Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği."— Sunum transkripti:

1

2 Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Siirt İş Adamları Derneği

3

4 Siirt İl Yenilik Platformu  İlde genel bir yenilik algısının oluşturulabilmesi,  İlin önceliklerinde uzlaşma sağlanabilmesi ve,  Yapılacak faaliyetlere katılım sağlanabilmesi temellerine dayanan bir projedir.

5 PROJENİN AMACI Siirt İl Yenilik Platformu projesi ile, ilin gelişiminin ve rekabet edebilirliğinin artması amaçlanmaktadır. İlin bu yetkinliğe ulaşabilmesinde birçok aktör rol almaktadır.

6 Üniversiteler teknolojiyi üreterek, KOBİ’ler yeni yaklaşımlarla üretilen teknolojileri kendi bünyelerine transfer ederek, ildeki yöneticiler sürecin rahat işlemesi için gerekli bağlantıları sağlayarak yenilik kültürünün ilde yaşamasında görev alırlar.

7 Bu akışın, verimin daha yüksek olabileceği alanlarda etkili bir şekilde yürütülebilmesi için, öncelikli alanların ve belirlenen alanlara özgü çalışma metotlarının tespit edilmesi, sonrasında belirlenen alanlarda gerekli müdahalelerin yapılması gerekmektedir.

8 PROJENİN AŞAMALARI Bu çalışmanın yapılabilmesi için Siirt İl Yenilik Platformu Projesi’ni 0, 1 ve 2 olmak üzere 3 evreye ayırdık..

9 PROJENİN AŞAMALARI 0 EVRESİ 0. evresinin en önemli faaliyeti tüm bu çalışmaların yapılabilmesi için gerekli kararları alabilecek ilgili ve istekli paydaşlar ile katılımcı bir konsensüs oluşturulmasıdır.

10 PROJENİN AŞAMALARI 2 EVRESİ 1. evresinde ilde yenilik bilincini yükseltecek ve yapılması gerekenlerle ilgili karşılıklı fikir alış verişi sağlayacak toplantılar ve sunumlar yapılacaktır. Bu sayede il yenilik stratejisi önem ve öncelik gözetilerek görüş birliği ile oluşturulabilecektir.

11 PROJENİN AŞAMALARI 2. EVRESİ 2. evrede, oluşturulan il yenilik stratejisinin uygulanabilir, izlenebilir ve geliştirilebilir pilot projeler aracılığı ile hayata geçirilmesi amaçlanmaktadır.

12 PROJE SONUNDA Bu 3 evrenin başarılı bir şekilde yürütülmesi ile birlikte ilin gerektiğince değerlendirilemeyen insan ve doğal kaynaklarının yenilik, yaratıcılık ve farklılık eksenlerinde ekonomik ve sosyal faydaya dönüşmesi beklenmektedir.

13

14 1. EkiP: Erol AVCI, Zeynep YILMAZ, Özgür Sertaç AZİZOĞLU, 3 yeni alınacak personel.Bu iş paketinde lider koordinasyonunda 3 yeni alınacak personel bilgilendirme toplantılarını ve sunumları organize edeceklerdir. Zeynep YILMAZ ve Özgür Sertaç AZİZOĞLU hizmet alımı yapılan uzmanlar ile sunumları gerçekleştireceklerdir. Platformun kurulması için paydaşlarla görüşmelerde bulunacaklardır. 2. EkiP: Zeynep YILMAZ, Özgür Sertaç AZİZOĞLU,3 yeni alınacak personel Bu iş paketinde Zeynep YILMAZ ve Özgür Sertaç AZİZOĞLU analiz yapılacak alanların belirlenmesinde görev alacaklar. 3 yeni alınacak personel hizmet alımı ile gerçekleştirilecek anketlerin yapılmasını sağlayacaklar. Verilerin işlenmesinde görev alacaklar.

15 3.EkiP: Zeynep YILMAZ, Özgür Sertaç AZİZOĞLU, 3 yeni alınacak personel Bu iş paketinde ekip stratejinin oluşturulması için paydaşlar ile tecrübe paylaşımında bulunacaklar. Oluşturulacak stratejinin taslağı ve eylem planlarını paydaşlarla görüşecekler. 4. Ekip: Prof.Dr. Recep Ziyadanoğulları, Yrd. Doç Dr. İbrahim TEĞİN, 2 bursiyer, 3 yeni alınacak personel Bu iş paketinde Prof.Dr. Recep Ziyadanoğulları koordinatörlüğünde ekip projeleri hazırlayacaklar.

16 İş paketi 5 Ekibi: Özgür Sertaç AZİZOĞLU, Zeynep YILMAZ, 3 yeni alınacak personel Bu iş paketinde ekip, Özgür Sertaç AZİZOĞLU liderliğinde fon kaynaklarının bulunması için gerekli bağlantıları sağlayacaklardır. Özgür Sertaç AZİZOĞLU ve Zeynep YILMAZ iş birliği için çeşitli görüşmelerde bulunacaklardır. İş paketi 6 Ekibi: Prof.Dr. Recep Ziyadanoğulları, Yrd. Doç Dr. İbrahim TEĞİN, 2 bursiyer, 3 yeni alınacak personel Bu iş paketinde Prof.Dr. Recep Ziyadanoğulları koordinatörlüğünde ekip projelerin uygulanması için her pilot proje için ayrı bir ekip kuracaklardır. 3 yeni alınacak personel oluşturulan ekiplere teknik destek vereceklerdir.

17 7. Ekip : Prof.Dr. Recep Ziyadanoğulları, Yrd. Doç Dr. İbrahim TEĞİN, Erol AVCI, Zeynep YILMAZ, Özgür Sertaç AZİZOĞLU Bu iş paketinde Prof.Dr. Recep Ziyadanoğulları koordinatörlüğünde ekip izleme değerlendirme faaliyetlerini yürüteceklerdir. 8. Ekip : Erol AVCI, Zeynep YILMAZ, Özgür Sertaç AZİZOĞLU, 3 yeni alınacak personel Bu iş paketinde 3 yeni alınacak personel yayım faaliyetlerinin içeriğini hazırlayacaklardır ve yayım faaliyetlerini organize edeceklerdir. Erol AVCI, Zeynep YILMAZ ve Özgür Sertaç AZİZOĞLU genel olarak projeyi izleyerek değerlendirmelerde bulunacaklardır. Gerekli iyileştirmeleri yaparak sürecin daha etkin yönetilmesini sağlayacaklardır.

18


"Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları