Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

B-B KESİTİ İÇİN YARDIMCI ÇİZGİLERİN ÇİZİMİ:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "B-B KESİTİ İÇİN YARDIMCI ÇİZGİLERİN ÇİZİMİ:"— Sunum transkripti:

1 B-B KESİTİ İÇİN YARDIMCI ÇİZGİLERİN ÇİZİMİ:
Tek.Res. Mustafa PERİZ B-B KESİTİ İÇİN YARDIMCI ÇİZGİLERİN ÇİZİMİ: B-B Kesitini çıkarabilmemiz için bize 2 adet yardımcı çizgi gerekir. 1.si Epür çizgisi. Planın sol üst köşesinden 45 derecelik açıyla çizilen ( mor renkle gösterilen) ve A-A kesitinde kesilen yerdeki tüm çatı elemanlarının yüksekliklerini B-B kesitine taşımamıza yardımcı olan çizgi, diğeri ise plandaki B-B kesit çizgisinin devamı niteliğinde (mavi renkle gösterilen) A-A kesiti üzerinde gösterilen tüm çatı elemanlarının yüksekliklerini epür çizgisine, buradan da B-B kesitine taşımamıza yardımcı olan çizgidir.

2 Tek.Res. Mustafa PERİZ DÖŞEMENİN ÇİZİMİ: İlk olarak B-B kesitinin döşeme kalınlığı ve altındaki duvar veya kiriş yükseklikleri epür çizgisinin yardımıyla A-A kesitinden taşınarak çizilir.

3 KALKAN DUVARLARIN ÇİZİMİ:
Tek.Res. Mustafa PERİZ KALKAN DUVARLARIN ÇİZİMİ: A-A kesitinden yüksekliği ve kesit sınırı, plandan da genişliği taşınarak kalkan duvarların hem üst tarafında görünüş olarak görünen kısmı hem de kesilen kesit alanı çizilir.

4 MERTEKLERİN ÇİZİMİ ( KESİLEN ÇATI YÜZEYİNDEKİ):
Tek.Res. Mustafa PERİZ MERTEKLERİN ÇİZİMİ ( KESİLEN ÇATI YÜZEYİNDEKİ): İlk önce kestiğimiz çatı yüzeyindeki merteklerin kesit yüzeyi ve buradan tepe noktasına kadar olan görünüşlerinin yükseklikleri A-A kesitinden, genişlikleri plandan taşınarak çizilir.

5 Önceki şekli daha iyi anlayabilmemiz için bir kısmının büyütülmüş hali
Tek.Res. Mustafa PERİZ Önceki şekli daha iyi anlayabilmemiz için bir kısmının büyütülmüş hali

6 Tek.Res. Mustafa PERİZ DİKMELERİN ÇİZİMİ: A-A kesitinden yüksekliği, plandan da dikmelerin genişliği taşınarak çizilir.

7 Bir önceki şeklin büyütülmüş hali
Tek.Res. Mustafa PERİZ DİKMELERİN ÇİZİMİ: Bir önceki şeklin büyütülmüş hali

8 Tek.Res. Mustafa PERİZ AŞIKLARIN ÇİZİMİ: Aşıkların A-A kesitinden kalınlığı ve döşemeden olan mesafesi, plandan da uzunluğu taşınarak çizilir.

9 Önceki şekli daha iyi anlayabilmemiz için bir kısmının büyütülmüş hali
Tek.Res. Mustafa PERİZ Önceki şekli daha iyi anlayabilmemiz için bir kısmının büyütülmüş hali

10 GÖĞÜSLEMELERİN ÇİZİMİ:
Tek.Res. Mustafa PERİZ GÖĞÜSLEMELERİN ÇİZİMİ: Dikmeler arası mesafenin 2/7si kadar, bir taraftan dikmeye diğer taraftan aşığa birleşecek şekilde 45 derecelik açıyla çizilir ve buradan plana taşınarak kesikli çizgilerle planda gösterilir.Yada önce planda veya A-A kesitinde gösterdiyseniz, bunlardan taşıyacağınız yardımcı çizgilerle de çizebilirsiniz.

11 GÖĞÜSLEMELERİN ÇİZİMİ: Bir önceki şeklin büyütülmüş hali
Tek.Res. Mustafa PERİZ GÖĞÜSLEMELERİN ÇİZİMİ: Bir önceki şeklin büyütülmüş hali

12 KUŞAKLAMALARIN ÇİZİMİ:
Tek.Res. Mustafa PERİZ KUŞAKLAMALARIN ÇİZİMİ: A-A kesitinden yüksekliği, plandan da genişliği taşınarak, hem aşığa hem de dikmeye yapışık olacak şekilde çizilir.

13 MERTEKLERİN ÇİZİMİ (ARKA ÇATI YÜZEYİNDEKİ):
Tek.Res. Mustafa PERİZ MERTEKLERİN ÇİZİMİ (ARKA ÇATI YÜZEYİNDEKİ): Daha önce çatı ön yüzeyine çizilen mertekler yardımıyla çizilir. Döşeme dışındaki, saçaktaki uçları görünen merteklerin uzunluğu A-A kesitinden taşınan yardımcı çizgilerle belirtilir.

14 Önceki şekli daha iyi anlayabilmemiz için bir kısmının büyütülmüş hali
Tek.Res. Mustafa PERİZ Önceki şekli daha iyi anlayabilmemiz için bir kısmının büyütülmüş hali

15 Tek.Res. Mustafa PERİZ SON YAPILACAKLAR Ölçümlendirmeler, taramalar yapılır. Plan adı, ölçeği yazılır. ( Ölçümlendirme yapılırken çatıyı meydana getiren elemanlara ölçüler, elemanların ekseninden eksenine verilir.)

16 Önceki şekli daha iyi anlayabilmemiz için bir kısmının büyütülmüş hali
Tek.Res. Mustafa PERİZ Önceki şekli daha iyi anlayabilmemiz için bir kısmının büyütülmüş hali

17 Tek.Res. Mustafa PERİZ ÇATI PLANININ SON HALİ


"B-B KESİTİ İÇİN YARDIMCI ÇİZGİLERİN ÇİZİMİ:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları