Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EĞİTİM SETİ TANITIMI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EĞİTİM SETİ TANITIMI."— Sunum transkripti:

1 EĞİTİM SETİ TANITIMI

2 EĞİTİM SETİNİN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ
Set; 48 er sayfalık 10 eğitim kitabı ve 1 aile katılım kitabından oluşmaktadır. Kitapların ince olması, çocukların kitapları kullanımını kolaylaştıracaktır.

3 EĞİTİM SETİNİN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ
Eğitim seti içerisindeki kavram sıralaması basitten zora doğru tasarlanarak, set içerisinde her kavramın pekiştirecine yer verilmiştir.

4 EĞİTİM SETİNİN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ
Sayfaların çalışma yöntem sıralaması çocukların yaş grubu genel gelişim özellikleri ve gelişim sıraları göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır (ilk sayfalar daha çok boyama ve çizmeye yönelikken sonlara doğru bilişsel becerilere yönlendirilmektedir).

5 EĞİTİM SETİNİN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ
Boyama yapılacak sayfalardaki nesneler çocukların boyamalarında zorluk yaşamayacakları büyüklüktedir.

6 EĞİTİM SETİNİN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ
Kitaplar içerisinde klasik yönergelerle birlikte, yaratıcı düşünmeye ve problem çözmeye teşvik edici, sade, çocuğun anlayabileceği düzeyde ve sayfadaki resimlerle birebir ilişki içerisinde yönergeler bulunmaktadır.

7

8 EĞİTİM SETİNİN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ
Bilişsel,sosyal, özbakım, dil, motor gelişim (tüm gelişim alanları) alanlarının tümünü destekleyici niteliktedir. Farklı zeka alanlarına yönelik (çoklu zekayı destekleyici) olarak hazırlanmıştır.

9 EĞİTİM SETİNİN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ
Klasik set temalarından farklı olarak güncel konuları ve bilgi teknolojilerini kapsayan çok geniş içerikli, ufuk genişletici bir tema yapısına sahiptir.

10

11 EĞİTİM SETİNİN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ
Set içerisinde grafik okuma ve oluşturma, ses çalışmaları ve sesleri tanıma, matematik becerileri, örüntü oluşturma, geçmişte öğrendiklerini tekrar hatırlama ve pekiştirme imkanına yer verilmiştir.

12

13 EĞİTİM SETİNİN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ
Aile Katılım Kitabı: Kitap 32 aile katılım etkinliğinden oluşmaktadır. Aile katılımı etkinlikleri, ailelerin çocuklarıyla birlikte evlerinde çok basit materyallerle hazırlayabileceği ve hazırlarken de eğleneceği niteliktedir.

14 EĞİTİM SETİNİN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ
Aile Katılım Kitabı: İçerisinde yırtma-katlama-kesme-yapıştırma, origami, bilmece-bulmaca, baskı çalışmaları, deney, mutfak faaliyetleri, alışveriş faaliyetleri, ev içi oyunları, artık materyal,koleksiyon vb. çalışmalar almaktadır.

15 YILLIK ve GÜNLÜK PLANLARININ ÖZELLİKLERİ
Yıllık ve günlük planlar set ile birebir uyumlu şekilde hazırlanmıştır. Set içerisinde belirli gün ve haftalar eksiksiz olarak tarihlerle uyumlu şekilde ele alınmıştır. Kitabın günlük kullanılma yoğunluğu çocukların yaş grubu genel hazırbulunuşlukları göz önünde bulundurularak ayarlanmış ve giderek yoğunluk derecesi artırılmıştır.

16 YILLIK ve GÜNLÜK PLANLARININ ÖZELLİKLERİ
Günlük planda alınan tüm etkinlikler plan içerisinde açıklamalı olarak (tekerlemeler, oyunların tanıtımları, şiirlerin tümü...) yer almaktadır. Yani öğretmen ayrıca başka yerden tekerleme, hikaye veya şarkı aramak zorunda kalmayacaktır.

17 YILLIK ve GÜNLÜK PLANLARININ ÖZELLİKLERİ
Günlük planlar öğretmenin kendi dilinden yansıtılarak hazırlanmıştır. (Örn: “Öğretmen çocukları sınıfın geniş olan bir bölümüne alır” değil, “çocuklar sınıfın geniş bir bölümüne alınır” şeklinde ifadeler kullanılmıştır.)

18 YILLIK ve GÜNLÜK PLANLARININ ÖZELLİKLERİ
Günlük plan içerisinde yer alan etkinliklerin tümü daha önceden ilgili yaş grubu çocuklarla uygulanmış ve dönüt-düzeltmeleri sağlanarak günlük plana alınmıştır. Günlük planlarda temel olan üç etken her zaman göz önünde bulundurulmuştur: ekonomiklik, esneklik ve çocuğuğa görelik.

19 YILLIK ve GÜNLÜK PLANLARININ ÖZELLİKLERİ
Amaç kazanımlar günlük planların en başında açık bir şekilde yer almaktadır. Günlük planların aile katılımında, setin aile katılımı kitabından ayrı olarak, hergün küçük çaplı etkinlikler yer almakta ve aylık aile katılımı planı yıllık planda ayrıca yer almaktadır.

20 10 KİTAPLIK HİKAYE SETİ TANITIMI
10 kitaptan oluşan hikaye seti içerisindeki tüm hikayeler temelde birbiriyle ilişkili ama birbirinden bağımsız olaylardan oluşaçak şekilde tasarlanmıştır. Hikayelerin tamamı eğitici konuları içermektedir.

21 10 KİTAPLIK HİKAYE SETİ TANITIMI
Hikayelerin hiç birisinin sonunda çocuğa öğüt verici ifadeler yer almamakta ve hikayelerin sonunda çocuklara farklı bakış açıları kazandırma, kendini ve olayları sorgulayabilme becerisi kazandırmak amaçlanmıştır.

22 10 KİTAPLIK HİKAYE SETİ TANITIMI
Hikayelerde klasikleşmiş konulardan ziyade daha bilimsel ve teknolojik içeriklere yer verilmiştir. Kitapların her sayfasındaki ifadeler tamamen o sayfadaki resmi yansıtmaktadır. Hatta bazı bölümler görsel olarak daha net çizimlenebilmesi için iki sayfaya yayılmıştır.

23 10 KİTAPLIK HİKAYE SETİ TANITIMI
Hikayeler; çocukların gelişim özellikleri ve çocuk edebiyatı standartları göz önünde bulundurularak yazılmıştır. (Ör: kısa ve öz cümleler, sayfa başına düşen cümle sayısı vb.) Bazı hikayelerin sonlarında, hikayeyi pekiştirici etkinlikler yer almaktadır.

24


"EĞİTİM SETİ TANITIMI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları