Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜYLÜ FİĞ (Vicia villosa Roth)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜYLÜ FİĞ (Vicia villosa Roth)"— Sunum transkripti:

1 TÜYLÜ FİĞ (Vicia villosa Roth)
Kışa ve kurağa oldukça dayanıklı tek, bazen ikiyıllık bir fiğ türüdür. Esas olarak serin ve nemli bölgelerin bitkisidir. Kıraç ve kurak bölgelerde genellikle iyi verim alınamamaktadır. Tüylü fiğ, kumlu topraklarda iyi bir gelişme gösterir. Otu fazla kabalaşmaz. Lezzetli ve besleme değeri yüksektir. Kuru ot ve silo yemi üretmek veya otlatmak amacı ile yetiştirilebilir.

2 Bitkisel Özellikleri Derinlere kadar inebilen, fazla dallanmış bir kök sistemine sahiptir. Tüylü fiğin gövdesi oldukça incedir. Bitki boyu cm ‘ye kadar ulaşabilir. Gövdenin ince ve zayıf olması nedeniyle bitki kolaylıkla yatar. Bu yüzden ot üretimi için tahıllarla birlikte yetiştirilmesi önerilir.

3 Yapraklar karşılıklı birleşiktir.
Bir yaprakta 4-10 çift yaprakçık bulunur. Yaprak ekseni sülükle biter. Kulakçıklar, mızrak şeklinde kenarları hafif dişlidir. Bitkinin tüm bitkisel organları ince tüylerle kaplıdır. Ancak, bazı çeşitler tamamen tüysüz olabilir.

4 Çiçek topluluk şekli salkım olup çiçekler koltuklarda bulunur
Çiçek topluluk şekli salkım olup çiçekler koltuklarda bulunur. Salkım ekseni oldukça uzundur çiçek bu eksenin bir tarafına çok kısa sapçıklarla bağlanmıştır. Taç yapraklar mor renklidir.

5 Meyveler, 2-3 cm uzunluğunda düz fasulye şeklindedir
Meyveler, 2-3 cm uzunluğunda düz fasulye şeklindedir. Olgunlaşma anında çatlayarak tohumlarını dökerler. Bir meyvede 2-8 tohum bulunur.


"TÜYLÜ FİĞ (Vicia villosa Roth)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları