Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİRLİKTE PROJE YAPALIM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİRLİKTE PROJE YAPALIM"— Sunum transkripti:

1 BİRLİKTE PROJE YAPALIM
HAYDİ BİRLİKTE PROJE YAPALIM FEN ZÜMRESİ

2 Hangi ders?

3 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL AYŞEABLA İLKÖĞRETİM OKULU 9
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL AYŞEABLA İLKÖĞRETİM OKULU 9. BİLİM ŞENLİĞİ PROJE ÇALIŞMASI ARAŞTIRMA, DENEY, BULUŞ PROJE ADI ÖĞRENCİ ADI, SOYADI SINIF, NO ANKARA, MAYIS 2010

4 Proje konusunu seçerken;
PROJE ÇEŞİDİ BULUŞ Örnek: Sakatlar için kitap sayfası çevirme makinası DENEY Örnek: Ampul ışığında bitki büyür mü? ARAŞTIRMA Örnek: Farklı renkteki ışıkların bitkinin büyümesine etkisi. hangisini yapmak istediğine KARAR VER!

5 Projeni yaparken çalışmanın her adımını hepsini not alabileceğin küçük bir çalışma-takip defterin olsun.

6 ÖNSÖZ (Soruları kısaca açıklayarak “önsöz” sayfasının giriş, gelişme ve sonuç paragraflarını oluşturabilirsin  )

7 GİRİŞ BÖLÜMÜ OLUŞTURMA SORULARI
* Projenin konusunu nasıl belirledin? * Proje konusu ile ilgili bilgi taramanı nasıl yaptın? * Bu proje çalışmasını yaparken nelerle karşılaştın?

8 GELİŞME BÖLÜMÜ OLUŞTURMA SORULARI
Bu projeyi neden yaptın? Açıkla. Proje ile ilgili araştırmayı yaparken hangi kaynaklardan (uzman kişiler ve kuruluşlar, ansiklopediler, internet...vb) faydalandın? Açıkla.

9 Bu projeyi nasıl/ne şekilde tamamladın? Açıkla.
Proje süresince kimlerden ne şekilde yardım aldın? Açıkla. Projeyi hazırlarken mutlu/mutsuz olduğun zamanlar oldu mu? Açıkla

10 NOT DEFTERİNE YAZDIĞIN NOTLARDAN FAYDALANARAK CEVAPLANDIRABİLİRSİN!
SONUÇ BÖLÜMÜ OLUŞTURMA SORULARI * Araştırma amacına ulaştı mı? * Beklediğin sonuca ulaştın mı? * Bu çalışma sonucunda neler öğrendiniz? TÜM BU SORULARI NOT DEFTERİNE YAZDIĞIN NOTLARDAN FAYDALANARAK CEVAPLANDIRABİLİRSİN!

11 İÇİNDEKİLER PROJE KAPAĞI ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER PROJE KİMLİĞİ KONU BİLGİ TOPLAMA ARAÇ – GEREÇLER İŞLEM BASAMAKLARI ELDE EDİLEN VERİLER ( FOTOĞRAF, GRAFİK, ŞEKİL ) SONUÇ KAYNAKLAR

12 Araştırma-Deney-Buluş Akdeniz bölgesinin iklim özelliklerini kavrama
PROJE KİMLİĞİ PROJEYİ HAZIRLAYANLAR ADI - SOYADI SINIF / NO PROJE ADI PROJE ÇEŞİDİ Araştırma-Deney-Buluş PROJE AMACI Akdeniz bölgesinin iklim özelliklerini kavrama REHBER ÖĞRETMEN

13 KONU Karadeniz bölgesine özgü yemekler Ege bölgesinin madenleri
Güneydoğu Anadolu bölgesinin akarsuları ve hidroelektrik santralleri

14 BU BÖLÜM TÜM YAPTIKLARININ ÖZETİ OLMALI!!
BİLGİ TOPLAMA Konuyu araştırın. (İnternet sayfası, ansiklopedi adı, uzman kişi(adı- görevi), uzman kuruluş...vb.) Topladığınız bilgileri her adımda not defterine kaydet. Röportaj yapıyorsan kayıt cihazın ve fotoğraf makinen yanında olsun. BU BÖLÜM TÜM YAPTIKLARININ ÖZETİ OLMALI!!

15 Projeni yaparken çalışmanın her aşamasını fotoğrafla.
BİLGİ TOPLAMA Projeni yaparken çalışmanın her aşamasını fotoğrafla. Kullandığınız kaynakları kaynakça bölümünde kullanmak üzere not defterine not et. (Kitap adı, yazar adı, basım evi, basım yılı, sayfa numarası olarak)

16 ARAÇ - GEREÇLER DENEY YA DA MAKETİMİZ VARSA:
- Aynı büyüklükte üç saksı - Aynı büyüklükte menekşe bitkisi - Renkli Ampuller (kırmızı, sarı,yeşil) vb. Röportaj yapılan, ansiklopedi kullanılan, kişi ya da kuruluşlarla görüşmeler yapılarak hazırlanan projelerde araç-gereçler sayfası kullanılmaz.

17 İŞLEM BASAMAKLARI Başlangıçta konumu şu şu şekilde belirledim. Çalışma planımı şöyle hazırladım. Ardından araştırmamı şu şu şekillerde yaptım süresince izledim. ……….. fotografını çektim. Sonucu amacımla karşılaştırdım, not defterime kaydettim.

18 ELDE EDİLEN VERİLER (FOTOGRAF, GRAFİK, ŞEKİL)
Araştırmada ulaşılan fotoğraflar Grafikler Kendi çektiğimiz fotoğraflar Maket ya da poster hazırlarken çektiğimiz fotoğraflar Şekiller vb.

19 SONUÇ DEĞERLENDİRME Öğretmen dolduracaktır.
Yaptığın çalışma sonunda ulaştığın bilgiler ile ulaşmak istediğin bilgileri karşılaştır.Beklediğin bilgilere ulaştın mı? Bu çalışmadan neler öğrendin? Çalışmanın hangi kısımlarından keyif aldın? Hangi kısımları sana zor geldi? Bu çalışmayı baştan yapman gerekseydi nelere dikkat ederdin? DEĞERLENDİRME Öğretmen dolduracaktır.

20 Kaynaklar bölümüne kaynaklar aşağıda verilen düzende yazılır.
Kaynak kitap (TÖLÜV H., BAYŞAR E., Tunavelioğlu C (yazar adı), “ (kaynak adı)”, Yayınları, sf: 46,49 ANKARA) İnternet sayfasının adresi ( Uzman kişi (adı-görevi) Uzman kuruluşlar (Projeye başladığın andan itibaren yararlandığın her kaynağı not defterine yaz!)

21 Tüm Bu Çalışmaları Yaparken;
Projenin iyi olması için, her bir basamağa yeterli zaman ayır. (İyi bir projeyi başarmak bazen haftalar alabilir.) Proje yapmandaki amaç, senin belirli bir konuyu öğrenmeni sağlamaktır. Bu yüzden üzerinde zevkle çalışabileceğin bir proje konusu seç.) Bu projenin sana ait olduğunu unutma. Yaptığın proje, her şeyiyle senin bir ürünün olmalı. (Yardım alabilirsin ama projeye son şekli verecek olan ve tüm sorulara cevap verecek olan SENSİN!!!)

22 YAPTIĞIN İŞTEN ZEVK ALMAYI UNUTMA;
PROJENİ YAP! EĞLENMEYİ VE YAPTIĞIN İŞTEN ZEVK ALMAYI UNUTMA; TABİİ ÖĞRENMEYİ DE!!! FEN ZÜMRESİ

23 Dosya hazırlamamız için gerekli format:


"BİRLİKTE PROJE YAPALIM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları