Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KÜTÜPHANE BİLGİ VE BELGE OTOMASYONU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KÜTÜPHANE BİLGİ VE BELGE OTOMASYONU"— Sunum transkripti:

1 KÜTÜPHANE BİLGİ VE BELGE OTOMASYONU
YORDAM BİLGİ TEKNOLOJİ DANIŞMANLIK EĞİTİM VE ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Rıhtım Cad. Uzun Hafız Sok. No: 2/6 Kadıköy/İstanbul Tel.: / 19 Faks.:

2 KSÜ ANA SAYFASI Üniversite ana sayfasından Kütüphane ana linkinin altında yer alan Kütüphane Otomasyonu linki’ ni tıkladığınız zaman yeni bir pencere açılır ve otomasyon programı aktif hale gelir…

3 KÜTÜPHANE OTOMASYONU ANA SAYFASI
Bu açılan yeni pencerede aramayı başlatmak için Basit Arama butonunu tıklamanız gerekmektedir…

4 Basit Arama butonunu tıkladığınız zaman karşınıza alttaki gibi bir ekran gelir.Arama kutucuğuna aramak istediğiniz kelime/kelimeleri yazıp Bul butonuna basmanız yeterli olacaktır. Yazdığınız kelimenin hangi alanda aranmasını istiyorsanız Alanlar bölümünden o alanı işaretleyebilirsiniz

5 Şimdi arama kutucuğuna Kahramanmaraş yazıyoruz ve bul butonunu tıklıyoruz…

6 Bul butonuna basmamızla birlikte yazdığımız kelimenin içinde geçtiği bütün kayıtlar 10 lu biçimde listenmektedir.Aradığımız kelimeyle ilgili 186 künye bulunmuştur.Ok tuşlarıyla diğer bir 10 kayıda gidilebilir. Listelenmiş künyelerden herhangi birinin detaylı bir şekilde künyesini görmek istediğimiz zaman ise o künyenin karşısında Detay sütunundaki kitap işaretine tıklatmamız yeterli olacaktır. Kitabın ödünçte mi yoksa rafta mı olduğunu Durum sütunundan görebilirsiniz…

7 DETAY SAYFASI Detay sayfasından liste sayfasına geri dönüş yapmak için geri ok tuşuna basmamız yeterli olacaktır. Aramayı sonlandırıp başka aramalar yapmak isterseniz tekrar Basit Arama butonuna tıklamanız gerekmektedir.

8 YENİLER

9 SÜRELİ YAYIN TARAMA SAYFASI
Dergiler ve gazete taramaları için Süreli butonuna basmanız gerekir ve aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkar. Çıkan ekranda ister alfabetik olarak dergileri listeleyebilir, isterseniz dergilerin içinden tarama yapabilirsiniz…

10 “Capital” dergisini arayalım
“Capital” dergisini arayalım. Şimdi arama kutucuğuna “Capital” yazıyoruz ve bul butonunu tıklıyoruz…

11 Aranan derginin künyesi… Künyeyi ayrıntılı görmek için detay sütunundaki kitap resmine tıklıyoruz

12 “Capital” dergisinin ayrıntılı künyesi… Bu derginin kütüphanede bulunan kayıtlı sayılarına erişebilmek için sayı bilgisi alanını tıklayabilirsiniz.

13 “Capital” dergisinin sayı bilgilerine böylece ulaşılabilir.

14 Makale taraması yapmak için Makale butonuna basmamız gerekir
Makale taraması yapmak için Makale butonuna basmamız gerekir. Bu butona basıldığı anda aşağıdaki gibi bir sayfa önünüze gelir. Burdan aramak istediğiniz makalenin adını veya içinde geçen kelimeleri yazıp bul butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Kütüphane kelimesinin geçtiği makaleleri bulalım şimdi. Kutucuğa “kütüphane” yazdık ve bul butonuna bastık…

15 Aradığımız kelimeyle ilgili makaleler aşağıya listelendi
Aradığımız kelimeyle ilgili makaleler aşağıya listelendi. Bu makalelerden herhangi birinin detaylı künyesini görmek için detay sütunundaki kağıt resmine tıklamamız gerekir.

16 İşte bir makalenin ayrıntılı künyesi
İşte bir makalenin ayrıntılı künyesi. Eğer kütüphane bu makalenin fultext’ini veya abstract’ ını internet üzerinden yayınlamışsa URL adresinden, kütüphaneye gelmeden bu makaleyi okuyabilirsiniz.

17 ÜYE GİRİŞİ Buraya kadar anlatılanların dışında bir de kütüphane otomasyon sayfasına üye girişi ile girilip farklı şeyler yapılabilir. Bu sayfaya girmek için Üyeler butonuna basmanız gerekir. Bu butona bastığınız zaman karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere açılır. Bu pencerede Üye kodu alanına kütüphaneden kitap alırken kullandığınız kodu, şifre kısmına ise şifrenizi yazın. En önemlisi lütfen sayfaların altındaki size yardımcı olacak açıklamaları okumayı ihmal etmeyin.

18 Özel oturumu aç dediğiniz anda kütüphane oturumu sizin adınıza açılır
Özel oturumu aç dediğiniz anda kütüphane oturumu sizin adınıza açılır. Bu oturumda sol tarafta sıralı duran alt alta yazılı modüllere girme hakkınız vardır. Burdan : üzerinizde kaç kitap var bunları görebilirsiniz. Ve bu kitapları kütüphanenin izin verdiği kurallara göre uzatabilirsiniz. Daha önceden okuyup iade ettiğiniz kitapları görebilirsiniz. Size gönderilen duyuruları burdan takip edebilirsiniz. Oturum şifrenizi burdan değiştirebilirsiniz. Yayın isteğinde bulunabilirsiniz. İlgili alanınıza giren ve kütüphaneye yeni gelen kitapları burdan öğrenebilirsiniz…. İşiniz bittiği zaman lütfen oturumu kapat komutuyla tarama ekranından çıkın…

19 Daha önceden okuduğunuz ve iade ettiğiniz kitapları “Arşivim” den görebilirsiniz.

20 Şifrenizi “ Şifre değiştir” den değiştirebilirsiniz

21 Son 30 gün içinde kütüphaneye gelen ilgi alanınızla ilgili eserleri görmek isterseniz; ilgi alanlarınızı ifade eden kelimeleri -her ilgi alanı için- aralarına (;) noktalı virgül koyarak giriniz. Örnek: Anayasa Hukuku; Mehmet Akif Ersoy; Türkiye. Kaydet butonuna bastıktan sonra belirlediğiniz ilgi alanları ile ilgili eserler varsa, aşağıda liste halinde verilecektir. Kütüphane sayfasına daha sonraki girişlerinizde üyeler linkine tıkladığınızda ilgi alanınıza bağlı yeni yayınlar size listelenecektir. İlgi alanınızı ekleme ve değiştirmeleri istediğiniz an buradan yapabilirsiniz. İlgi alanı belirlemeyi iptal etmek isterseniz alanı temizleyip Kaydet butonuna basınız.

22 Bundan sonra her oturumu açtığınız zaman sizin ilgi alanınızla ilgili yeni kitaplar, veri tabanına işlenmiş ise aşağıdaki sayfada olduğu gibi listelenecektir.

23 Kütüphaneye alınmasını istediğiniz bir eseri, kütüphaneye gitmeden “eser istek” ten isteyebilirsiniz. İstekte bulunmadan önce istediğiniz kitabın kütüphanede bulunup bulunmadığını basit arama yoluyla mutlaka kontrol ediniz. Lütfen her sayfada size yardımcı olacak açıklamaları okuyun. Kütüphanede bulunmayan, alınmasını istediğiniz eser ve diğer yayınları bu sayfa aracılığı ile kütüphane sipariş servisine bildirebilirsiniz. Formda doldurulması gereken alanlara gerekli bilgileri yazdıktan sonra Kayıt Ekle butonuna basınız. Kayıt Web Sipariş modülüne alınacak, bu arada kütüphane katoloğunda, eser adı ve ISBN numarası taranıp istekte bulunduğunuz eser veya aynı adı taşıyan eserler varsa formun altında size listelenecektir. Listemi Göster butonuna basarak istekte bulunduğunuz eserleri ve sipariş durumlarını görebilir, yaptığınız istekleri burdan iptal edebilirsiniz.

24 ESER İSTEK


"KÜTÜPHANE BİLGİ VE BELGE OTOMASYONU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları