Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÖŞEME KESİTİNİN ÇİZİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÖŞEME KESİTİNİN ÇİZİMİ"— Sunum transkripti:

1 DÖŞEME KESİTİNİN ÇİZİMİ
Tek.Res. Mustafa PERİZ DÖŞEME KESİTİNİN ÇİZİMİ Beşik çatıda daha önce anlatıldığı gibi plandan ve epür çizgisinin yardımıyla kesitten taşınan yardımcı çizgilerle döşeme kesiti çizilir.

2 DAMLALIK AŞIKLARININ KESİTİNİN ÇİZİMİ
Tek.Res. Mustafa PERİZ DAMLALIK AŞIKLARININ KESİTİNİN ÇİZİMİ Kırma çatı kesiti iki aşamada çıkarılır. Birinci aşamada sadece kesilen kısmın kesiti çizilir. İkinci aşamada görünüş olarak görülen kısımlar çizilir. İlk olarak plandan ve epür çizgisinin yardımıyla kesitten taşınan yardımcı çizgilerin yardımıyla damlalık aşıklarının kesiti çizilir.

3 Önceki şeklin büyütülmüş hali
Tek.Res. Mustafa PERİZ

4 Tek.Res. Mustafa PERİZ MERTEKLERİN ÇİZİMİ Beşik çatıda daha önce gördüğümüz gibi damlalık aşığının köşesinden başlayarak verilen çatı eğiminde mertekler çizilir. Bu sayede çatı yüksekliğini elde etmiş oluruz. Saçak mesafesi plandan taşınır.

5 Önceki şeklin büyütülmüş hali
Tek.Res. Mustafa PERİZ Önceki şeklin büyütülmüş hali

6 DİKMELER ve KUŞAKLAMALARIN GÖRÜNÜŞLERİNİN ÇİZİMİ
Tek.Res. Mustafa PERİZ DİKMELER ve KUŞAKLAMALARIN GÖRÜNÜŞLERİNİN ÇİZİMİ Çatının kesilen kısmındaki dikmelerin görünüşleri plandan taşınarak çizilir. Dikme çizgilerinin mertekle birleştiği yere mahya ve orta aşıkların kesiti çizilir. Bu aşıkların altına bitişik kuşaklamalar çizilir. Eğer şimdiye kadar olan çizimler doğru çizildiyse A-A kesitinden epür çizgisinin yardımıyla çekeceğiniz yardımcı çizgiler B-B kesitine plandan taşınan yardımcı çizgilerle aynı noktada kesiştiğini göreceksiniz..

7 Önceki şeklin büyütülmüş hali
Tek.Res. Mustafa PERİZ Önceki şeklin büyütülmüş hali

8 ÇATININ KESİLMEYEN, GÖRÜNEN KISMININ MERTEKLERİNİN ÇİZİMİ
Tek.Res. Mustafa PERİZ ÇATININ KESİLMEYEN, GÖRÜNEN KISMININ MERTEKLERİNİN ÇİZİMİ Kesit çizgisinin kesmediği fakat bakış yönünde geride ve önde görünen çatı elemanları olan mertekler çizilir. Bu mertekleri çizebilmemiz için kesinlikle damlalık aşığını çizmemiz gerekir. Sadece plandan veya istenirse epür çizgisinin yardımıyla A-A kesitinden taşınan yardımcı çizgilerle çizebilirsiniz

9 Önceki şeklin büyütülmüş hali
Tek.Res. Mustafa PERİZ Önceki şeklin büyütülmüş hali

10 DİKMELER, MAHYA AŞIĞI, ORTA AŞIKLAR, EĞİK ve DERE MAHYALARIN ÇİZİMİ
Tek.Res. Mustafa PERİZ DİKMELER, MAHYA AŞIĞI, ORTA AŞIKLAR, EĞİK ve DERE MAHYALARIN ÇİZİMİ Hem daha önce çizilen kesit kısmına ve hemde şu an çizilen görünüş kısmına plandan taşınan yardımcı çizgilerle dikmeler, daha sonrada eğik ve dere mahyalar, mahya ve orta aşıklar çizilir.

11 Önceki şeklin büyütülmüş hali
Tek.Res. Mustafa PERİZ Önceki şeklin büyütülmüş hali

12 GÖĞÜSLEMELERİN GÖRÜNÜŞLERİNİN ÇİZİMİ
Tek.Res. Mustafa PERİZ GÖĞÜSLEMELERİN GÖRÜNÜŞLERİNİN ÇİZİMİ Daha önce planda gösterilmişse palandan taşınarak, gösterilmemişse iki dikme arası mesafenin 2/7 alınarak 45 derece açıyla görebildiğimiz göğüslemeleri çizeriz.

13 Önceki şeklin büyütülmüş hali
Tek.Res. Mustafa PERİZ Önceki şeklin büyütülmüş hali

14 DİĞER MERTEKLERİN GÖRÜNÜŞLERİ ve KUŞAKLAMALARIN KESİTLERİNİN ÇİZİMİ
Tek.Res. Mustafa PERİZ DİĞER MERTEKLERİN GÖRÜNÜŞLERİ ve KUŞAKLAMALARIN KESİTLERİNİN ÇİZİMİ Kesit çizgisinin kestiği çatı arkasında kalan, en arkada görünen merteklerin görünüşü ve kuşaklamaların kesitleri çizilir.

15 Önceki şeklin büyütülmüş hali
Tek.Res. Mustafa PERİZ Önceki şeklin büyütülmüş hali

16 Tek.Res. Mustafa PERİZ EN SON YAPILACAKLAR Çizim bittikten sonra kesit adı-ölçeği, çatı kotları ve istenirse çatı elemanlarının adı-ebatları yazılır.

17 PLAN ve KESİTLERİN SON HALİ
Tek.Res. Mustafa PERİZ PLAN ve KESİTLERİN SON HALİ


"DÖŞEME KESİTİNİN ÇİZİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları