Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu"— Sunum transkripti:

1 Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
3. TOPLANTISI T.C. YALOVA VALİLİĞİ Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi 07 Ekim 2010

2 Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
Genelge İçişleri Bakanlığı’nın 26/01/2010 tarih ve 115 (Genelge No:2010/6) sayılı, “Avrupa Birliği Katılım Süreci” konulu genelgesi yayınlanmıştır. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılım sürecinde, gerçekleştirilen yasal ve idari reformların tam olarak hayata geçirilmesi; takibinin sağlanması; kamuoyu nezdinde AB’ne üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşılabilmesi; AB mali kaynaklarının kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, özel kuruluşlar ve kişiler tarafından verimli kullanılması konularında Valiliklerimizin daha etkin hale gelmeleri ve taşrada önderlik edilmesinin sağlanması amacıyla, Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu oluşturulmuş ( tarih ve 604/1041 sy. Olur) ve ilk (1.) Toplantısını 31 Mart 2010 tarihinde Valiliğimiz Toplantı Salonunda yapmıştır.

3 Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
Yalova İli Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Üyeleri Kurul Başkanı : Yalova Valisi Dursun Ali ŞAHİN, İl AB Daimi Temas Noktası : Vali Yardımcısı Cezmi Türk GÖÇER, Yalova Belediyesi Başkan Yardımcısı, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Altınova Kaymakamı, Armutlu Kaymakamı, Çınarcık Kaymakamı, Çiftlikköy Kaymakamı, Termal Kaymakamı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İl Gençlik ve Spor Müdürü, İl Sosyal Hizmetler Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdürü, İl Çevre ve Orman Müdürü, İl Sanayi ve Ticaret Müdürü, İl Tarım Müdürü, İl Sağlık Müdürü, İl Planlama ve Koord. Müdürü, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yrd, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, Yalova Sanayiciler Derneği Başkanı, Yalova Gemi Sanayicileri Derneği Başkanı.

4 Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
Görevleri Gerçekleştirilen mevzuat düzenlemelerinin İl düzeyinde uygulama sonuçlarını izlemek, sorunlarını tespit etmek, sorunlarla ilgili, mevzuat değişikliği de dahil, çözüm önerilerini tespit ederek DİAB ve ABGS’ ye bildirmek, AB fon ve mali kaynaklarından azami ölçüde yararlanılması amacıyla kurum ve kuruluşların proje faaliyetlerini teşvik etmek, gerekli desteği sağlamak, yürütülmekte olan AB projelerinin koordinasyonunu, tanıtımını ve kamuoyu ile paylaşımını sağlamak ve ortaya çıkan tıkanıklıkları çözmek, İl düzeyinde çözüm bulunamayanları üst mercilere bildirmek, Proje süreçleri için gerekli idari ve insan kaynakları kapasitesinin oluşturulmasına ve bu alanda sürekliliğin sağlanmasına yönelik tedbirleri geliştirmek,

5 Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
Görevleri AB’ye üyelik sürecimizle ilgili olarak, AB İletişim Stratejisi çerçevesinde, sağlıklı bir kamuoyu oluşumuna katkı sağlamak, İhtiyaç duyulması halinde Kurulun görevleri ile ilgili çalışma grupları oluşturmak ve bu çalışma gruplarının hazırladığı raporları değerlendirmek, AB ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında İçişleri Bakanlığı DİAB ve ABGS (Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı) ile iletişim içinde olmak; değerlendirme ve önerileri de içeren faaliyet raporunu Ocak ve Temmuz aylarında DİAB ve ABGS’ ye göndermek,

6 Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
Yapılan Çalışmalar Yalova Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi (Merkez ve 5 İlçede) kurulmuştur. ( tarihli Valilik Olur’u) Valiliğimiz Web Sayfasında AB Projeleri Koordinasyon Merkezi ile ilgili bölüm açılmıştır. Burada AB Projeleri Koordinasyon Merkezi çalışmaları ve proje teklif çağrıları yer almaktadır. İlimizdeki kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin bu güne kadar yapmış oldukları projelerin istatistiki bilgilerinin derlenmesi yapılmıştır.

7

8 Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
Yalova İli’nde Bugüne Kadar Yürütülen ve Tamamlanmış AB Projeleri Toplam AB Proje Sayısı Projelerin Toplam Bütçesi 27 EURO Yalova İli’nde Şu Anda Devam Eden AB Projeleri Toplam AB Proje Sayısı Projelerin Toplam Bütçesi 13 EURO Yalova İli’nde Uygulanması Düşünülen AB Projeleri Toplam AB Proje Sayısı Projelerin Toplam Bütçesi 8 EURO

9 Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
09 Mayıs Avrupa Günü “09 Mayıs Avrupa Günü” münasebetiyle 11 Mayıs 2010 tarihinde Yalova Üniversitesi ve Valiliğimiz işbirliğiyle düzenlen “Panel”e İlimiz Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Başkanı ile üyeleri katılmış, konuyla ilgili olarak Vali Yardımcısı Cezmi Türk GÖÇER bir konuşma yapmıştır. Ayrıca, Avrupa Günü bilbordlarının İlimiz genelinde uygun yerlere (5 ayrı noktaya) asılması sağlanmıştır.

10 Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
Bilgilendirme Toplantısı tarihinde İlimiz Merkez İlçe Köy ve Mahalle Muhtarlarına Avrupa Birliği katılım süreci hakkında Valiliğimiz Toplantı Salonunda “Bilgilendirme Toplantısı” yapılmıştır.

11 Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
01-02 Temmuz 2010 AB Proje Yazma Eğitimi 01-02 Temmuz 2010 tarihlerinde Valiliğimiz ve Üniversitemizin işbirliğiyle İlimizdeki Kamu Kurum-Kuruluşlardan seçilen toplam 17 kişiye 2 tam gün süreyle “AB Proje Yazma Eğitimi” verilmiştir.

12 Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
AB Projeleri Koordinasyon Merkezi Haftanın 2 günü (Salı ve Cuma) Vali Yardımcısının Başkanlığında yapılan rutin toplantılarda; güncel konuları yakından takip ederek değerlendirmesini yapmakta ve gerekli koordinasyonu sağlamaktadır. Ayrıca AB Projeleri Koordinasyon Merkezi bünyesinde 8 kişiden oluşan “AB İştişare Alt Komitesi” Kurulmuştur. Valiliğimizce 2 proje seçilmiş olup, uygulaması takip edilmektedir. Bunlar; İl Planlama Uzmanları Derneği tarafından yürütülen Sürdürülebilir Kalkınma İçin Nitelikli Planlama Uzmanı Yetiştirilmesi Projesi 2010 Yılı Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında kabul edilmiştir ve uygulanma aşamasındadır. Hibe tutarı EURO’dur. Yalova Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen Yeni İşe Başlayanlarda İşyeri Stres Yönetimi Projesi de 2010 Yılı Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında kabul edilmiştir ve uygulanma aşamasındadır. Hibe tutarı EURO’dur.

13 Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
tarihinde AB Projeleri Koordinasyon Merkezi; AB Genel Sekreterliğinden Proje yazma konusunda uzman talebi ile ilgili İlimizdeki kamu kurum-kuruluşları ve STK katıldığı bir toplantı yapılmış, toplantıya katılanlardan tatminkar bir sonuç elde edilmiş olup, kesin listenin tespitinin yapılmasına müteakip gerekli girişimler yapılacaktır.

14 Ortak bir yönü ve ekip ruhu taşıyan insanlar,
varmak istedikleri hedefe daha çabuk ve kolay giderler.

15 İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER …
YALOVA VALİLİĞİ Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi


"Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları