Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KESİT ÇİZİMİNE BAŞLAMA:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KESİT ÇİZİMİNE BAŞLAMA:"— Sunum transkripti:

1 KESİT ÇİZİMİNE BAŞLAMA:
Kesit çizimine başlarken, önce planla kesit arasında gerekli ölçü ve yazıları yazabilmemiz için belirli boşluk bırakmalıyız. Daha sonra subasman ve temel altı hatılını gösteren yardımcı çizgiler çizilir. Çizimde kullanılan tüm yardımcı çizgiler geçici olduğundan mümkün olduğunca silik çizilecektir. Tüm kesit çizimimiz bu iki yardımcı çizgi (Temelaltı ve Subasman hatılı kotları) arasındadır.

2 DİĞER YARDIMCI ÇİZGİLERİN ÇİZİMİ:
Subasman, temel altı hatıllarının ve grobetonun kalınlığını gösteren yardımcı çizgiler çizilir.

3 KESİTTE TUĞLA DUVARLARIN GÖSTERİLME NEDENİ:
Planda duvarı göstermezsek bile kesitte bir miktar tuğla duvarı muhakkak göstermemiz gerekir. Bu duvarların yüksekliğini göstermek için bir yardımcı çizgiye daha ihtiyacımız vardır. Duvarları göstermemizin nedeni normalde hatıl ebatları 25/50 iken, izolasyonlu ve izolasyonsuz döşemeler arasında kalan hatılın yüksekliğinin değişmesidir. Bu kesit değişimi tuğla duvarın izolasyonlu döşemeye bakan kenarı ile ilgilidir.

4 TUĞLA DUVARLARIN ÇİZİMİ:
Tuğla duvar kalınlıkları plandan yardımcı çizgilerle taşınarak çizilir. ( bu yardımcı çizgiler, temel planında kesit çizgisinin yapıyı kestiği yerdeki elemanların izdüşümlerini taşımamıza yarar), daha önce A-A kesiti için çizilen yardımcı çizgiler arasına tuğla duvarların kesiti gösterilir.

5 SUBASMAN HATILLARI VE TAŞ DUVARLARIN ÇİZİMİ:
Genişlikleri eşit olduğundan aynı anda hem Subasman Hatılları hem de Taş Duvarlar plandan subasman hatıllarının genişlikleri taşınarak, daha önce A-A kesiti için çizdiğimiz yardımcı çizgiler arasına çizilir.

6 TEMEL ALTI HATILLARININ VE TESVİYE BETONLARININ ÇİZİMİ:
Genişlikleri eşit olduğundan aynı anda hem Temel altı Hatılları hem de Tesviye betonları plandan temel altı hatıllarının genişlikleri taşınarak, daha önce A-A kesiti için çizdiğimiz yardımcı çizgiler arasına çizilir.

7 DÖŞEMELER VE HATILLARIN KALINLIĞININ ÇİZİMİ:
Önceden çizdiğimiz yardımcı çizgilerden faydalanarak döşeme ve hatılların eksik çizgileri tamamlanır. Burada dikkat etmemiz gereken izolasyonlu döşemede, döşeme betonunun üzerinde 5 cm izolasyon ve üzerinde de 5 cm şap olduğundan döşeme betonu 10 cm subasman kotundan aşağıda olacaktır. Subasman hatıllarının kenar kalınlığı en az 25 cm olacağından izolasyonlu-izolasyonsuz döşemeler arasınsa kalan hatılların bir kenarının (İzolasyonlu döşeme tarafı) kalınlığı 25 cm iken diğer kenarındaki (İzolasyonsuz döşeme tarafı) kalınlığı mecburen 35 cm olur.

8 İZOLASYON VE ŞAP ÇİZGİLERİNİN ÇİZİMİ:
İzolasyonlu döşemelerde izolasyon ve üzerindeki şap kalınlığı çizgileri çizilir.

9 GÖRÜNMEYEN ELEMANLARIN ÇİZİMİ:
Bir kesit çiziminde ilk çizilerek gösterilecek şey kesit çizgisinin kestiği, kesit alınan yerlerdir. Bunun dışında bakış yönünde ve ileride kalan fakat direk görünmeyen yapı elemanları vardır. Bu elemanları çizimimizi karıştırmayacak şekilde kesik çizgilerle gösteririz. (Arkada devam eden hatıllar, tekil temeller vb.)

10 SON YAPILACAKLAR Taramalar yapılır, Açıklama yazıları, Kotlar, Plan adı ve Ölçeği yazılır.

11 A-A KESİTİNİN SON HALİ


"KESİT ÇİZİMİNE BAŞLAMA:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları