Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları"— Sunum transkripti:

1 Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları
Prof. Dr. Servet Özdemir Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü AEP Formatör Eğitimi İstanbul, 30 Kasım-06 Aralık 2012

2 Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları
Bunları Biliyor Muyuz? AEP uygulaması: Aile Eğitim Programı kapsamındaki modüllerin birinin ya da birkaçının uygulanması. Alan: AEP’i oluşturan “aile eğitim ve iletişimi”, “hukuk”, “iktisat”, “medya” ve “sağlık” alanları. ATHGM: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü (Aile Eğitim Programını ve materyallerini geliştiren ve uygulanmasını sağlayacak kurum). ATHGM uzmanı: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünde çalışan uzmanlar. ATHGM-AEP koordinasyon ve uygulamasından sorumlu birimi: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünde AEP’in uygulamasından ve koordinasyonundan sorumlu olan birim.

3 Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları
Bunları Biliyor Muyuz? Eğitici: Programda belirlenen asgari şartları haiz, eğitici eğitimine katılmış ve AEP içeriğini katılımcılara aktaracak kişi. Hedef kitle: Uygulayıcı kurum tarafından programa devam etmesi öngörülen kişilerden oluşan, özellikleri belirlenmiş ve tanımlanmış grup ya da gruplar. Katılımcı: AEP’e katılmak için başvuran ve uygulayıcı kurum tarafından programa devam etmesi öngörülen kişiler. Modül: AEP’i oluşturan aile eğitim ve iletişimi, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarının her birinin sahip olduğu alt ve özel konuları içeren konu başlıkları. Sponsor/Destekçi: Uygulayıcı kuruma ayni ya da nakdi destek veren kurum, kuruluş ya da kişi. Uygulayıcı kurum: ATHGM’le protokol imzalayarak AEP’i uygulayacak kurumlar. Uygulayıcı kurum yöneticisi: ATHGM’le protokol imzalayarak AEP’i uygulayacak kurumların AEP’le ilgi sorumluları.

4 Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları
AEP’in Hedef Kitlesi Evli ve Çocuklu Aileler İçin Eğitim Paketi Evli ve Çocuksuz Aileler İçin Eğitim Paketi Evlilik Hazırlığı Yapan Bireyler İçin Eğitim Paketi Evli ve Çocukları Evden Ayrılmış Aileler İçin Eğitim Paketi Tek Ebeveynli Aileler İçin Eğitim Paketi Yetişkin Bekârlar İçin Eğitim Paketi Ebeveynlik Odaklı Eğitim PaketiAile Eğitim Programı Çift İlişkisi Odaklı Eğitim Paketi Temel Beceriler Eğitim Paketi

5 Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları
Eğitimden Önce Aile Eğitim Programının İncelenmesi Kurumsal Kaynakların Tespit Edilmesi ve Yapılanma Hedef Kitle Analizi Uygulama Planı Tanıtım ve Duyuru Çalışmaları

6 Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları
Başvuruların Alınması İhtiyaç analizi yap! Web başvuruları ve kurum başvurularını al! Katılımcılara ön bilgilendirme yap! Katılımcılara rehberlik yap! Tanıtım toplantısı düzenle!

7 Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları
Katılımcı Listelerinin Oluşturulması Teyit görüşmeleri yap! Katılımcı Bilgi Formlarını gözden geçir! Listelere son hâlini ver! Belgeleri dosyala! Katılımcı bilgilerini eğiticilere ulaştır!

8 Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları
Başlamadan Hemen Önce! Katılımcıları eğitim süreci hakkında bilgilendir! Katılımcıları kurallar hakkında bilgilendir! Eğitim materyalleri ve yaka kartlarını ver! Katılımcılara ön test uygula!

9 Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları
Eğitim Sürerken Yönetici Eğiticiler, katılımcılar ve diğer personeli gözlemleyin! Eğitici ve personelle haftalık toplantılar yapın! Uygulamaları kayıt altına almayı unutmayın! Katılımcılara yönelik ders dışı etkinlikler organize edin! Eğitim hakkında katılımcıların değerlendirmelerini alın!

10 Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları
Eğitim Uygulamasının Hemen Ardından! Katılımcılar ne öğrendi, ne kadar öğrendi? Katılımcılarınızla bağınızı devam ettirecek araçlar geliştirin! Paydaşlarınıza teşekkür edin ve başarıları ödüllendirin!

11 Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları
Uygulamanın Değerlendirilmesi ve Raporlanması Veri toplama ve rapor hazırlama konularında plan yapın! Veri toplama araçlarını gözden geçirip hazırlayın! Katılımcılardan, eğiticilerden ve diğer personelden değerlendirme verilerini alın! Kurum içi raporu hazırlayın! ATHGM için özet rapor hazırlayın!

12 Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları
Katılımınız için teşekkürler!


"Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları