Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CANİK ANADOLU TEKNİK LİSE BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CANİK ANADOLU TEKNİK LİSE BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI"— Sunum transkripti:

1

2 CANİK ANADOLU TEKNİK LİSE BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI

3 SORU-CEVAP Biyomedikal Cihaz Teknikeri Görevleri nelerdir? Tıp ve biyolojik bilimlerde kullanılan alet ve cihazları şemalara uygun olarak yerlerine monte eder, Aletlerin nasıl ve ne şekilde kullanıldığını ilgililere gösterir, Aletlerin bakım ve onarımını yapar. Biyomedikal Cihaz Teknikerinin Kullandığı Malzemeler nelerdir? Osilaskop, güç kaynağı gibi elektronik onarım aletleri, Pense, tornavida, karga burun gibi el aletleri, EKG simlatörü, X rey, gaz analiz gibi özel test cihazları, Röntgen tüpleri, özel optik sistemler gibi çeşitli malzemeler kullanırlar. Biyomedikal Cihaz Teknikerinin Özellikleri nedir? Biyomedikal cihaz teknikeri olmak isteyenlerin; Temel bilimlere, özellikle fiziğin elektrik ve mekanik konularına ilgili ve bu alanda başarılı, şekil ilişkilerini görebilme, bir şemayı okuyabilme yeteneğine sahip, el ve parmaklarını ustalıkla kullanabilen, ayrıntıları görebilen, sorumlu ve dikkatli kimseler olmaları gerekir.

4 Biyomedikal Cihaz Teknikeri Okulu Kaç Yıllıktır?
Biyomedikal Cihaz Teknikeri Okulları nelerdir? Meslek Liselerinin Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanında ve Mesleğin eğitimi üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarının “Biyomedikal Cihaz Teknolojisi” bölümünde verilmektedir. Biyomedikal Cihaz Teknikeri Okulu Kaç Yıllıktır? Eğitim süresi liseden sonra 2 yıldır. Biyomedikal Cihaz Teknikeri mezuniyet sonrası ünvanı nedir? Eğitimini başarı ile tamamlayanlara “Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Ön Lisans Diploması” ve “Biyomedikal Cihaz Teknikeri” ünvanı verilir. Biyomedikal Cihaz Teknikeri Çalışma Alanları nerelerdir? Biyomedikal cihaz teknikerleri resmi ve özel sağlık kuruluşlarında, dispanserlerde ve laboratuarlarda görev alırlar. Ayrıca serbest çalışma imkanına da sahiptirler. Ülkemizde sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılmasına paralel olarak çalışma alanları giderek genişlemektedir.

5 MESLEKTE İLERLEME Okulumuz Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Bölümü’nü bitiren öğrencilerimizin 2012 ÖSYM kılavuz bilgilerine göre sınavsız tercih edebilecekleri ön lisans ( 2 yıllık ) programları: Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Elektrik Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Elektrikli Cihaz Teknolojisi Elektromekanik Taşıyıcılar Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Elektronik Haberleşme Teknolojisi Elektronik Teknolojisi Enerji Tesisleri İşletmeciliği Grafik Tasarımı Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Mekatronik Mobil Teknolojileri Otomotiv Teknolojisi Radyo ve Televizyon Teknolojisi Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi Uçak Teknolojisi Ortopedik Protez ve Ortez Elektronörofizyoloji Odyometri Optisyenlik

6 EĞİTİM SONRASI KAZANÇ  Kamu kesiminde çalışanlar 657 Sayılı Devlet Memurları Yasasına göre sağlık hizmetleri sınıfından maaş ve döner sermayeden ek ücret almaktadırlar.  Özel işyerlerinde çalışanlar asgari ücretin 3-5 katı ücret almaktadırlar.  Kendi adına özel işyeri açanlar ise daha yüksek kazanç sağlayabilirler. MESLEKTE İLERLEME Ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde,  Biyomedikal Mühendisliği,  Elektrik-Elektronik Mühendisliği,  Elektronik Mühendisliği,  Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

7 HAZIRLAYAN: PINAR EŞİTKEN PSİ. DAN VE REHBER ÖĞRETMEN


"CANİK ANADOLU TEKNİK LİSE BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları