Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İHRACI YASAK OLANLAR 8-İhracı yasak doğal çiçek soğanları 10-Sığla

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İHRACI YASAK OLANLAR 8-İhracı yasak doğal çiçek soğanları 10-Sığla"— Sunum transkripti:

1 İHRACAT: DTM 96/31 Sayılı TEBLİĞ (İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlanmış Mallara İlişkin Tebliğ)
İHRACI YASAK OLANLAR 8-İhracı yasak doğal çiçek soğanları 10-Sığla (Liquidambar orientalis) 11-Yalankoz (Pterocarya fraxinifolia ) 12-Datça hurması (Phoenix theaphrastii) 15-Salep (Toz tablet ve her türlü formatta) ÖN İZNE BAĞLI OLANLAR 7- Tohumlar (Orman ağacı tohumları hariç) Yetkili Makam:TKİB 24-Orman ağacı tohumları ve diğer yetişt. materyalleri ( ) (2008-8). Yetkili Makam:ÇOB

2 İHRACAT’TA İŞLEM ŞEMASI
Orman Ağacı Yetiştirme Materyalleri (Tohum, Fidan, vb.) İthalatında Yapılan İşler Özel Sektörün Yapması Kamu Sektörünün Yapması Gereken İşler Gereken İşler Bakanlık dilekçe doğrultusunda ihraç edilecek türleri inceler. Uygun görülmesi durumunda uygunluk yazısı İl Tarım Müdürlüğüne gönderilir. TKİB tarafından Ürün muayene edilir. SAĞLIK SERTİFİKASI düzenler. İhracatı yapılacak Orman Yetiştirme Materyalleri bir dilekçe ile Bakanlığa bildirilir Gümrük beyannamesi düzenlenir malın ihraç işlemlerini Gümrük Müdürlüğünden yapar.

3 İTHALAT (DTM Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği (Tebliğ No: 2010/17)
Yurt dışından fatura veya proforma fatura. ÇOB’dan “Kontrol Belgesi” TKİB’dan ZKZM tüzüğü ve yönetmeliği çerçevesinde; “İthal Permisi” alınmak zorunludur. Gümrük kapısında muayene.TKİB. “insan sağlığı ve güvenliği, hayvan ve bitki varlığı ve sağlığı yönünden uygun bulunması halinde” ithalata izin verilmektedir.

4 İTHALAT’TA İŞLEM ŞEMASI
Orman Ağacı Yetiştirme Materyalleri (Tohum, Fidan, vb.) İthalatında Yapılan İşler Özel Sektörün Yapması Kamu Sektörünün Yapması Gereken İşler Gereken İşler Çevre ve Orman Bakanlığı (AGM) tarafından Kontrol Belgesi düzenlenir (2010/17Nolu Tebliğe Göre) Kişi veya firma, ithal edilecek materyal için yurtdışındaki firmadan proforma fatura alır Tarım ve Köyişleri Bakanlığından İthal Permisinin alınması Yurtdışında Yüklemenin Yapılması

5 Özel Sektörün Yapması Kamu Sektörünün Yapması
Gereken İşler Gereken İşler İlgili Gümrük Kapısı Müdürlüğü Tarım ve Köyişleri Bakanlığı kontrol eder. Gümrük Müdürlüğüne Mal temiz ise uygunluk yazısı yazar Mal temiz değilse Gümrük Beyannamesi hazırlar KDV ve diğer vergiler ödenir. MAL YURTDIŞINA GERİ GÖNDERİLİR VEYA İMHA EDİLİR. MAL GÜMRÜKTEN ÇEKİLİR.


"İHRACI YASAK OLANLAR 8-İhracı yasak doğal çiçek soğanları 10-Sığla" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları