Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI"— Sunum transkripti:

1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

2 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
Öğrencileri gündelik hayat ve iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayar alanında, yazılım ve donanıma hâkim bireyler haline getirmek; onları geleceğe ve ülke ekonomisindeki yeni yerlerine hazırlamak, öğrencileri bilgisayar teknolojilerini kullanabilen, ülke kalkınması yolunda önemli adımlar atabilen, iyi kararlar verebilen ve bu kararlara katılabilmek için, genel ve teknolojik anlamda usta birer okur-yazar olan bireyler haline getirmek ve onların Bilişim Teknolojileri alanında istihdam edilebilmelerini sağlamaktır.

3 BİLİŞİM TEKNİKERİNDE ARANAN NİTELİKLER
Bilişim Teknolojileri alanında eğitim süresi içerisinde daha başarılı olunabilmesi için öğrencinin; •Sistemli düşünme gücüne sahip, •Araştırmacı, yabancı dil bilen, •Tasarım ve görsel yeterliliğe sahip, •Matematikle ilgili konularda başarılı, •Mantığı güçlü, •Dikkatli, sabırlı, •Kendini yenileyebilen, •Ekip içinde çalışabilen sabırlı ve dikkatli, bir konunun çözümlenmesi için yapılması gereken işlemleri bilgisayar diline aktarabilen kimseler olmaları gerekir.

4 ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Bilişim Teknolojileri Alanı´ndan mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Bilgisayar Teknik Servisi Dalı mezunları: Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında, Ağ İşletmenliği Dalı mezunları: Ağ kurulum ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında, Veri Tabanı Programcılığı Dalı mezunları: Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında, Web Programcılığı Dalı mezunları: Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler.

5 ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ALTINDA ŞU DALLAR BULUNMAKTADIR: - Ağ İşletmenliği - Web Programcılığı - Veri Tabanı Programcılığı - Bilgisayar Teknik Servisi

6 MEZUNİYET SONRASI Bilgisayar bölümü mezunları kamu ve özel sektörlerde bilgisayar teknisyeni – teknikeri olarak çalışma sansına sahiptirler. Ayrıca TSK ve Emniyet teşkilatlarında ilgili unvan ile görev yapabilirler. Okuldan mezun olduktan sonra Çıraklık eğitim Merkezlerine müracaat ederek ustalık belgesi alarak kendine ait işletme açma yetkisine sahip olabilirler. Özellikle günümüz bilgisayar çağı bilgisayar mezunlarına yeni is alanlarını sunmaktadır. Gelir düzeyleri ise ilgili kurum ve kuruluşların kendi ücret politikasına göre değişmektedir. Fakat teknik unvan ile çalışmanın bir avantaj olduğu da gerçektir ÜNİVERSİTE Bilgisayar Bölümü mezunlar Bilgisayar Öğretmenliği bölümüne ek puan alarak geçim yapabilirler. Ayrıca sınavsız Meslek Yüksek Okullarına geçim yapabilirler. Bunun yani sıra ÖSYM'nin belirlediği diğer tüm sayısal bölümlerde üniversite okuma sansına sahiptirler.

7

8 Basım ve Yayın Teknolojileri Bilgi Güvenliği Teknolojisi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ MEZUNLARININ SINAVSIZ GİDEBİLECEKLERİ ÖN LİSANS (2 YILLIK) FAKÜLTELER Basım ve Yayın Teknolojileri Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bilgi Yönetimi Bilgisayar Operatörlüğü Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar Teknolojisi Coğrafi Bilgi Sistemleri İnternet ve Ağ Teknolojileri Mobil Teknolojileri Pazarlama

9 PINAR EŞİTKEN REHBER ÖĞRETMEN


"BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları