Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Din Kavramı ve Gerçek Dinin Esasları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Din Kavramı ve Gerçek Dinin Esasları"— Sunum transkripti:

1 Din Kavramı ve Gerçek Dinin Esasları
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Fatma Kartın

2 Nelerle Karşılaşacağız?
Dinin kelime anlamı İslam’da dinin tanımı Başlıca dinin kısımları Gerçek bir dinin vasıfları Neden hak din? İman ve İslam’ın niteliği İman ile İslam’ın şartları

3 İnsanların Allah’a inanış, bağlanış ve davranışlarını kapsayan sistem.
Kelime Anlamı İnsanların Allah’a inanış, bağlanış ve davranışlarını kapsayan sistem.

4 İslam’da Dinin Tanımı Yüce Allah’ın koyduğu, peygamberler aracılığıyla insanların dünya ve ahiret mutlulukları için gönderdiği yaşam biçimidir.

5 Dinler Başlıca Üç Kısma Ayrılır
Hak Dinler; yüce Allah tarafından konulup peygamberler aracılığı ile insanlara bildirilen dinlerdir Asılları değiştirilmiş ve bozulmuş olan dinlerdir. Batıl dinler; bunlar asılları bakımından da gerçek dinle ilgisi olamayan dinlerdir.İlahi nitelikli değillerdir.

6 Gerçek Bir Dinin Vasıfları
Allah’ın varlığını ve bir olmasını bildirir. Yalnız Allah’a ibadet edilmesini emreder. Allah’tan başka yaratıcının olmadığını haber verir.

7 Gerçek Bir Dinin Vasıfları (devamı)
İnsanların yaradılıştan eşit olduklarını, üstünlüğün takva ile olduğunu gösterir. İnsanları bir düzen içinde birleştirir ve arlarında kardeşlik meydana getirir. İnsanların kurtuluşuna ve mutluluğuna vesile olur.

8 Gerçek Bir Dinin Vasıfları (devamı)
Bütün peygamber ve semavi kitaplara ayrım yapmaksızın inanılmasını ister. Sonsuz olan ahiret hayatının varlığını anlatır. Her yönüyle akla ve hikmete uygundur.

9 “ Allah katında din İslam’dır.” (Al-i İmran 19)

10 Neden Hak Din? İnsan kendini Yaradan’ı tanır.
İnsan niçin yaratıldığını bilir. Peygamberlerin varlığına inanır, onları hayatında model olarak kabul eder Dünya ve ahiret mutluluğuna kavuşur

11 Neden Hak Din? (devamı) İnsanın yaradılışına, yaşayışına tamamen uygundur İnsanlığa yaraşır bir yaşayışla yaşar Gerçek medeniyet ve sağ duyu kaynağıdır

12 İmanın Niteliği Lügat manası: Bir şeye inanmak ve bir şeyi doğrulamak demektir. Dini terimde: Allah’ın dinini ve Resurullah’ın bildirdiklerini kalp ile tasdik dil ile ikrardır.

13 İslam’ın Niteliği Lügat manası: Teslim olmak, boyun eğmek ve itaat etmektir. Dini terimde: Yüce Allah’a ve onun Peygamberine (sav) itaattir.

14 İmanın Şartları Allah’a Meleklerine Kitaplarına Bunlara inanmak
Peygamberlere Ahiret gününe Kaza ve kadere Bunlara inanmak ve Bunları bilmek

15 İslam’ın Şartları Şahadet getirmek Namaz kılmak Zekat vermek
Oruç tutmak Hac etmek


"Din Kavramı ve Gerçek Dinin Esasları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları