Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LOLİUM PERENNE (İNGİLİZ ÇİMİ).

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LOLİUM PERENNE (İNGİLİZ ÇİMİ)."— Sunum transkripti:

1 LOLİUM PERENNE (İNGİLİZ ÇİMİ)

2

3 Kolay tesis olan ve çok kardeşlenen bir bitkidir
Kolay tesis olan ve çok kardeşlenen bir bitkidir. Basılma ve çiğnenmeye karşı çok dayanıklıdır. Serin-nemli ve kışları sert olmayan iklimlerin olduğu yörelere adapte olmuştur.

4

5 Tohumların iri oluşu nedeniyle ekimden sonra çabuk çimlenmekte ve alanı çabuk kapatabilmektedir. Tohum 3-10 günde çimlenebilir. Tohum saflığı % oranında çimlenme gücü % arasındadır.

6

7 Akdeniz İklim Kuşağı’nın sıcak ve kurak stresi, bu bitkinin yetişmesini sınırlamakta ancak özel koşullarda ve kısmen gölge olan alanlarda, doyurucu bir yeşil örtü elde edilebilir. Hastalıklara karşı dayanıklıdır.

8 Sıcak ve kuru hava şartlarında ve bakımın çok iyi yapılması gereken yerlerde mutlaka diğer türlerle beraber kullanılmalıdır. Yapılan çalışmaları sonucunda,sıcağa ve soğuğa ,yıpranmaya dayanma ile renk, hastalıklara direnç gibi özellikleri değiştirilebilen varyeteler üretilmiştir.

9 Kısa biçmelere dayanamadıkları gibi kısa ömürlü çeşitlerdir
Kısa biçmelere dayanamadıkları gibi kısa ömürlü çeşitlerdir. Çok değişik toprak tiplerine adapte olabilir, nötr veya hafif asit yapıdaki yüksek verimli topraklarda en iyi performansı göstermektedir.

10 Ev bahçeleri, mezarlıklar, parklar bina çevreleri, hava alanları ve genel amaçlı yeşil alanların kurulmasında yaygın olarak yararlanılır.

11 Akdeniz İklim Kuşağı’nda köpekdişi parsellerindeki sararmanın giderilmesi amacıyla “Üstten Tohumlama” da iyi bir seçenek oluşturmaktadır.

12 Lolium multiflorum İtalyan çimi oldukça yoğun ve saçaklı bir büyüme gösterir. Bu çim türü çiftçilerin elindeki en hızlı gelişme gösteren türdür. Tesis edildiği yılda çok iyi bir büyüme gösterir ve takip eden baharında erken büyümeye başlar. Otlatma ve biçimlemeden sonra hızlı büyüme gösterebilir. Fakat genellikle dona karşı duyarlı ve şiddetli kışların sonucunda ilk yıldan sonra verim büyük ölçüde azalabilir. Bununla birlikte, İtalyan Çiminin değişik varyetelerinin dona karşı dayanıklılığı da büyük ölçüde değişiklik gösterir. Bu tür, Güney Avrupa orijinli olmasına rağmen şu anda Danimarka'da kullanılan en önemli türdür. Ağır ve kumlu toprakların her ikisinde de iyi gelişebilir ama en iyi gelişimini çok iyi işlenmiş ve gübreyle desteklenmiş topraklarda gösterir.

13


"LOLİUM PERENNE (İNGİLİZ ÇİMİ)." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları