Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TARİHİ KEMERALTI İNŞAAT YATIRIM TİCARET A.Ş.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TARİHİ KEMERALTI İNŞAAT YATIRIM TİCARET A.Ş."— Sunum transkripti:

1 TARİHİ KEMERALTI İNŞAAT YATIRIM TİCARET A.Ş.
I. GENEL KURUL TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ…

2

3 TARİHİ KEMERALTI İNŞAAT YATIRIM TİCARET A.Ş.
Genel Kurul Faaliyet Raporu (01 Ocak – 31 Ekim 2013)

4 TARKEM Kuruluşu TARKEM Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş.’nin kurulma fikri İzmir kenti için uzun yıllardır çalışan İzmir Kent Değerleri Komitesinde görüşülüp gündeme alınmış, kabul görmüştür. Bunun üzerine TARKEM, tarihinde sosyal sorumluluk bilinciyle kent değerlerini korumak ve geliştirmek, Kemeraltı ve Çevresini eski göz alıcı kimliğine kavuşturmak amacı ile iş dünyasının önemli isimlerinden oluşan 116 ortak tarafından kurulmuştur.

5 Yönetim Kurulu Üyeler Samim Sivri (Yönetim Kurulu Başkanı) Hasan Eke
Hüseyin Porsuk Işınsu Kestelli Mehmet Gürel Kapani Moris Bencuya Murat Demirer Muzaffer Tuncağ Uğur Yüce (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Görevli Üye) Önder Dağıstan Samuel Azar Sedat Şükrü Ünlütürk Sırrı Yırcalı Sunay Akça Sun Şerife İnci Eren Temel Aycan Şen Turhan Boro

6 İcra ve Koordinasyon Kurulu
Yönetim Kurulu’nun işlerini hızlandırmak, geliştirmek ve kolaylaştırmak üzere detaylı çalışmalar yapar, yaptığı çalışmalar konusunda Yönetim Kurulunu bilgilendirir. Her pazartesi düzenli olarak toplanmaktadır. Samim Sivri (Başkan) Sıtkı Şükürer Uğur Yüce Ahmet Ersin Deniz Barçın Hasan Ceylan Hasan Eke Moris Bencuya Murat Demirer Oktay Altıntaş Selim Güven Temel Aycan Şen

7 Komiteler Tarkem projesine hız kazandırmak, etkin ve stratejik bir planlama oluşturmak, komite üyelerinin bilgi ve birikiminden doğacak olan sinerjiden yararlanabilmek için şirket bünyesinde bir iş bölümü yapılmasına karar verilmiş ve bu nedenle 7 komite kurulmuştur. Koordinasyonu ise Temel Aycan Şen ve Hasan Eke tarafından yürütülmektedir. 1- Kent Değerleri Komitesi 2- Tespit ve Konsept – Kavram Geliştirme Komitesi 3- Teknik İşler Komitesi 4- Resmi İşler Komitesi 5- Kemeraltı – İzmir Kent Değerleri ve diğer STK’lar ile İlişkiler Komitesi 6- İletişim- Gençlik ve Üniversitelerle İlişkiler Komitesi 7- Dernek Faaliyetleri – Güdümlü Hibe Projeleri - Sosyal İşler Komitesi

8 Gerçekleştirilen Toplantılar
Kurucu Kurul Toplantıları - 7 Medya Mensuplarını Bilgilendirme Toplantısı - 1 Ortaklar Bilgilendirme Toplantısı - 2 Yönetim Kurulu Toplantısı -12  İcra ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı - 34 Master Plan Toplantısı - 6 Teknik İşler Komite Toplantısı -11 İletişim- Gençlik ve Üniversitelerle İlişkiler Komitesi Toplantısı - 4 Beyin Fırtınası Toplantısı -1 Toplam 78 toplantı gerçekleştirilmiştir.

9 Gerçekleştirilen Ziyaretler
Kuruluşumuzdan bugüne hem TARKEM projesini tanıtmak, misyon ve felsefesini paylaşmak hem de gerekli desteği sağlamak için Yönetim Kurulumuz çeşitli dönemlerde önemli ziyaretler gerçekleştirmiştir. Devlet Erkanı ile İlişkiler Bülent Arınç – T.C. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Binali Yıldırım – T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ertuğrul Günay – T.C. Eski Kültür ve Turizm Bakanı

10 Devlet Erkanı ile İlişkiler (Devamı)
Cevdet Yılmaz – T.C. Kalkınma Bakanı Cahit Kıraç - İzmir Eski Valisi Mustafa Toprak - İzmir Valisi Aziz Kocaoğlu – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Hakan Tartan – Konak Belediye Başkanı Kemal Madenoğlu- T.C. Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Yaman – T.C. Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nahit Bingöl – T.C. Kalkınma Bakanlığı Genel Müdürü Emre Başaran – T.C. Kalkınma Bakanlığı Kentsel ve Mekânsal Geliştirme Daire Başkanı

11 Resmi Kurum ve Kuruluşlar ile İlişkiler
Abdülaziz Ediz - İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Hilmi Uğurtaş - AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Kenan İba - İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Figen Selvitopu - İ.B.B Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı Hülya Arkon - İ.B.B Etüd ve Projeler Daire Başkanı Gökhan Hilmi Kutlu – İ.B.B Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürü Mihriban Yanık - Konak Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Ayla Sert - Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü

12 Resmi Kurum ve Kuruluşlar ile İlişkiler (Devamı)
Serpil Yasa – İzmir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu 1. Bölge Müdürü Ferdan Çiftçi - TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı İrfan İçöz - İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İZKA Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreteri, İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı ile ayrı ayrı yapılan görüşmeler Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Çeşitli Bankalarla yapılan görüşmeler

13 Kuruluş Çalışmaları Hukuki işlemleri tamamlanarak resmi kuruluşu gerçekleştirilen TARKEM için Atatürk caddesi üzerinde bir ofis kiralanmıştır. Gerekli tadilatların yanı sıra ekipmanların alımı da en ekonomik şekilde yapılmış, profesyonel ekibin tamamlanması ile TARKEM ofisi faaliyete geçerek çalışmalarına başlamıştır.

14 TARKEM’in Öncelikli İlk Faaliyet Alanı

15 TARKEM’in İlk Faaliyet Alanı
Kadifekale, Basmane, Konak üçgeni arasında kalan 270 hektara yayılmış 1480 adet tescilli binanın yer aldığı bölgede TARKEM, oluşturulacak MasterPlan ile İzmir’in Tarihi Bölgesi'nde bulunan tarihi, dini ve turistik kent değerlerini asıllarına uygun şekilde yeniden yapılandırılmasına ve gerektiği şekilde kullanılmasına katkı sağlayacaktır. TARKEM, bölgede var olan ticaretin canlanması ve yaşam tarzının geliştirilmesi ve güzelleştirilmesi için çalışacaktır.

16 TARKEM’in Olmazsa Olmazlarının Tespiti
Tespit ve Konsept Kavram Geliştirme Komitesi’nin öncülüğünde Yönetim Kurulu Üyeleri, İcra ve Koordinasyon Kurulu ve ilgili komite üyelerinin katılımıyla 21 Şubat 2013 tarihinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir Beyin Fırtınası toplantısı yapılmıştır. Bu toplantı Mart ayı içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İzmirlilerin Tarihle İlişkisini Güçlendirme” proje toplantısı için de bir ön çalışma niteliğinde olmuştur.

17 Beyin Fırtınası Toplantısı
Toplantıda Kadifekale - Basmane - Konak üçgeni arasında kalan bu bölge için yapılacak tüm çalışmalarda “TARKEM’in Olmazsa Olmazları ve Asgari Müşterekleri” tespit edilmiştir. Beyin fırtınası şeklinde geçen toplantının ardından ortaklarımız nezdinde yapılan anket çalışması neticesinde: - Tarih, - Turizm (Kültür ve Din Turizmi) - Müze ve Sergi Alanları ilk sıralara yerleşerek yapılacak olan çalışmaların yol haritası belirlenmiştir.

18 Anket Sonuçları

19 Yapılmakta Olan Çalışmalar
MasterPlan ve Konsept Çalışmaları Güdümlü Hibe Proje Çalışmaları Bölgede yapılan tüm araştırma ve çalışmalar bütüncül yapıda ele alınmakta ve İzmir’deki tüm yetkili kurumlar, danışmanları ve teknik elemanları ile koordinasyon içerisinde yürütülmektedir.

20 MasterPlan ve Konsept Çalışmaları
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan müşterek araştırma ve çalışmalarda bu bölgenin İzmir’deki Tarihi Alanın başlangıç noktası olması gerektiği TARKEM tarafından ilgililere aktarılmış ve kabul görmüştür. Bu aşamadan sonra Teknik İşler Komitesi’nin yaptığı uzun tespit çalışmaları, Yönetim Kurulumuz tarafından onaylanmıştır. Beyin Fırtınası toplantısında ortaya çıkan sonuçlar dikkate alınarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından da kabul gören bu tarihi bölgeye “TARKEM Proje Bölgesi 1”adı verilmiştir. Bu bölge MasterPlan başlangıç noktası olarak kabul edilmiştir. Bir turizm çekim merkezi olan Agora’ya yakın bu bölgede 9 Havra,1 Cemaat Evi ve çok sayıda Tarihi Han bulunmaktadır. Bu özellikler bölgeyi projemiz için cazip hale getirmektedir.

21 TARKEM Proje Bölgesi 1

22 TARKEM Proje Bölgesi 1 İzmir’in saklı kalmış tarihi hazinesi olan Kemeraltı’nda kültür, turizm ve ticareti yeniden canlandırmak amacıyla konsept ve fizibilite çalışmaları için öncelikle yapılacak işin özelliklerine uygun firma araştırması yapılmıştır. Daha sonra Teknik İşler Komitesi, bu firmalarla yaptığı karşılıklı görüşmeler sonucunda konusundaki deneyimleri, referansları ve talep etmiş olduğu hizmet bedeli de dikkate alınarak Ural Mimarlık LTD şirketi ile görüşmelere başlamıştır.

23 TARKEM Proje Bölgesi 1 (Devamı)
Ural Mimarlık LTD. firması “TARKEM Proje Bölgesi 1”içerisinde bulunan yapıların teknik envanter bilgilerinin çıkartılması, mülkiyet yapılarının incelenmesi, yapılacak ön fizibilite sonrası çıkarılacak ve önerilecek uygulama projeleri gibi veri toplama yöntemlerinin belirlenmesi için detaylı ve aşamalı bir teklifi Teknik İşler Komitesine sunmuştur. Teknik İşler Komitesi Başkanı Murat Demirer’in başkanlığında yürütülen çalışmalar sonucunda komite olumlu raporunu Yönetim Kurulu’nun onayına sunmuştur.

24 TARKEM Proje Bölgesi 1 (Devamı)
Yönetim Kurulumuz, sunulan Teknik İşler Komitesi raporunu dikkate alarak Ural Mimarlık LTD. firması ile çalışılmasına karar vermiştir. Bu tercihimizde Mimar Adnan Ural’ın gerek kişisel birikimleri gerekse uyumlu çalışma yapısı ve projeye olan inancı da önemli rol oynamıştır. TARKEM olarak hedefimiz, seçilmiş olan 62 dönümlük “TARKEM PROJE BÖLGESİ 1’de” havraların da etkisini kullanarak, çok kültürlü Tarihi bir Alan yaratıp şehrimizi benzerlerine Prag, Budapeşte, Lizbon gibi Avrupa şehirlerinde rastlanan bir “Eski Kent” konsepti ile zenginleştirmektir.

25 İlk Uygulama Alanı

26 İlk Uygulama Alanı “TARKEM PROJE BÖLGESİ 1” üzerinde Ural Mimarlık LTD. firması ile müştereken yapılmakta olan envanter çalışmaları çerçevesinde, resmi kurumlardan veri ve belge toplamanın önemli bir zaman alacağı göz önüne alınarak bu bölge içinde rahatlıkla hareket edilip girişimleri hızlı bir şekilde başlatmak üzere bu alanın alt bölgelere bölünmesine karar verilmiştir. Yapılan tespitler ışığında, mavi renk sınırla işaretli 1 hektarlık bölge “İlk Uygulama Alanı” olarak belirlenmiştir.

27 Kurumlarla Müşterek Çalışmalar
Meslek Odaları ile İlişkileri Geliştirme Toplantısı TARKEM Projesi hakkında Meslek Odalarını bilgilendirmek ve desteklerini almak amacıyla TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi’nin yönlendirmesi ile Meslek Odaları yetkilileri ile 2012 Eylül ayında bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Meslek Odaları ile ilişkilerin başlatılması ve geliştirilmesi için gerçekleştirilen toplantıda bilgilendirilen Ferdan Çiftçi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topal, Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Kayın ve diğer odaların yetkilileri projenin İzmir için çok önemli olduğunu belirtmişler ve olumlu yaklaşımlarıyla TARKEM’e destek vermeye hazır olduklarını Kurucu Kurul üyelerimiz ile paylaşmışlardır.

28 Kurumlarla Müşterek Çalışmalar (Devamı)
Basın Bölge Temsilcileri Bilgilendirme Toplantısı Kuruluş çalışmaları sırasında TARKEM’in kurucu üyeleri ile medyamızın temsilcileri 27 Ağustos 2012 tarihinde Fuar Anemon Oteli’nde gerçekleştirilen bir toplantı ile bir araya gelmişlerdir. Çok sayıda yerel ve ulusal basın mensubunun katıldığı toplantıda TARKEM üyeleri, projenin kapsamı, genel amacı ile kurulmakta olan şirketin temel özellikleri konusunda basın yetkililerini birinci ağızdan bilgilendirmişler, kendileri ile fikir teatisinde bulunmuşlardır.

29 Kurumlarla Müşterek Çalışmalar (Devamı)
Üniversiteler Arası Platform Toplantısı İzmir’deki Üniversitelerin Rektörlerinin katılımı ile 03 Nisan 2013 tarihinde düzenlenen “Üniversiteler Arası Platform” toplantısına TARKEM’i temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Görevli Üye Uğur Yüce katılarak TARKEM hakkında detaylı bilgiler vermiştir.

30 Kurumlarla Müşterek Çalışmalar (Devamı)
Üniversiteler ve STK’lar ile İlişkileri Güçlendirme Toplantısı : Kemeraltı ve Çevresi için yapılacak olan çalışmalara üniversitelerin de katkılarını sağlamak amacı ile 15 Ağustos 2013 tarihinde TARKEM merkez ofisinde bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıya çok sayıda üniversite rektörü, öğretim görevlisi, meslek odaları temsilcileri, yazar, iş adamı, danışman ve fikir insanları katılmışlardır. TARKEM’in misyon ve hedeflerinin paylaşıldığı toplantıda, İzmir’in en önemli tarihi ve kültürel mirasını içinde barındıran ve 2004 yılında Dünya Anıtlar Listesine alınan Kemeraltı bölgesi için yapılacak olan faaliyetler konusunda fikir alışverişi yapılmış, öneriler alınmış ve mevcut durum değerlendirmesi yapılmıştır.

31 Kurumlarla Müşterek Çalışmalar (Devamı)
Esnaf Tanışma ve Danışma Toplantısı 12 Eylül 2013 tarihinde TARKEM merkez ofisinde gerçekleştirilen Tanışma ve Danışma Toplantısına Kemeraltı Bölgesi’nde faaliyette bulunan esnaflar davet edilmişlerdir. Kentimiz için gerçekleştirilen bu oluşumda müşterek bir stratejiye yönelebilmek üzere davet edilen Kemeraltı esnafının birikim, tecrübe ve fikirlerinden yararlanılmış, TARKEM hedefleri hakkında detaylı bilgiler sunulmuştur.

32 Yapılmakta Olan Araştırmalar
Kadifekale, Kemeraltı, Basmane üçgeni için bir “Konsept Çalışmasına” başlanmadan önce bölgenin mekânsal, demografik, ekonomik ve ticari kimliğindeki durum, değişim ve dinamiklerin Türkiye metropolleri ile karşılaştırmalı inceleme çalışmasının yaptırılmasına karar verilmiştir. “2013 Stratejik Planlama Amaçlı Kent Araştırmaları Raporu”, TARKEM işbirliği ile İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Şehir Araştırmaları Merkezi direktörü olan Prof. Dr. Murat Güvenç tarafından tamamlanmıştır.

33 Çalışma Yöntemleri 1 İlgili kurum ve kuruluşlarla daima iş birliği içerisinde hareket eden TARKEM, Büyükşehir Belediyesi ve danışmanları ile de sık sık bir araya gelmekte, durum değerlendirmesi yaparak çalışmaları paralel bir yaklaşım anlayışı ve sürekli bir koordinasyon içinde gerçekleştirmektedir: ÇALIŞMALAR 1. Bu çalışmalardan ilki 25 Nisan 2013 tarihinde yapılan bir toplantı ile gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Büyükşehir’i temsilen Prof. Dr. İlhan Tekeli, Başkan Danışmanı Mehmet Ural, İ.B.B Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı Figen Selvitopu, İ.B.B Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hülya Arkon, Yüksek Mimar İBB Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürü Gökhan Hilmi Kutlu, Prof. Dr. Murat Güvenç, Dr. Özge Aktaş, Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu ve Şehir Plancısı Sıla Akalp katılmışlardır.

34 Çalışmalar ( Devamı) Bu toplantının ardından ara değerlendirme yapabilmek için 16 Ağustos 2013 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TARKEM temsilcileri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile Tarihi Asansör Binasında bir değerlendirme toplantısı daha gerçekleştirilmiştir. Bu doğrultuda 24 Eylül 2013 tarihinde İZFAŞ’ta gerçekleştirilen başka bir toplantıda çalışmalar detaylı olarak incelenmiş, çalışma esasları ve programı üzerine öneriler getirilmiştir.

35 Çalışmalar (Devamı) 6 Kasım 2013 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili danışmanları ve TARKEM yetkilileri katılmışlardır. Yapılan çalışmada Prof. Murat Güvenç’in tamamlamış olduğu ana raporun son bölümü detaylı bir şekilde incelenmiştir. Raporun tamamı çok sayıda sayfa da harita, tablo ve açıklamadan oluşmuştur. Raporun hazırlanışı esnasında İzmir ile ilgili uzun yıllara dayanan kapsamlı verilere ulaşılmış ve çok değerli sonuçlar elde edilmiştir. Şu anda rapor ile ilgili detaylı inceleme ve değerlendirmelerimiz devam edecektir. Dolayısı ile burada Sizlere ancak rapordan kısa ve özet bir bilgi sunacağız:

36 Raporun Ön Değerlendirilmesi
İzmir’de, şehrin merkezi diğer kentlerden çok farklı yapısal özellikler taşımaktadır ve Türkiye metropolleri içerisinde benzersiz ve zaman içinde yapısal bir dönüşüm geçirmiştir. İzmir’in özgünlüğü sadece yaşam biçimi düzeyinde değildir; eğitim, hane halkı büyüklüğü, yaş ve doğum yeri vb. tüm toplumsal göstergelere yansımaktadır. Bu bilgiler doğrultusunda, bu rapor, İzmir’in “Kadifekale – Basmane - Konak” bölgelerini kapsayan ‘Tarihi Proje Alanı”’nda, gerçekleştirilecek kültürel, ekonomik ve turistik yatırımlar ve bunlara yönelik stratejik kararların alınmasında kullanılacaktır.

37 Raporun Ön Değerlendirilmesi
Bu rapor ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan “İzmirlilerin Tarihle İlişkisini Güçlendirme” projesi ve TARKEM’ in “ MasterPlan ve Kemeraltı Konsept” çalışmasının bütünleştirici bir yapıda ilerlediği bir kez daha teyit edilmiştir.

38 İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği
KURULUŞ NEDENİ Başta İzmir Kalkınma Ajansı - İZKA olmak üzere projelere maddi destek sağlayan ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların imkanlarından yararlanabilmek, bir vakıf şirketi hüviyetinde kurulmuş olan TARKEM’i güçlendirmek ve bu konularda daha etkin olarak çalışmalarını sürdürmek için dernek kurma kararı alınmıştır.

39 Güdümlü Hibe Projesi TARKEM olarak bölgede ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri korumak ve geliştirmek için ÇOK AMAÇLI HİZMET MERKEZİ’ nin oluşturulması hedeflenmektedir. Kurulacak olan ‘Çok Amaçlı Hizmet Merkezi’nde, Proje Paydaşlarımız olan Kamu ve Yerel Yönetimler, Üniversiteler, STK’lar ile birlikte çalışılacaktır. Bu merkez, gelecekte yapılacak tüm çalışmalar için de önemli bir örnek teşkil edecektir.

40 Projenin Genel Amaçları
Çok Amaçlı Hizmet Merkezimizi oluşturmak, sunulan maddi imkanlardan yararlanabilmek için İzmir Kalkınma Ajansı - İZKA’ya Güdümlü Hibe Projesi hazırlanmıştır. TARKEM’in öncülüğünde hazırlanan bu projede Kemeraltı ve Çevresi için öngörülen Genel Amaçlar aşağıdaki gibidir: Turizmin canlandırılmasına katkı sağlanması, Rehabilite edilerek sosyal hayatın geliştirilerek canlandırılması, Bölgede faaliyet gösteren esnaf ve işletmelerin arzu edilen ekonomik ve sosyal hareketliliğe kavuşturulması, Üniversite - İş dünyası işbirliğinde çok yönlü eğitim atölyelerinin oluşturulmasına olanak sağlanması, Üniversite öğrencilerinin huzur içinde yaşayıp çalışabilecekleri güvenli bir ortamın yaratılması

41 Amaçlar (Devamı) Kemeraltı bölgesinin kentin bütünü ile entegrasyonunu sağlayacak sosyal çalışmaların düzenlenmesi (Konser, Sanatsal Sergiler, Açık Hava Gösterileri vb.) Bölgenin korunup iyileştirilerek yeniden işlevlendirilmesi, İzmirlilerin kendi tarihlerine sahip çıkarak geçmişleriyle ilişki kurmalarına yardımcı olunması, Tarihsel, kültürel ve ticari değerlerin geliştirilerek gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanması,

42 Güdümlü Projenin genel amaçlarını oluşturmaktadır.
Amaçlar (devamı) Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımızı yeniden canlandırılması, (El Sanatları, Cam Atölyeleri, Dokumacılık) Kemeraltı Tarihi Alanın ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerini koruyan ve geliştiren farkındalık yaratacak etkinlikler, (Paneller, Sempozyumlar ve Kermesler vb.) Bölge esnafının eğitimine yönelik kurslar, seminerlerin düzenlenmesi, (Lisan, Mesleki Beceri Kursları vb.) Bölgenin otelleri, kafeleri ve gurme restoranlarıyla zenginleştirilmesi Güdümlü Projenin genel amaçlarını oluşturmaktadır.

43 Merkez için Öngörülen Hazırlık Süresi ve Bütçesi
Kurulması tasarlanan “Çok Amaçlı Hizmet Merkezi” için bina yapımı ve faaliyete geçiş süresi 24 aydır. Projenin toplam bütçesi TL civarındadır. Bu tutarın %75’inin İZKA tarafından karşılanması talep edilmektedir. Projemiz Haziran ayının başında İZKA’ya teslim edilmiştir. Konuyla ilgili süreç halen devam etmektedir.

44 Proje Paydaşları İzmir Valiliği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı
Konak Belediye Başkanlığı İzmir’de bulunan 9 Üniversite Rektörlükleri: (Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İYTE , Yaşar Üniversitesi, Katip Çelebi, Gediz, Şifa, İzmir Ekonomi ve İzmir Üniversitesi)

45 Proje Paydaşları İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü İzmir Ticaret Odası Ege Bölgesi Sanayi Odası İzmir 1 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Mimarlar Odası İzmir Şubesi TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu İzmir Musevi Cemaati Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği

46 Kurumsal İletişim Çalışmaları
Web Sitemiz Açıldı - TARKEM’e ait her türlü kurumsal bilginin detaylı olarak yer aldığı web sitemizde ayrıca Kemeraltı - Basmane - Kadifekale üçgeni içinde bulunan hanlardan, camilere, müzelere ve havralara kadar bölgede bulunan önemli yapılar hakkında da bilgi sahibi olabileceksiniz.

47 Ortaklar e-Bülten Öncelikli olarak ortaklarımızı, dernek üyelerimizi, danışmanlarımızı ve medyamızı önemli gelişmeler ve çalışmalarımız hakkında bilgilendirmek için her iki ayda bir düzenli olarak yayınlanan ve gönderilen e-bültenimizde faaliyetlerden, yaklaşan önemli olaylara, basında hakkımızda çıkan haberlerden yaptığımız röportajlara kadar derlenen bir çok haber ve bilgiyi okuma fırsatı buluyorsunuz. Yayınlanan tüm e-bültenlere web sitemiz arşivinden ulaşabilirsiniz.

48 Yayınlanan e-Bültenler

49 Medya’da TARKEM

50 Medya’da TARKEM

51 Medya’da TARKEM

52 Bugüne kadar bizden destek ve Yardımlarını esirgemeyen tüm
Kurum, Kuruluş ve Kişilere Huzurlarınızda sonsuz TEŞEKKÜRLER...

53 TARİHİ KEMERALTI İNŞAAT YATIRIM TİCARET A.Ş.
AMACIMIZ; İZMİR’İ ESKİDEN OLDUĞU GİBİ “AKDENİZ’İN YILDIZI” KİMLİĞİ İLE YENİDEN BULUŞTURMAK, KENTİMİZİ GÜÇLÜ ve ETKİLEYİCİ TARİHİ BİR ALANA KAVUŞTURMAKTIR…


"TARİHİ KEMERALTI İNŞAAT YATIRIM TİCARET A.Ş." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları