Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SORU: Kampüs içinde Google Scholar’dan bir tarama yaptığınızda, bulduğunuz makalelerin tam metninin kütüphanenizde oldugunu nasıl anlarsınız? CEVAP: Makalenin,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SORU: Kampüs içinde Google Scholar’dan bir tarama yaptığınızda, bulduğunuz makalelerin tam metninin kütüphanenizde oldugunu nasıl anlarsınız? CEVAP: Makalenin,"— Sunum transkripti:

1 SORU: Kampüs içinde Google Scholar’dan bir tarama yaptığınızda, bulduğunuz makalelerin tam metninin kütüphanenizde oldugunu nasıl anlarsınız? CEVAP: Makalenin, kütüphanenizin abonesi olduğu basılı ve elektronik kaynakların arasında bulunup bulunmadığını abonesi olduğunuz Serials Solutions Article Linker servisi vasıtasıyla öğrenebilirsiniz.

2 Google Scholar da yaptığınız aramanın sonuçlarında çıkan makalelerin yanında, “Full Text@Universitenin ismi” çıkıyorsa bu makale, üniversitenizin abonesi olduğu basılı ve/veya elektronik veri tabanlarının içinde vardır.Linke tıkladığınızda ;

3 Bu link sizi, makalenin yeraldığı, üniversitenizin abonesi olduğu basılı ve elektronik veri tabanlarının listelendiği, Serials Solutions Article Linker sonuç sayfasına götürür.Article linkleri makalenin tam metnine erişimizi sağlar..

4 Makalenin tam metni

5 Eğer makale, üniversitenizin abonesi olduğu basılı ve/veya elektronik aboneliklerin içinde yeralmıyorsa “Check Universite adı holdings” linki çıkar.

6 “Check Üniversite adı Holdings” linki sizi Serials Solutions Article Linker sonuç sayfasına götürerek, makaleyi bulabileceginiz üniversitenin diğer kaynaklarına yönlendirir.

7 Kampüs dışından Google Scholar içinde bir tarama yaptığınızda, tarama sonuçlarınızın kütüphanenizde ya da diğer Serials Solutions Article Linker abonesi olan üniversitelerde bulunup bulunmadığını öğrenebilirsiniz.Bunun için öncelikle “Scholar preferences” i tıklayınız.

8 “Save preferences”e tıklayınız. Institutional access kutucuğuna üniversitenin ismini giriniz ve find institution’a tıklayınız. Üniversitenizin ismi çıktığında yanındaki kutucuğu işaretleyiniz.Maksimum 3 üniversite işaretleyebilirsiniz.

9 Çıkan sonuçlara göre; bu makale ITU, Boğaziçi ve Galatasaray Üniversitesi’nin abonelikleri İçinde bulunmaktadır.


"SORU: Kampüs içinde Google Scholar’dan bir tarama yaptığınızda, bulduğunuz makalelerin tam metninin kütüphanenizde oldugunu nasıl anlarsınız? CEVAP: Makalenin," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları