Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Meriç Belediyeler Birliği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Meriç Belediyeler Birliği"— Sunum transkripti:

1 Meriç Belediyeler Birliği
Faaliyetler & Planlar

2 Hakkımızda Meriç Belediyeler Birliği Trakya bölgesindeki 19 üye belediye ile 2003 yılında kurulmuştur.

3 Misyon - Vizyon Misyon Meriç Belediyeler Birliğinin misyonu, uluslararası ilişkiler, mevzuat eğitimi ve ortak yerel problemlerin çözümü konularında belediyelerin ihtiyaçlarını sağlamaktır. Vizyon Meriç Belediyeler Birliği’nin misyonu uluslararası ilişkiler, mevzuat eğitimi ve ortak yerel problemlerin çözümü konularında belediyelerin tüm ihtiyaçlarını sağlayacak bölgenin en etkin bilgi merkezi olmaktır.

4 Faaliyet Alanı – 1 Mevzuat Konusunda Çalışmalar
Meriç Belediyeler Birliği’nin başlıca işlevi üye belediyeler için mevzuatta mevcut ve değişen uygulamaları öğretmek ve kolay bir şekilde uygulamaktır. Bu bağIamda birlik bu konu ile ilgili faaliyetleri yürütmektedir.

5 Devamlı Faaliyetler Bilgi Bülteni (Aylık)
Meriç Belediyeler Birliği belediyelerle ilgili mevzuat değişikliklerini takip ederek aylık bültenler hazırlar ve elektronik ortamda üyelerine iletir. Bilgi bülteni içerisinde üye belediyelerin yararlanabileceği “Hibe Fonları” hakkında haberler yayınlanır. Soru – Cevap Servisi Meriç Belediyeler Birliği üye belediyelerin mevzuat ve uygulamaları hakkındaki sorularını toplar ve ilgili uzmanlarla görüşerek üye belediyelere soruların cevaplarını iletir. Eğitim Seminerleri: Meriç Belediyeler Birliği, Türkiye’deki tüm yerel yönetimlerin kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla eğitim programları düzenler.

6 Seçilmiş Geçen Faaliyetler
Bilgilendirme Toplantısı AB ve AB Mali Yardımları ; Ekim 30,2009 Meriç Belediyeler Birliği, 2009 yerel seçimleri sonrasında yeni belediye başkanı ve meclis üyelerine AB ve AB Mali Yardımları konusunda “Bilgilendirme Toplantısı “ düzenlemiştir. Toplantıda aşağıdaki konular ele alınmıştır; - Avrupa Birliği’nin doğuşu - Türkiye – Avrupa Birliği İlişkileri - AB kapsamında Türkiye’nin Finans Kaynakları - Belediyelerin başvurabilecekleri Finansal Programları Toplantıya Edirne’deki tüm belediye başkanları ve meclis üyeleri davet edilmiştir.

7 Faaliyet Alanları - 2 Uluslararası İlişkiler
Meriç Belediyeler Birliği’nin başlıca işlevi dış ülkelerle ilişkiler geliştirmek, karşılıklı bilgi,deneyim ve en iyi uygulamaları paylaşmaktır. Bu bağlamda Birlik, bu konularla ilgili projeler geliştirmektedir.

8 Seçilmiş Geçen Faaliyetler
Evros Birliği Ziyaret Programı,Yunanistan Meriç Belediyeler Birliği olarak Ocak 2004 tarihlerinde Yunanistan Evros Birliği ve Tichero Belediyesi ziyaret edildi. Bu bağlamda Tichero Belediye Başkanı, Evros Birliği Yetkilileri ve Meclis Üyeleri ile karşılıklı bilgi paylaşımına dayalı ‘AB Fonlarından Yararlanma’ konulu bir toplantı yapılmıştır.

9 Faaliyet Alanları - 3 Bölgesel Kalkınma
Meriç Belediyeler Birliği’nin başlıca işlevi bölgede belediye hizmetlerinin kalitesini etkileyen ortak sorunları gündeme getirmek ve ulusal düzeyde destekle bu sorunlara çözüm sağlamaktır. Bu çerçevede birincil sorunlar Birlik Meclisi tarafından belirlenecek, etkinlikler ve uygulamaya dönük çözüm odaklı projeler Birlik personeli tarafından geliştirilecektir. 2011 için belirlenen ortak bölgesel sorun “Ergene Havzası ve Çevre Kirliliği” dir.

10 Seçilmiş Geçen Faaliyetler
Meriç Belediyeler Birliği, Hizmetiçi Eğitim Semineri, Aralık 11-13, 2009 Meriç Belediyeler Birliği olarak Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ve Belediye Personellerini bilgilendirmek amacıyla Personel ve Mali Yönetim Mevzuatı konularında bir seminer düzenlenmiştir. Seminerin amacı yerel hizmetlerin daha etkin ve verimli yürütülmesine katkıda bulunmaktır. Seminer Trakya Bölgesi belediyelerinin katılımı ile Aralık 2009 tarihlerinde Edirne’de gerçekleştirilmiştir.


"Meriç Belediyeler Birliği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları