Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

C YNODON DACTYLON Bermuda Çimi. C YNODON DACTYLON.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "C YNODON DACTYLON Bermuda Çimi. C YNODON DACTYLON."— Sunum transkripti:

1 C YNODON DACTYLON Bermuda Çimi

2 C YNODON DACTYLON

3

4 Sağlıklı, güçlü ve derin kökleri sayesinde en kurak yazlarda bile taze yeşil bir görüntü sağladığından, bütün bir yıl boyunca yeşil kalır. Kuvvetli rizom ve stolon oluşturur, kurağa, soğuğa, sıcağa ve tuzluluğa dayanıklıdır. Nemli ortamlarda iyi gelişir. Nisan ayı başından Ekim ayı sonuna kadar çimleme yapılabilir.

5 C YNODON DACTYLON

6 Tohum ekim zamanı olarak serin iklim çim bitkilerinde en uygun zaman sonbahar ayıdır. Eğer ki sonbahar da ekim yapamadıysak ilkbahar ayı mecbur kalmadıkça kış ve yaz aylarında ekim yapmamak gerekir. Çünkü bu zamanlar tohum çimlenmesi için elverişli zamanlar değildir. Tohumun çimlenmesi 5 °C den sonra başlar. yaz aylarında ise yeterli toprak nemini bulamadığından çimlenme yüzdesi düşmektedir. İlkbahar ayı sonbahar ayına göre hem daha düşük çıkış yüzdesine sahiptir hem de ilkbaharda yabancı ot çıkışı da hızlı olmaktadır.

7 C YNODON DACTYLON

8

9 Buğdaygiller tipik olarak saçak köklü bitkilerdir. Tohum ekiminden sonra çim kökleri oluşur. Çim kökleri genel olarak 6-8 hafta görev yapar. Çim türlerinde köklerin ömrü 6-24 ay arası değişir. Genel olarak çim bitkilerinde kök gelişimi sonbahar ve kış aylarında hızlanır. Pratik olarak yaz aylarında durur. Kurak şartlara uyum sağlamış çim türleri toprak üstü organlarına göre daha kuvvetli bir kök sistemi meydana getirir. Buna karşılık.kurağa dayanamayan ancak sulu şartlarda yetiştirilme olanağı bulunan bitkilerin kökleri daha yüzlek gelişir.

10 C YNODON DACTYLON

11 C YNODON T RANSVAALENSIS Uganda Çimi

12 Akdeniz bölgesi gibi sıcak bölgelere iyi uyum sağlayan bir türdür. Hemen hemen her tür toprağa uyum sağlar.

13 C YNODON T RANSVAALENSIS

14


"C YNODON DACTYLON Bermuda Çimi. C YNODON DACTYLON." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları