Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OTUZİKİ FARZ Salim SELVİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OTUZİKİ FARZ Salim SELVİ."— Sunum transkripti:

1 OTUZİKİ FARZ Salim SELVİ

2

3

4 32 FARZIN 12’Sİ NAMAZIN FARZI
Namazın 12 farzı vardır. Bunların6 tanesi namaza başlamadan önce yapılır. Diğer 6 taneside namaza başladıktan sonra yerine getirilir. 1) Hadesten Taharet: 2) Necasetten Taharet: 3) Setr-i Avret: 4) İstikbal-i Kıble: 5) Vakit: 6) Niyet: 1) İftitah Tekbiri: 2) Kıyam: 3) Kıraat: 4) Rükû‘: 5) Sücûd: 6) Ka'de-i Ahîre:

5 Namazın Dışındaki Şartlar
Namazın Dışındaki Şartlar. (Namaza Başlamadan Önce Yapılması Gerekli Olanlar) 1) Hadesten Taharet: Hades, abdest almak, gerekli hallerde gusül yapmaktır. ABDEST VE GUSÜL Namaz kılmadan önce abdest almak ve bedenen temizlenmek.

6 Vücudun, Elbisenin ve Namaz Kılınacak Yerin Temiz Olması.
Namazın Dışındaki Şartlar. (Namaza Başlamadan Önce Yapılması Gerekli Olanlar) 2) Necasetten Taharet: Namaz kılacak kişinin, bedeninde, elbisede ve namaz kılacağı yerde pislik varsa bunları temizlemektir. Vücudun, Elbisenin ve Namaz Kılınacak Yerin Temiz Olması.

7 Namazın Dışındaki Şartlar
Namazın Dışındaki Şartlar. (Namaza Başlamadan Önce Yapılması Gerekli Olanlar) ÖRTÜNMEK 3) Setr-i Avret:( Örtünmek ) Namaz kılacak kişinin vücudunda örtünmesi gereken yerleri örtmesi demektir. Erkeklerin: Göbek ile diz kapağı arasını (dizkapağı dahil), Kadınların: Yüz, el ve ayaklardan başka vücudunun her tarafını örtmeleri gerekir.

8 Namazın Dışındaki Şartlar
Namazın Dışındaki Şartlar. (Namaza Başlamadan Önce Yapılması Gerekli Olanlar) 4) İstikbal-i Kıble: (Kıbleye Yönelmek) Namazı kıbleye dönerek kılmaktır. Kıble, Mekke şehrindeki kutsal bina olan Kâbe yönüdür. Kabe’ye Dönerek Namaz Kılmak

9 Namazın Dışındaki Şartlar
Namazın Dışındaki Şartlar. (Namaza Başlamadan Önce Yapılması Gerekli Olanlar) 5) Vakit: Namazları kendi vakitleri içinde kılmaktır. Namaz vaktinin girmesi veya ezanın okunması

10 “Niyet ettim Allah rızası için sabah namazının sünnetini kılmaya.”
Namazın Dışındaki Şartlar. (Namaza Başlamadan Önce Yapılması Gerekli Olanlar) “Niyet ettim Allah rızası için sabah namazının sünnetini kılmaya.” 6) Niyet: Hangi namazı kıldığını bilmek ve kalbinde hatırlamaktır. Niyetin dil ile söylenmesi sünnettir. Namaza başlamadan önce yapılması gereken son şart niyet etmektir.

11 Namazın İçindekiler ( Rukün )
“ALLAHU EKBER” Allah En Büyüktür. 1) İftitah Tekbiri: Namaza başlarken tekbir almak demektir. Başlama, Açılış Tekbiri Namaza Tekbir ile başlanır.

12 Namazın İçindekiler ( Rukün )
2) Kıyam: Namazda ayakta durmak demektir. Gücü yetenin namazda gerektiği yerlerde gerektiği kadar ayakta durması.

13 Namazın İçindekiler ( Rukün )
Elhamdü lillahi Rabbil Alemin ………. 3) Kıraat: Namazda ayakta iken Kur'andan bir ayet veya sure okumaktır.

14 Namazın İçindekiler ( Rukün )
Rükûda üç defa “Sübhâne Râbbiye’l-Azim” (Büyük olan rabbim her türlü kusurdan uzaktır.) 4) Rükû': Namazda eller diz kapağına erişecek kadar eğilmektir. Doğrulurken “Semi Allahü li-men hamideh ”deriz. Tam doğrulunca da “Rabbenâ leke’l hamd ”

15 Namazın İçindekiler ( Rukün )
Rükûda üç defa “Sübhâne rabbiyel-a ‘lâ” (En yüce olan rabbim her türlü kusurdan uzaktır.) 5) Sücûd: Rükû'dan sonra ayaklar, dizler ve ellerle beraber alnı yere koymaktır.

16 Namazın İçindekiler ( Rukün )
(Son Oturuş) 6) Ka'de-i Ahîre : Namazın sonunda "Ettehiyyatü" okuyacak kadar oturmak demektir.

17 İMANIN ŞARTLARI 1. Allah Varlığına inanmak 2. Allah'ın meleklerine inanmak 3. Allah'ın kitaplarına inanmak 4. Allah'ın peygamberlerine inanmak 5. Ahiret gününe inanmak 6. Kader ve kazaya inanmak

18 İSLAMIN ŞARTLARI 2. Namaz kılmak 3. Oruç tutmak 4. Zekat vermek
1. Kelime-i şehadet getirmek 2. Namaz kılmak 3. Oruç tutmak 4. Zekat vermek 5. Hacca gitmek

19 Kelime-i Şehadet Nedir?
Kelime-i Şehadet: Bir insanın, anlamını bilerek ve inanarak söylediği halde kişinin Müslüman olduğunu gösteren bir sözdür.

20 Kelime-i Şehâdet Nedir?
EŞHEDÜ EN LÂ İLÂHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDEN ABDÜHÛ VE RESÛLÜH. Anlamı: ŞAHİTLİK EDERİM Kİ ALLAH’TAN BAŞKA BİR İLÂH YOKTUR; YİNE ŞAHİTLİK EDERİM Kİ, MUHAMMED ALLAH’IN KULU VE ELÇİSİ’DİR

21 ABDESTİN FARZLARI 1. Yüzü yıkamak
2. Kolları dirsekleriyle beraber yıkamak 3. Başının dörtte birini meshetmek 4. Ayakları topuklarıyla beraber yıkamak

22 GUSLÜN FARZLARI 1. Ağıza dolu dolu su vermek
2. Buruna dolu dolu su vermek 3. Bütün bedeni yıkamak

23 TEYEMMÜMÜN FARZLARI 1. Niyet etmek
2. Elleri Temiz toprağa vurup yüzü ve kolları meshetmek.


"OTUZİKİ FARZ Salim SELVİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları