Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERCİYES TEKNOPARK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERCİYES TEKNOPARK."— Sunum transkripti:

1 ERCİYES TEKNOPARK

2 ERCİYES TEKNOPARK Kuruluş
Erciyes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi(Erciyes Teknopark) 30 Nisan 2004 tarihli resmi gazetede Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak yaklaşık m2’lik bir alana sahip olarak ilan edilmiştir. Bölgenin kuruluş amacı üniversite ile sanayi arasında bir köprü kurarak yenilikçi Ar-Ge çalışmalarının arttırılmasını sağlamaktır. Gerek alt yapı gerekse üst yapı yatırımı yapan Erciyes Teknopark, bugün geldiği nokta itibari ile Türkiye’de ilk 5 teknopark arasındaki yerini sağlamlaştırmış ve her geçen gün üst sıraları daha da zorlar hale gelmiştir. Kurucu Ortaklar: Erciyes Üniversitesi (%84) Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (%5) Kayseri Sanayi Odası (%5) Kayseri Ticaret Odası (%5) Bilkent Cyberpark (%1)

3 ERCİYES TEKNOPARK Elektrik, su, doğalgaz, yağmur suyu toplama sistemi alt yapısı sıfırdan inşa edilmiş ve kullanıma hazır hale getirilmiştir. Yol, kaldırım ve yeşil alan çalışmaları sıfırdan yapılmış ve halen devam etmektedir. Tüm binalarda standart olarak klima, jeneratör, yangın uyarı sistemi, uydu sistemi, dahili telefon sistemi bulunmaktadır.

4 SAYILARLA ERCİYES TEKNOPARK
Faaliyete Geçme Tarihi 2007/Nisan Toplam Kapalı Alan (m2) 20.300,00 Toplam Açık Alan (m2) (Yaklaşık) ,00 Firma Sayısı 135 Ar-Ge Proje Sayısı (Başlangıçtan Bugüne) 310 Ar-Ge Personeli Sayısı 230 Toplam Personel Sayısı 380 Gerçekleşen Toplam Ar-Ge Cirosu 44 Milyon TL Toplam Patent Başvuru Sayısı 6 Üniversite ile ortak proje yürüten firma sayısı 18 Üniversiteden danışmanlık alan firma sayısı 26 Alınan Ar-Ge Desteği TL Bugüne Kadar Yapılan Toplam Yatırım TL

5 Firmaların Sektörel Dağılımı

6 Teknoloji Transfer Ofisi Faaliyetleri:
Ücretsiz danışmanlık hizmetleri Hukuki danışmanlık Mali konularda danışmanlık Fikrî Mülkiyet Hakları konularında danışmanlık Proje yazma ve yönetme hususunda danışmanlık Hibe/kredi ve desteklere erişim hususunda danışmanlık Ücretsiz eğitimler/seminerler/toplantı Teknik konularda eğitimler Destekler hususunda seminerler Sinerji amaçlı toplantılar Üniversite işbirliği amaçlı toplantılar Tekno Akademi toplantıları (Düzenli olarak firmalara kendilerini üniversite öğrencilerine ve akademisyenlere tanıtma fırsatı vermek adına Erciyes Üniversitesinde yapılan toplantılardır.) Staj ve açık pozisyon düzenleme (İşkur ortaklığı)

7 Bölgemizde Yer Alan Bazı Laboratuarlar
Kalibrasyon Laboratuarı Sıcaklık Kalibrasyonu Boyut Kalibrasyonu Fiziko Kimya-Hacim Kalibrasyonu Biyomedikal Kalibrasyonu Terazi Kalibrasyonu Basınç Kalibrasyonu Kuvvet Kalibrasyonu Oto Servis Kalibrasyonu Elektrik Kalibrasyonu Elektronik Kart Baskı ve Dizayn Laboratuarı En son teknoloji makinelerle tamamen otomatik bir biçimde tasarımlar elektronik karta dönüştürülmektedir. Biyokimya Laboratuarı Laboratuarda, hücre ölçümü amacıyla kullanılan akım sitometri cihazı (BD accuri), moleküler analizler için temal cycler ve hücre kültür ekipmanları bulunmaktadır.

8 Erciyes Teknopark Bölgesel Yenilikçilik Merkezi (AB IPA Projesi)
AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (İPA) kapsamında hazırlanmış olan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Euro bütçeli proje kapsamında bölgemize “Erciyes Teknopark Bölgesel Yenilikçilik Merkezi” adı altında altyapı ve üstyapı yapılanmaları inşa edilecek olup, bu merkezde tam donanımlı ofisler girişimcilere ücretsiz sunulacaktır. Aynı zamanda proje kapsamında Teknoloji Transfer Ofisimiz altyapı ve personel anlamında güçlendirilecektir.

9 Teknoparklarda Sağlanan Teşvikler
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri yılında yayınlanan 4691 sayılı kanun ve yine yılında yayınlanan 6170 sayılı kanun ile ar-ge çalışmaları yapan girişimcilere bir takım teşvikler sağlamaktadır. İlgili kanunlar aynı zamanda bölge yönetici şirketlerine de ciddi manada teşvikler sağlamaktadır.

10 Girişimcilere Sağlanan Teşvikler
Bölgede faaliyet gösteren gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, münhasıran bu Bölgedeki yazılım ve Ar- Ge faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisinden muaf tutulmaktadır. Bu süre içerisinde münhasıran bu bölgelerde ürettikleri ve sistem yönetimi, veri yönetimi, iş uygulamaları, sektörel, internet, mobil ve askeri komuta kontrol uygulama yazılımı şeklindeki teslim ve hizmetleri de katma değer vergisinden muaf tutulmaktadır. Bölgede çalışan araştırmacı, yazılımcı ve Ar-Ge personelinin bu görevleri ile ilgili ücretleri tarihine kadar her türlü vergiden muaf tutulmaktadır. Kaynak: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Web Sitesi

11 Girişimcilere Sağlanan Teşvikler
Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde bulunan personelin sigorta primi işveren hissesinin %50’si 5746 sayılı Kanun kapsamında desteklenmektedir. Teknolojik ürünün yönetici şirketin uygun bulması ve Bakanlığın izin vermesi ile Bölgede yatırım yapılmaktadır, Bölgede çalışan Ar-Ge personelinin bu görevleri ile ilgili ücretlerine sağlanan vergi muafiyeti desteğinin Ar-Ge personelinin yüzde onunu geçmeyecek şekilde Ar-Ge Destek personeline de sağlanmaktadır, Kaynak: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Web Sitesi

12 Öğretim Elemanlarına Sağlanan Teşvikler
Bölgelerde görevlendirilen öğretim elemanlarının Bölgede elde edecekleri gelirler üniversite döner sermaye kapsamı dışında tutulmaktadır. Öğretim elemanları Üniversite Yönetim Kurulu izni ile yaptıkları araştırmalarının sonuçlarını ticarileştirmek amacı ile bu Bölgelerde şirket kurabilmekte, kurulu bir şirkete ortak olabilmekte ve/veya bu şirketlerin yönetiminde görev alabilmektedir. Kaynak: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Web Sitesi

13 BAŞARI ÖYKÜLERİ

14

15 ELEKTRİKLİ HASTA KARYOLALARI İÇİN KONTROL SİSTEMİ
Ortaya Çıkan Ürünün İşlevi ve Uygulama Alanı HASTA YATAKLARININ HAREKETLERİNİN KONTROLÜ SAĞLANMAKTADIR. Ürünün Üstünlükleri / Avantajları DÖRT NOKTADAN HAREKETLİ SEKİZ DEGİŞİK POZİSYONA AYARLANABİLMESİ ÜRÜNDE KABLOSUZ İLETİŞİM SİSTEMİ Ürünün Kullanıldığı Örnek Alanlar FLORENCE NİGHTİNGALE  MEDİCAL PARK                                               GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİ    ŞİŞLİ ETFAL ARAŞTIRMA HASTANESİ      ÖZEL MALATYA HASTANESİ  ERCİYES ÜNİVERSİTESİ  …..

16 ELEKTRİKLİ HASTA KARYOLALARI İÇİN KONTROL SİSTEMİ

17 ÖLÇME DEĞERLENDİRME SİSTEMLERİ
Ortaya Çıkan Ürünün İşlevi ve Uygulama Alanı SINAV KAĞITLARININ, ANKETLERİN, ÖN TANIMLI KAĞITLARIN HIZLI VE DOĞRU BİR BİÇİMDE DEĞERLENDİRİLMESİNİ SAĞLAR Ürünün Üstünlükleri / Avantajları TÜRKİYE’DE TEK VE İLK FİRMA. DİĞER OPTİK OKUYUCULAR KAĞIDI ÜSTTEN OKUMAYA BAŞLAR. BİZİM ÜRÜNÜMÜZ ALTTAN BAŞLAR VE HIZ KAZANDIRIR. ÜRÜNÜ FİRMA ÜRETMEDEN ÜRÜNLERİN TÜRKİYE FİYATI $ CİVARINDA İKEN BUGÜN OPTİJET ÜRÜNÜ $’A KADAR DÜŞMÜŞTÜR. Ürünün Kullanıldığı Örnek Alanlar TÜRKİYE’DEKİ DERSANE VE OKULLARIN %95’İ BU OPTİK OKUYUCUYU KULLANMAKTADIR.

18 ÖLÇME DEĞERLENDİRME SİSTEMLERİ

19 ANDESİS Beyaz zemine yerleştirilen optik form yukarıdan
bakan optik okuyucu ile anında okunur, veriler bilgisayara aktarılır. Bilgisayar ortamında geliştirilen özel yazılımla değerlendirme ve raporlama yapılır. Az miktarda optik formun değerlendirildiği küçük çaplı uygulamalar için geliştirilmiş çok hesaplı bir çözüm olarak göze çarpmaktadır.

20 SENSOTRUCK Proje Adı SENSOTRUCK Firma Adı PENGUENTÜRK A.Ş.
Ürünün Kısa Tanımı Lojistik sektörüne yönelik geliştirilmiş bir sensör sistemi ve veri toplama cihazıdır. Bugüne Kadar Gerçekleşmiş Toplam Proje Yatırım Tutarı Yaklaşık ,00 TL Ürünü Geliştiren Ekip 2 MÜHENDİS 1 TEKNİKER 3 YAZILIMCI 2 ANALİZ UZMANI Fikri Mülkiyet Durumu Faydalı model ve marka tescil

21

22

23 NEREDEN - NEREYE

24

25


"ERCİYES TEKNOPARK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları