Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kadir Geceniz Mübarek Olsun.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kadir Geceniz Mübarek Olsun."— Sunum transkripti:

1 Kadir Geceniz Mübarek Olsun

2 Kadir gecesinde indirmişizdir.
Kadir Suresi "Doğrusu biz Kur'ân'ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. "

3 HADİS Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdu. “Eğer cennetten bir adam çıksa, ve bütün dünya ehli de ona misafir olmak isterse o hepsini yedirir içirir, giydirir. İşte Kadir Gecesi de Hakk’ın misafirlerinden biridir. Onun ziyafeti bütün dünya halkına yeter. Mahlukatın tümü Allah’ın misafiri ve kullarıdır. Onun keremi onlara yetmez mi, cömertliği onlara kafi gelmez mi?

4 KADİR SURESİNİN İNİŞ SEBEPLERİ
Hz. Peygamber (s.a.v.) İsrailoğulları'ndan bir erin Allah yolunda bin ay silah giyinmiş olduğunu anlatmıştı. Müslümanlar buna şaştılar ve amelleri kendilerine pek küçük göründü. Allah Teâlâ da bu sûreyi inzal buyurdu.

5 Resulullah (s.a.v.) bir gün
İsrailoğulları'ndan dört kişinin seksen sene Allah'a ibadet edip, göz açıp kapayacak kadar bir zaman günah işlemediklerini anlatmış, Eyyûb'ü, Zekeriyya'yı, Hazkil b. Acûz'u, Yuşâ b. Nûn'u zikretmişti. Ashab-ı kiram buna hayret ettiler. Bunun üzerine Cebrail gelip "Ey Muhammed, ümmetin; o birkaç kişinin seksen sene ibadetinden hayrete düştüler. Allah Teâlâ sana ondan daha hayırlısını indirmiştir." diye Kadir sûresini okudu da, "İşte bu senin ve ümmetinin hayran kalışınızdan daha hayırlıdır." dedi. Resulullah da sevindi.

6 Resulullah'a ümmetlerin ömürleri gösterilmişti
Resulullah'a ümmetlerin ömürleri gösterilmişti. Resulullah kendi ümmet fertlerinin ömürlerini kısa sayarak başkalarının uzun ömürde yaptıkları amellere yetişememelerinden endişe etmişti. Allah Teâlâ da ona Kadir gecesini verdi ve onu diğer ümmetlerin bin ayından daha hayırlı kıldı. Bu rivayetlere göre bin ayın tahsisi seksen küsur senenin bu ümmet içinde bir insan için çoğunluk itibariyle uzun bir ömür olmasına işaret demek olur.

7 Kainatı coşturan, müminleri camilere koşturan onbir ayın sultanı
Ramazanın elvedası

8 Hz. Aişe validemiz şöyle anlatıyor: “Allah resülu (s. a
Hz. Aişe validemiz şöyle anlatıyor: “Allah resülu (s.a.v) bir akşam odama girdi. Ben ise yatağımı serdim, uyumaya hazırlanıyordum. Şöyle buyurdular: -Ey Aişe! Bu gece şu dört ameli işlemeden uyuma: a. Kur’an-ı Kerim’i bir defa olsun hatmet. b. Peygamberleri, kıyamet gününde kendine şefaatı kıl. c. Bütün müslümanların rızasını kazan. d. Hac ve umre yapmadan uyuma.

9 Ya Aişe! Dediklerimi yapman o kadar çok güç değildir. Çaresi şudur. Üç kez İhlas suresini okursan, Kur’an’ı bir kez hatmetmiş sevabı alırsın. 2. Bana ve diğer kardeşlerime salat ve selam okursan, bizler sana kıyamet gününde şefaatçi oluruz. Mü’min kardeşlerinin Allah’ın affına mazhar olmaları için istiğfar okursan onların hepsinin rızasını kazanırsın. “Sübhanellahi vel hamdü lillahi vela ilahe illallahü vellahüekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym. Tesbihini okumaya devam edersen, bir hac ve umre yapmış sevabı kazanırsın. Buyurmuşlardır.S.A.V.

10 Bu yüzden: “Her geceni Kadir bil; her geçeni Hızır bil” demişler.
Nitekim bizler, iki büyük kıymeti pek takdîr edememekteyiz. Birincisi en üstün varlık olan insanı, ikincisi de zamanı . Bu yüzden: “Her geceni Kadir bil; her geçeni Hızır bil” demişler.

11 Şimdi camimiz yararına, sizlerin de bugünün feyz ve
Duyuru Şimdi camimiz yararına, sizlerin de bugünün feyz ve Bereketinden istifadesi için yardım toplayacağız. 2. Bayram namazı Cuma günü saat 08.25’de ETZEL KİLİSE Salonunda kılınacaktır. 3. Fitre ve Zekatların ödenmesi konusunda hassas davranıp, Bayram namazından önce ödenmesi gerekmektedir.

12 Mübarek Kadir Gecenizi en içten dileklerimle kutlar
sağlık ve esenlikler dilerim. Ömer ÇETİN Wadenswil Dingörevlisi Zürich-İsviçre 08 Ekim 2007

13


"Kadir Geceniz Mübarek Olsun." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları