Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Proje ortağı Sağnak Eğitim ve Kültür Derneği,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Proje ortağı Sağnak Eğitim ve Kültür Derneği,"— Sunum transkripti:

1 Proje ortağı Sağnak Eğitim ve Kültür Derneği,
Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı “YÖNÇİZ” PROJESİ TRO405.02/LDI/149 PROJE TANITIMI Proje nihai faydalanıcıları; Kayseri’de üretim ve ticaret yapan firmalar, mesleki eğitim okulları, ilgili öğretmenler, işsizler, projemize ortak ve iştirakçi konumundaki tüm kurum ve kuruluşlar ve onların mensupları, Proje ortağı Sağnak Eğitim ve Kültür Derneği, Proje Kayseri Ticaret Odası tarafından yürütülmektedir. Projenin hedef kitlesi Kayseri’nin Kocasinan ve Melikgazi ilçelerinde görev yapan 60 rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenleri, Proje bütçesi ,40 Avro’dur. Proje bedelinin %90’ı AB tarafından finanse edilmektedir Proje süresi 12 aydır

2 Bölgede yönlendirici eğitim seviyesi düşüktür,
Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı “YÖNÇİZ” PROJESİ TRO405.02/LDI/149 Projeyi Ortaya Çıkaran Sebepler Bölgede yönlendirici eğitim seviyesi düşüktür, Öğretmenlere yönelik hizmet içi kurslar yetersizdir, Hedef kitleninin Mesleki eğitime yönlendirmede eksikleri bulunmaktadır, Rehber öğretmenlerin deneyimlerinin,girişimcilik konusundaki bilgileri ve mesleki yönlendirme konusundaki bilgileri eksiktir, İş dünyası ihtiyaç duyduğu elemanı bulamamaktadır.

3 Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı
“YÖNÇİZ” PROJESİ TRO405.02/LDI/149 PROJENİN HEDEFLERİ Kayserili işletmelere uygulanan “Girişimci Profili” anketi sonuçlarına göre; Kayseri'de ilgililere sunulmuş şu an ve gelecek 10 yıl için tespit edilmiş meslek ihtiyaçlarının belirlenmesi, Şu an ve 10 yıl içerisinde ihtiyaç duyacağı alanlarda eğitim almış rehberlik ve yönlendirme öğretmenleri,

4 Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı
“YÖNÇİZ” PROJESİ TRO405.02/LDI/149 PROJENİN HEDEFLERİ Girişimciyi mesleğe yönelme aşamasında tespit etmeye yardımcı olacak anket, Rehber öğretmenlerin, öğrencilerini doğru yönlendirme yapabilmek için kullanımına sunulmuş "BİR İŞ NASIL KURULUR“u öğretir kitap.

5 Yer ve donanım temin edilmiş, ekip kurulmuş çalışmaya başlanmıştır.
Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı “YÖNÇİZ” PROJESİ TRO405.02/LDI/149 PROJENİN FAALİYETLRİ Yer ve donanım temin edilmiş, ekip kurulmuş çalışmaya başlanmıştır. 30 Ocak 2007 de yapılan basın toplantısı ile proje yerel medyaya tanıtılmıştır. 643 firmaya mesleki analiz anketi uygulanmış, sonuçlar basın toplantısı ile yayınlanacaktır. Projede öngörülmemekle birlikte, Nisan 2007 tarihleri arasında düzenlenen KOBİF Fuarı’na proje ekibi katılarak anket uygulaması yapmıştır. Eğiticilerin eğitimi faaliyeti mesleki eğitim semineri ve e-learning olmak üzere iki kısımda tamamlanmıştır.??? Eğitim saatlerini gir

6 Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı
“YÖNÇİZ” PROJESİ TRO405.02/LDI/149 PROJENİN FAALİYETLRİ Ayrıca proje çıktısı olarak proje yazım eğitimi Kayseri Ticaret Odası tarafından ek faaliyet olarak verilmiştir. Öğrencilere yapılacak olan girişimci misiniz anketi için hazırlıklar yapılmış uygulama aşamasına geçilmiş, Yapılan 3 adet basın bülteni ve açılış toplantısı ile ilgili 39 haber yerel basında yer almıştır. Proje kapsamında çıkarılacak olan bir iş nasıl kurulur ile ilgili kitap için editörlük çalışmaları yapılmış kitap basım aşamasına gelmiştir.

7 PROJENİN ÇARPAN ETKİLERİ
Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı “YÖNÇİZ” PROJESİ TRO405.02/LDI/149 PROJENİN ÇARPAN ETKİLERİ Proje sonunda yazılacak olan nihai rapor TR72 Bölgesi’nde yer alan diğer illere de gönderilerek o bölgelerde benzer projeler yapılamasına ışık tutulacaktır. Mesleki eğitime önemin artmasıyla daha fazla istihdam sağlanacağından şehrimize civar illerden göçün azaltılmasına katkıda bulunulacaktır. Ayrıca verilen proje yazım ve yönetim eğitimi ile mesleki eğitimle ilgili direk ilgili taraflarca AB Hibe fonlarından daha çok faydalanılması sağlanacaktır.

8 PROJENİN ÇARPAN ETKİLERİ
Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı “YÖNÇİZ” PROJESİ TRO405.02/LDI/149 PROJENİN ÇARPAN ETKİLERİ Firma sahiplerine yapılan ankette adres ve eleman ihtiyacı da belirlendiğinden İş-Kur, eleman istihdamını elindeki verilere göre ve firmaları yönlendirerek sağlayacaktır. Alman eğitmenlerin yaşadıkları sosyal olaylara buldukları çözümler, gelişen Türkiye’de oluşan sosyal olaylara ışık tutacak, müdahale yeteneği artmış rehber öğretmenlere inanç çoğalacaktır.

9 PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ
Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı “YÖNÇİZ” PROJESİ TRO405.02/LDI/149 PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ Proje, yeniden bir yapılanma sağlamamaktadır. Olan yapılar içerisinde ince ayarlar yapmaktadır. Sisteme doneler sağladığı için mali bir katkıya gerek kalmadan proje uzun yıllar kendini götürecektir. Projeden fayda sağlanması ile birlikte, bu çalışmaların yapılması için herhangi bir maliyet gerekmeyecektir. Çünkü STK’lar zaten sürekli eğitimler verdirmekte, anket ve analizler yaptırmaktadır. Rehberlik Araştırma Merkezi’ndeki yeteneklerin geliştirilerek yapılandırılmasından başka sürdürülebilirliğin mali boyutunu etkileyen bir durum yoktur. Zaten projemizin amacı da sisteme vizyon getirmek, sistemdeki kurum ve kuruluşların neler yapabileceklerinin farkına vardırılması üzerine

10 PROJE’DE DİKKAT ÇEKEN HUSUSLAR
Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı “YÖNÇİZ” PROJESİ TRO405.02/LDI/149 PROJE’DE DİKKAT ÇEKEN HUSUSLAR Bölgede proje yazım eğitimi verilmesi ile ilgili kamu kurumları arasında koordinasyon olmadığı, Uygulama sırasında kurumları projelere sahip çıkıp destek verdiği, Mesleki eğitim okulları yeni teknoljiyi yeterince takip edememekte ve bu nedenle bölgede ara eleman sıkıntısı çekildiği gözlemlenmiştir.

11 FOTOĞRAFLARLA YÖNÇİZ Öğretmenlerle toplantı…

12 FOTOĞRAFLARLA YÖNÇİZ Mesleki eğitim semineri…

13 FOTOĞRAFLARLA YÖNÇİZ Mesleki eğitim semineri…

14 FOTOĞRAFLARLA YÖNÇİZ Ortak ve iştirakçilerle toplantı…

15 FOTOĞRAFLARLA YÖNÇİZ Proje yazım ve yönetim eğitimi…


"Proje ortağı Sağnak Eğitim ve Kültür Derneği," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları