Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PERFORMANS VE PROJE GÖREVİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PERFORMANS VE PROJE GÖREVİ"— Sunum transkripti:

1 PERFORMANS VE PROJE GÖREVİ
İZMİR

2 PERFORMANS GÖREVİ NEDİR ?
Dersteki eğitim – öğretim çalışmalarının sonucunda öğrencilerin kazanımlara ulaşma düzeyini gözlemlenebilir kılarak değerlendirmek amacıyla yapılan çalışmalardır.

3 Öğrencilerin kendisini tanımasına ve keşfetmesine yardımcı olan
PROJE GÖREVİ NEDİR? Öğrencilerin kendisini tanımasına ve keşfetmesine yardımcı olan “BİLİMSEL SÜREÇ BECERİLERİ ni kazandıran ve geliştiren,öğrencinin İlgi alanına giren konulardan tercih edilen çalışmalardır.

4 BİLİMSEL ÇALIŞMA YÖNTEMİNİN BASAMAKLARI
Problemi belirleme Araştırma, gözlem yapma,veri toplama Varsayımda bulunma(Hipotez kurmak) Varsayımın doğruluğunu sınama,deney yapma Problemin çözümünü belirtme(genelleme yapma) Problem çözülmediyse başka varsayımda bulunma

5 1. Projenin konusunu seçmek . 2. Bilgi toplamak
Proje Sürecinin Başlıca Adımları 1. Projenin konusunu seçmek . 2. Bilgi toplamak 3. Projenin tanımlanması 4. Projenin yürütülmesi 5.Değerlendirme ve Rapor Yazımı

6 Öğrencilerin sahip oldukları becerileri değerlendirmektir.
PERFORMANS GÖREVİNİN AMACI NEDİR? Öğrencilerin sahip oldukları becerileri değerlendirmektir.

7 PERFORMANS GÖREVİ ÖĞRENCİYE NE SAĞLAR ?
Eleştirel düşünme, Yaratıcı düşünme, Problem çözme, Okuduğunu anlama ve anladığını ifade etme, Araştırma yapma, İş birliği yapma ve iletişim kurma gibi öğrencilerin bilişsel, duyuşsal ve pisikomotor becerilerini kullanma ve geliştirmesini sağlar.

8 NELER PERFORMANS GÖREVİ
OLARAK VERİLEBİLİR ?

9 Tartışma Yumurta tavuktan çıkar Hayır tavuk yumurtadan çıkar
Aslında her İkisi de kümesten çıkar

10 Bilimsel gözlemlerini tablo olarak gösterme
Arkadaşlar; Sütun grafiği yıllara göre dağılımı ,pasta dilimi grafiği yüzde miktarlarını göstermektedir.

11 Bilimsel bir olayı sözel ve görsel olarak betimleme
Yaprakların fotosentez yapma miktarı yapılarındaki klorofil sayısına göre değişir.

12 Deney düzeneği kurma ve uygulama
Görüldüğü gibi aynı cins elektrikle yüklenmiş cisimler bir birini iter.

13 Günlük hayattaki bir problemi matematiksel olarak çözme
Aferin Ece, Matematiğini geliştirmişsin Öğretmenim, Harçlığımın artması için hesap bilmeliyim

14 Drama yazma ve oynama Çocuklar şimdi bir hastane odasında yaşananları
oynayalım Ben hasta olmak istemiyorum Ben doktor olayım Ben hemşire olayım

15 Grafikte 6 A sınıfı öğrencilerinin boy uzunlukları gösterilmiştir.
Grafik çizme Arkadaşlar, Grafikte 6 A sınıfı öğrencilerinin boy uzunlukları gösterilmiştir. Görüldüğü gibi boyu 1,41 cm’den küçük 2 öğrenci var.

16 SULARIMIZI NASIL KULLANALIM?
Broşür hazırlama SULARIMIZI NASIL KULLANALIM? Arkadaşlar, Su canlılar için önemli ve miktarı gittikçe azalan bir kaynaktır. Hazırladığım bu broşür ile nasıl tasarruf yapılacağını vurgulamak İstedim.

17 Öğretmenimin verdiği performans görevi için makale yazıyorum .
Makale yazma Ne yazıyorsun Emel ? Öğretmenimin verdiği performans görevi için makale yazıyorum . Konusu: Kardeşlik

18 Maket veya model hazırlama
Öğretmenim, Hazırladığım bitki hücresi modeli güzel olmuş mu? - Teşekkür ederim

19 Şimdi sizlere Efes’e gezi Planımızı açıklıyorum
Gezi planı yapma Arkadaşlar, Şimdi sizlere Efes’e gezi Planımızı açıklıyorum Güzergah Gezi planı Katılanlar

20 Okuduğu yazı hakkında eleştiri yapma ve bunu sunma
Arkadaşlar, Okuduğum bu parçadan çıkardığım sonuç: “Şiddet şiddeti doğurur”

21 Teşekkür ederim Öğretmenim
İki olayı karşılaştırıp analizini yapma 20 test sorusu yazıp çözecektin. Hani yok. Ne demiştim ben...... Teşekkür ederim Öğretmenim Aferin Ayşe çok güzel yazmışsın Ne olur öğretmenim vurma.Yarın ödevimi yapmış geleceğim Ben iyi öğretmen olacağım 1. Olay 2. Olay

22 PERFORMANS GÖREVİNİN ÖZELLİKLERİ

23 Performans görevinin bir “DERECELİ PUANLAMA ANAHTARI” olmalıdır.
Çocuklar size verdiğim performans görevlerinizi yaparken yararlanacağınız “yönerge” ve “Dereceli Puanlama Anahtarı ”. Çalışmalarınızı yaparken onlardan yararlanınız. Orada ödevlerinizi nasıl yapacağınız ve nasıl değerlendirileceği yazılmaktadır. Öğretmenim bu kağıtlar ne olacak?

24 Çocuklar bu yıl fen ve teknoloji dersinden
Performans görevleri farklı zamanlarda ve birden çok sayıda verilebilir. Çocuklar bu yıl fen ve teknoloji dersinden Üç tane performans görevi notu alacaksınız. Yönergesi ve dereceli puanlama anahtarını dağıttığım çalışmaları hazırlayıp zamanı geldiğinde sınıfa sunacaksınız.

25 Performans görevi bir ders süresinde uygulanabilecek
basit ve ekonomik çalışma şeklinde olmalıdır. Performans görevinin araştırma boyutu varsa bu sınıf dışında yapılabilir. Çocuklar bu dersimiz sindirim sistemi organları,görevleri ve sindirim sistemi hastalıkları. Dersimizin ilk 25 dakikasında arkadaşlarınızın sunumunu ve konu ile ilgili animasyonu dikkatle izleyiniz. Dersin kalan zamanında size dağıtacağım kağıtlardaki boşlukları doldurunuz,soruları yanıtlayınız. Yarınkı dersimizde Burak,Ayşe ve Mehmet daha önce hazırladıkları“Doktor Hastayım” oyununu oynayacaklar.

26 Ders kitaplarındaki performans görevleri verilebilir.
Çocuklarders kitabınızın 65. sayfasındaki etkinlik hakkında araştırma yapınız. Salı günü derse gelirken malzemelerinizi getiriniz. Etkinliği sınıfa sunan üç öğrencinin performans notunu vereceğim.

27 Performans görevi öğretmen ve öğrenciyi zorlamamalıdır.
Yaramazlık yapana kadar ödevlerini yap Performans görevi öğretmen ve öğrenciyi zorlamamalıdır. Öğretmenim bu hem zor, hem de parçaları çok pahalı bir çalışma. Ben bu bilgileri nereden bulayım Öğrenci olan sensin. Araştır, bul gel Bu çalışmayı kendisine verseler yapamaz

28 Performans görevleri değerlendirilirken salt ürün değil
süreç te değerlendirilmelidir. Sen çalışmanı sunmadın ve yönergede belirtilen dosyayı hazırlamadın.Sana verdiğim kağıtların altındaki notları okumalısın. Bir daha ki sefere yönergeye göre çalışma yapmanı öneririm. Öğretmenim benim hücre modelim Ali’nin modelinden daha iyi. Neden notum daha az?

29 NELER PERFORMANS GÖREVİ OLARAK
DEĞERLENDİRİLEMEZ

30 Çocuklar karne almanıza 10 gün kaldı. Sınıfın çoğunun
Performans görevi salt not vermek için değil,beceri kazandırmak ve var olan becerilerini ortaya çıkarmak için verilmelidir. Çocuklar karne almanıza 10 gün kaldı. Sınıfın çoğunun performans notu yok. Şimdi isimlerini okuyacaklarım birer bilim insanının hayatını yazıp getirsin. Yoksa fişlere yazacak notunuz olmayacak.

31 Konu tekrarı ve pekiştirme çalışmaları performans görevi
olarak değerlendirilemez Çocuklar bugün işlediğimiz doğal sayılarda dört işlem İle ilgili 20 soru yazıp çözünüz. Bir dosya hazırlayıp Cuma günü getiriniz. Getirmeyenin performans notu düşük olur unutmayın.... Pekiştirme çalışmaları performans görevi olmaz ama kim uğraşacak ki.....

32 Derse hazırlık çalışmaları performans görevi olarak değerlendirilemez.
Derse hazırlık çalışması performans görevi olmaz ama boş ver hepsine yüksek not verirsem sorun olmaz Çocuklar yarın DNA’yı işleyeceğiz. akşama herkes DNA ile ilgili araştırma yapsın,defterine şekil çizsin,özet çıkarsın. Kontrol edeceğim, çalışmalarınıza performans notu vereceğim.

33 İnternetten veya ansiklopediden aynen alınan çalışmalar performans
görevi olarak değerlendirilemez. Performans görevini ansiklopediden aynen yazmış ,getirmiş Hem bilgisayar kullanmasını bilmiyor,hem de çalışmasında bilgisayar çıktıları var. Öğretmenim sayfaya resim ekleme nasıl oluyor? Bu kadar ansiklopediyi daha niye aldık ki Öğretmenim...

34 Öğrencinin yapamayacağı (özgün olmayan) çalışmalar performans
görevi olarak değerlendirilmemelidir. İnşallah öğretmenim bu sunuyu babamın yaptığını anlamaz. Anlarsa yandığımın resmidir Sabahtan beri çalışıyorum. Artık bu sunudan iyi bir performans notu alırız kızım değil mi?

35 Dereceli Puanlama Anahtarı
DERECELİ PUANLAMA ANAHTARININ ÖZELLİKLERİ 1. SINIF,İÇERİK,BEKLENEN PERFORMANS PERFORMANS GÖREVİ KONU: SOLUNUM SİSTEMİ Sınıf İçerik Beklenen Performans Süre Değerlendirme 6. Sınıf Akciğerin Çalışması Araştırma,veri toplama , model yapma ve sunma 10 gün Gün Dereceli Puanlama Anahtarı

36 DERECELİ PUANLAMA ANAHTARININ ÖZELLİKLERİ
2. YÖNERGE Sevgili öğrencim; Akciğerin çalışması ile ilgili bilgi toplamanı, bir model hazırlamanı ve sınıfa sunmanı istiyorum. Bu çalışmayı hazırlarken aşağıdaki basamakları izlemeniz önerilir. 1. 2. 3. 4. 5.

37 PERFORMANS GÖREVİ DERECELİ PUANLAMA ANAHTARI
DERECELİ PUANLAMA ANAHTARININ ÖZELLİKLERİ 3. DERCELİ PUANLAMA ANAHTARI (1. Bölüm) PERFORMANS GÖREVİ DERECELİ PUANLAMA ANAHTARI                 Aşağıdaki dereceli puanlama anahtarı, yaptığınız çalışmayı değerlendirmek için hazırlanmıştır. Bu anahtar, aynı zamanda görevinizi yaparken hangi ölçütlere dikkat edeceğiniz konusunda size bilgi vermektedir.Çalışmalarınızı ve sunumunuzu belirtilen ölçütlere göre yapınız. Grubun Adı:                                                   Alınan Puan: Grubun(Öğrencinin) Görevi Sunduğu Tarih:         Öğrencinin Adı:

38 ÖLÇÜTLER ve ÖLÇÜT TANIMLARI
DERECELİ PUANLAMA ANAHTARININ ÖZELLİKLERİ 3. DERCELİ PUANLAMA ANAHTARI (2. Bölüm) PERFORMANS DÜZEYİ ÖLÇÜTLER ve ÖLÇÜT TANIMLARI SUNUM YAPMA Geliştirilebilir - 1 Orta - 2 İyi - 3 DOSYA HAZIRLAMA

39 İlköğretim Genel Müdürlüğü 2009/ 37 sayılı genelge
KAYNAKLAR İlköğretim Genel Müdürlüğü 2009/ 37 sayılı genelge İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 32 , 35 ve 36

40 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM HALİL PEHLEVAN
FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ BAYRAKLI


"PERFORMANS VE PROJE GÖREVİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları