Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ"— Sunum transkripti:

1 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ

2 CEMAAT VE ÖNEMİ İslam’da cemaatle namaz kılmaya büyük önem verilmiştir. Cemaat ne kadar çok olursa fazilet o kadar çoktur. Cemaatle namaz kılmanın sevabı yalnız başına kılmaktan 27 derece fazladır. Birlik ve bağlılığı gösterir.

3 Cemaatin önemi ile ilgili hadisler
Hz. peygamber:“Sen namaz için ezan okunduğunu işitiyor musun?” diye sordu. Âmâ: Evet, cevabını verdi. Hz. Peygamber : “O halde davete icâbet et, cemaate gel” buyurdular.

4 İMAM Cemaatle kılınan namazda kendisine uyulan kişiye“imam” görevine ise“imamet” denir.

5 İmametin Başlıca Şartları
İslam Buluğ Akıllı Olmak Erkek Olmak Kur’an Okuyabilmek Özürden beri Olmak.

6 İmamet İle İlgili Hadisler
Resulullah (sav) buyurdular ki: "(Namaz kılacaklar) üç kişi iseler içlerinden biri imam olsun. İmamlığa ehak olan Akra' (Kur'an-ı Kerim'i daha iyi okur) olandır...“

7 İmamet İle İlgili Hadisler(Devamı)
İdarî yetkiye sahip olanlar; emîr, vali, kadı gibi idarî otoriteye sahip kimse­lerdir. Bunlar (imamlığa hepsinden, ev sahibinden, vazifelilerden daha lâyıktırlar.

8 Cemaat arasında imamete en yararlı olan:
Sünneti en iyi bilen Okuyuşu daha güzel olan Takvası daha çok olan Yaşça büyük olan Ahlakı daha güzel olan Yüzce, soyca, sesçe daha üstün olan

9 EZAN Lügatta bildirmek demektir
EZAN Lügatta bildirmek demektir. Farz namazlar için belli vakitlerde bilindiği şekilde okunan mübarek sözlerden ibarettir. Ezan okuyana ise müezzin denir.

10 EZANLA İLGİLİ HADİSLER
Enes (r.a.) şöyle anlattı: Bilâl'a Ezan lafızlarını ikişer ikişer, kamet lafızlarını da birer birer söylemesi emredildi. Mâlik b. el-Huveyris ve amcasının oğluna: "Namaz vakti geldiğinde ezan okuyun ve sonra kamet getirin ve yaşça büyük olanınız imamlık yapsın" buyurmuş tur.

11 Ezan Müslümanlığın en büyük alametlerindendir
Ezan Müslümanlığın en büyük alametlerindendir. Farz namazlar için ezan okumak, bu namazların kılınacağını ilan edip bildirmek kitap ve sünnetle sabittir

12 CAMİ “Cami” bir araya getiren yer toplama yeri anlamlarına gelmektedir. Müslümanların toplu halde veya tek başına namaz kılıp, ibadet ettikleri umuma açık mübarek mekanlardır. Ahmet SARIKAYA

13 CAMİ İLE İLGİLİ HADİSLER
Hz. Peygamber: “Kim sabah akşam camiye gider gelirse, her gidip gelişinde Allah taâlâ o kimseye cennetteki ikramını hazırlar.“buyurmuştur.


"DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları