Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve"— Sunum transkripti:

1 FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
aralarındaki etkileşimi inceleyerek, fizik bilimi bulgularını teknolojiye uygulayan kişidir.

2 GÖREVLERİ -    Konuyla ilgili daha önce yapılan çalışmaları inceler ve araştırma planı hazırlar, -    Laboratuar ortamında incelenecek maddeyi çeşitli koşullar altında gözlemler, -    Değişmeleri ölçü aletleriyle saptar ve elde edilen verileri kaydeder, -    Araştırma bulgularını objektif bir tutumla yayınlar, -    Araştırma sonuçlarının günlük yaşamda uygulanabilirliğini araştırır, - Yeni teknolojiler üzerinde çalışmalar yapar, -    Laboratuarda test çalışmaları yapar.

3 KULLANILAN ALET VE MALZEMELER
Araştırma geliştirme laboratuarlarında kullanılan test araç-gereçleri, Tasarım ve proje çalışmalarında kullanılan ölçüm ve çizim malzemeleri, Bilgisayar.

4 MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Fizik mühendisi olmak isteyenlerin;
-    Üst düzeyde akademik yeteneğe ve sayısal düşünme gücüne sahip,            -    Temel bilimlere ve özellikle fiziğe ilgili, -    Bir konuyu derinliğine araştırma isteği duyan, mantıklı, tedbirli ve iyi bir gözlemci, -    Bir işi planlayabilme ve uygulamaya koyabilme özelliğine sahip, -    Tertipli ve düzenli çalışan, yaratıcı, ayrıntılara dikkat eden, kimseler olmaları gerekmektedir.

5 ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Fizik mühendisleri genellikle laboratuarda çalışırlar. Çalışma ortamı sakin ve rahattır. Fizik mühendisi çalışmalarında birinci derecede makine ve malzemelerle ilgili olup tasarım yapma, gözlem ve rapor yazma gibi faaliyetlerde bulunur. Meslektaşlarıyla, enerji, nükleer, bilgisayar, elektronik, ısı, ışık, ses vb. alanlardaki diğer meslek sahipleriyle, işin planlanması ve yürütülmesinden sorumlu yöneticilerle iletişimde bulunur.

6 ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Fizik mühendisleri; modern teknoloji kullanan kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedirler. Bilgisayar ve elektronik malzeme üretiminde, bilgi işlem merkezlerinde, üniversitelerde, kalite kontrol birimlerinde, enerji santrallerinde, sanayi kuruluşlarında, araştırma-geliştirme (AR-GE) birim ve laboratuarlarında, optik iş kollarında, sağlık fizikçisi olarak hastanelerde (adli tıp, nükleer tıp, biyofizik, onkoloji bölümlerinde) hastaneler için kredi veya cihaz alım izni veren finans kuruluşlarında, laser teknolojisinde, iletişim sektöründe, savunma sanayi alanlarında , ölçme aletleri ve kalibrasyonu ile satış ve servisinde, yeni malzemelerin geliştirildiği bir çok teknolojik alanda kamu ve özel sektörde çalışabilmektedirler.

7 MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Türkiye'de sadece dört üniversitede Fizik Mühendisliği eğitimi verilmektedir. Fizik Mühendisliği Bölümlerinde programın amacı : Doğadaki maddelerin yapısını ve aralarındaki etkileşimi inceleyen fizik bilimi bulgularının uygulama alanına dönüştürülmesi ile ilgili konularda eğitim ve araştırmalar yapmaktır. İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü Gazi Antep Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü Fizik mühendisliği bölümlerinde eğitim süresi 4 yıldır.


"FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları