygun bulunması halinde, haftanın belli günleri için görevlendirilen araştırmacılar da DOSAP’a kabul edilebilirler.

9 DOSAP’ın Çıktıları Yürütülen çalışma sonucunda çıkabilecek akademik yayınlarda araştırmacının kendi kurumunun adı ile birlikte adres olarak ODTÜ gösterilecektir. Patent, faydalı model,endustriyel tasarım ve know-how gibi fikri bir hakkın konusunu oluşturabilecek ürünlerin ortaya çıkması halinde,ODTÜ öğretim elemanları için geçerli olan yükümlülükler DOSAP araştırmacısı içinde geçerlidir.

10 DOSAP Araştırmacısına Sağlanan İmkanlar Nelerdir?
DOSAP araştırmacısına ODTÜ Ziyaretçi Akademik Personel Kimlik Kartı verilir. Araştırmacı Üniversitemizin akademik ve sosyal olanaklarından imkanlar ve mevzuat el verdiği ölçüde yararlandırılır.

11 DOSAP’ın Süresi DOSAP kapsamında sürdürülecek çalışmanın süresi bir yıldır. Başarıyla yürütülen bir çalışmanın bir yıl zarfında tamamlanamaması halinde, araştırmacının bağlı olduğu kurumun onaylaması koşulu ile toplam iki yıla kadar süre verilebilir.

12 Üniversitemizce 2004 yılında başlatılmış olan bu programa 126 genç araştırmacı katılmıştır.Bu araştırmacılardan 104’ü çalışmalarını başarı ile tamamlamış, 22’si ise çalışmalarını halen bölümlerimizde sürdürmektedir.

13 Teknokent’de Çalışan Doktoralı Araştırmacı DOSAP’da Nasıl Yer Alabilir?
Teknokent Şirketinin yürütmekte olduğu projeler ile ilgili bir konu üzerinde Üniversite’mizde görevli bir danışmanın da çalışmak istemesi ile süreç başlayabilir. Araştırmacıyı danışmanın kabul etmesi ve hazırlanacak İş Planına göre proje yürütücüsü Şirketin araştırmacıyı Üniversite’mizde görevlendirmesi ile çalışma sürdürülür.

14 DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN… www.dosap.metu.tr dosap@metu.edu.tr

15 TEŞEKKÜRLER...


"DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları