Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER İnsanlar tarihler boyunca süslemelere önem vermişlerdir.Bunları yaparken de çoğunlukla geometrik şekilleri kullanmışlardır.Bunları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER İnsanlar tarihler boyunca süslemelere önem vermişlerdir.Bunları yaparken de çoğunlukla geometrik şekilleri kullanmışlardır.Bunları."— Sunum transkripti:

1 ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER İnsanlar tarihler boyunca süslemelere önem vermişlerdir.Bunları yaparken de çoğunlukla geometrik şekilleri kullanmışlardır.Bunları özellikle halı ve kilim dokumacılığında, çinicilikte,saray,camii, han ve hamam süslemelerinde olmak üzere yaşamın bir çok yerinde kullanmışlardır.

2

3 SÜSLEYİP KODLAYALIM Her köşede 4 tane dörtgen var, kodu 4;4;4;4 olur

4 Her köşede 3 tane altıgen var, kodu 6;6;6 olur

5 Her köşede 4 tane eşkenar dörtgen var, kodu 4;4;4;4 olur

6 Modelini kullanarak örüntü oluşturalım
Her köşede 6 tane eşkenar üçgen var, kodu 3;3;3;3;3;3 olur

7 ve Bloklarını kullanarak örüntü oluşturalım. Her köşede 2 tane dörtgen ve 3 tane eşkenar üçgen olduğundan, süslemenin kodu, 4;4;3;3;3 olur.

8 Modelini kullanarak örüntülerin hangi hareketlerle oluştuğunu inceleyelim.
öteleme dönme yansıma Yansıma,dönme ve öteleme Yansıma, öteleme ve dönme hareketleri ile oluşturulan süslemelerde şekiller birbirine eştir.

9 Şeklini kullanarak süsleme yapınız.
ve Şekillerini kullanarak süsleme yapınız.

10 Şeklini kullanarak süsleme yapınız.
Sizde kendi ürettiğiniz farklı şekillerle örüntü yapınız.


"ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER İnsanlar tarihler boyunca süslemelere önem vermişlerdir.Bunları yaparken de çoğunlukla geometrik şekilleri kullanmışlardır.Bunları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları