Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ"— Sunum transkripti:

1 İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ

2 Her üç kütüphane de eğitim ve öğretim döneminde hafta içi 09:00-19:00,
YERLEŞİM VE HİZMETLER Kütüphanelerimiz Kuştepe, Dolapdere, Santral kampüslerinde bulunmaktadır. Her üç kütüphane de eğitim ve öğretim döneminde hafta içi 09:00-19:00, cumartesi günleri ise 11:00-17:00 saatleri arasında açıktır.

3 İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphanesi’ne http://library. bilgi. edu
İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphanesi’ne adresinden ulaşılmaktadır.

4 Kütüphanede ’i aşkın kitap, e-kitap, dergi, e-dergi, nota, caz CD'si, civarında DVD, video kaset ve akademik internet kaynaklarından oluşan zengin bir koleksiyon bulunmaktadır. Sanal kütüphanede ise civarında elektronik kitap, 'den fazla elektronik dergi, 79 adet elektronik veri tabanı ve çok sayıda ansiklopedi bulunmaktadır. Bu kaynaklara kampüs içinden veya dışından internet üzerinden erişilebilmektedir.

5 KÜTÜPHANEYE KAYDOLMAK (ÜYELİK) Kütüphaneden kaynak ödünç almak ve e-kaynaklara kampüs dışından erişmek için öğrenci kimliğinizle üniversitemizin üç kampüsünden herhangi birindeki kütüphaneye giderek kayıt formunu doldurmanız yeterlidir.

6 Formu doldurduktan sonra kütüphane kaydınız açılmaktadır
Formu doldurduktan sonra kütüphane kaydınız açılmaktadır. Böylece bir seferde 5 adet kitabı 15 gün süre ile ödünç alabilirsiniz. Ayrıca 1 adet DVD’yi 2 gün süre ile, veya iki ciltli dergi veya tezi 1 haftalığına ödünç alabilirsiniz. Kitapların süresini internet üzerinden iki kez beşer günlüğüne uzatabilirsiniz.  Kampüs dışından e-kaynaklara ve kütüphane kaydınıza erişmek için öncelikle kendinize bir PIN kodu oluşturmanız gerekmektedir. Sonraki girişlerinizde de aynı PIN kodunu kullanacağınızdan, PIN kodunuzu unutmamanız gerekir. PIN kodu oluşturmak için adresine girerek ekrandaki “my library record” alanına tıklayınız.

7 Karşınıza gelen ekrana adınızı veya soyadınızı, ardından öğrenci numaranızı yazdıktan sonra “submit” sekmesine tıklayın. Daha sonra “enter your PIN” bölümüne en az 4 karakterle; sayı, harf ya da her ikisini kullanarak istediğiniz şifreyi yazmanız gerekmektedir. Böylelikle, kütüphane kaydına ve e-kaynaklara ulaşmak için gerekli olan PIN kodunu oluşturmuş oluyorsunuz.

8 KÜTÜPHANE E-KAYNAKLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM
Kütüphane anasayfasından E-Kitaplar, E-Dergi Veritabanları, E-Dergiler ya da E-Referans Kaynakları seçeneklerinden birine tıkladıktan sonra karşınıza çıkan linklerin en başında yer alan “Kampüs Dışı Erişim” sekmesine basın.

9 Bu sekmeye tıklayınca karşınıza kampüs dışı erişim ile ilgili teknik bilgilerin verildiği sayfa çıkacaktır.

10 Açılan sayfada “click here” alanına tıklayarak veri tabanlarının alfabetik olarak sıralandığı sayfaya ulaşacaksınız. Burada “ebrary” linkine tıkladığınızda sistem sizden adınızı, öğrenci numaranızı ve şifrenizi yazmanızı isteyecektir.

11 Bu bilgileri girip “submit”e tıkladığınızda sorunsuz olarak ebrary sayfasının tarama alanına ulaşıp araştırmanızı yapabilirsiniz.   Ayrıca, karşılaşacağınız her türlü teknik sorunda kütüphaneye telefonla ulaşabileceğiniz gibi, adresine atabilirsiniz.


"İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları