Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZEL İBNİ SİNA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NE

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZEL İBNİ SİNA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NE"— Sunum transkripti:

1 ÖZEL İBNİ SİNA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NE
HOŞGELDİNİZ

2 Okulumuz 2011 – 2012 Eğitim Öğretim Yılında Faaliyete Geçmiş ve İki Yılda Özel Sağlık Meslek Liseleri Arasında Başarısıyla Önemli Yerlere Gelmiştir.

3 Özel Sağlık Meslek Liselerine Neden İhtiyaç Duyulmuştur ve Öğrencilerimiz İçin Yararı Nedir?
Gün geçtikçe sayısı artan sağlık kuruluşlarında personel ihtiyacı da artmaktadır. Devlete bağlı sağlık meslek liseleri, kontenjanlarının sınırlı olması ve sayılarının fazla olmaması nedeniyle ihtiyacı karşılayamamaktadır. Öğrenciler dört yıl sonunda mesleğe başlayabilmekte ve devlete bağlı ya da özel kurumlarda iş bulabilmektedirler.

4 İsterlerse puansız geçişle 2 yıllık ön lisans programlarına da yerleşerek eğitimlerine devam edebilmekte ve farklı alanlarda uzmanlaşabilmektedirler. Yine önlisans programlarından lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler. Lisans sonrasında formasyon alarak sağlık meslek liselerinde öğretmenlik yapabilmektedirler.

5 BÖLÜMLERİMİZ HEMŞİRELİK
Bireyleri; hastalıklardan korunma yolları konusunda bilgilendiren, beden veya ruh sağlığının bozulması halinde hekim tarafından verilen tedaviyi uygulayan, hasta bakımını planlayan, uygulayan, denetleyen ve izleyen kişidir.

6 Hemşire olmak isteyenlerin; Genel yeteneğe sahip,
 Biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı,  İnsanlara yardım etmekten hoşlanan,  Hemşireliğin dayandığı bilimler hakkında yeterli bilgiye sahip,   Sağlıklı ve hasta bireyin yapısını, fizyolojik fonksiyonlarını ve davranışlarını anlayabilen,    Sorumluluk duygusu yüksek,    Çabuk ve doğru karar verebilen,     Sağlık personeline ilişkin uygulama eğitimine katılabilme yeteneğine ve bu personelle çalışma deneyimine sahip olmaları,     Tedbirli, tertipli,  şefkatli, sevecen,  Bedence sağlıklı, dayanıklı ve soğukkanlı kimseler olmaları gerekir.

7 Hemşireler Resmi veya özel hastanelerde, dispanserler ve sağlık ocaklarında görev alabilirler.  Çalışma ortamı genellikle temiz ve kapalıdır. Hemşireler çalışırken hastalarla, hasta yakınlarıyla, doktorlarla ve diğer sağlık personeliyle iletişim halindedir. Görev yaptığı sağlık kuruluşlarında belirlenen takvime göre nöbete kalmak veya vardiyalı çalışmak durumundadır.

8 ATT (ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ)
Kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birdenbire hastalanan insanlara iyileştirici yönde ilk müdahaleyi yapan kişidir.

9 Acil Tıp Teknisyeni olmak isteyenlerin;
İnsanlara yardım etmekten hoşlanan, Dikkatli, temiz, titiz, Soğukkanlı, Ani durumlarda hızlı ve doğru karar verebilen, Bedence sağlam ve güçlü kişiler olmaları gerekir.

10 Acil Tıp Teknisyenleri
genellikle kamu ve özel hastaneler ile polikliniklerde çalışırlar. Ambulanslarda, acil servislerde, 112 komuta kontrol merkezlerinde görev yaparlar.

11 Neden Özel İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi?
Üçüncü yılımızda deneyimimizle ve işinde uzman öğretmenlerimizle öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştiriyoruz.

12 Neden Özel İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi?
Alanında uzman öğretmenlerimiz gözetiminde öğrencilerimiz uygulama sınıflarında deneyim sahibi oluyorlar.

13 Neden Özel İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi?
Hemşirelik Uygulama Sınıfı ATT Uygulama Sınıfı Ayrı kısımlarda bulunan Hemşirelik ve ATT uygulama sınıflarımızda gerekli tüm donanım bulunmaktadır.

14 Neden Özel İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi?
Etkili uygulama eğitiminin ardından öğrencilerimiz alanında isim yapmış hastanelerde staj imkanına sahip olmaktadırlar. EMSEY HASTANESİ FATİH ÜNİVERSİTESİ SEMA HASTANESİ PENDİK ŞİFA HASTANESİ

15 Neden Özel İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi?
Disiplinli ve kalıcı mesleki eğitimin yanında öğrencilerimiz sosyal – kültürel alanlarda da başarılara imza atmaktadırlar.

16 Neden Özel İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi?
Kompozisyon yarışmalarında öğrencilerimiz birçok derece aldılar.

17 Neden Özel İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi?
Spor karşılaşmalarında da güzel sonuçlar aldılar.

18 Neden Özel İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi?
LÖSEV’e Destek Engellilere Destek Yaşlılara Destek Sosyal sorumluluk projelerimizle öğrencilerimiz mesleki özelliklere sahip olmakta ve bunları uygulamaktadırlar.

19 Neden Özel İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi?
Törenler, programlar vb. faaliyetlerde öğrencilerimizin hepsine görevler verilmekte ve iletişim yetenekleri geliştirilmektedir.

20 Neden Özel İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi?
İşaret dili eğitimimiz ile SESSİZLERİN SESİ olarak bir dil daha öğrenmektedirler. Sağlık kurumlarında öncelikli tercih nedeni olan bu sertifikayı almaları onları birçok açıdan fayda sağlamaktadır. Ayrıca empati yetenekleri de gelişmektedir.

21 Neden Özel İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi?
Önümüzdeki yıl başlayacak bir uygulama ile İngilizce seviyelerinin daha da gelişmesini sağlayacaktır. “Amerikan Kültür Derneği” ile yürüteceğimiz çalışma ile hem Avrupada geçerli kur eğitimi alacaklar hem de mesleki İngilizce derslerini de göreceklerdir.

22 Neden Özel İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi?
Eğitimlerimiz ile öğrencilerimiz ÜÇ DİPLOMA ile mezun olma şansını yakalayacaklardır.

23 Neden Özel İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi?
Disiplinli eğitimimiz ile öğrencilerimize sorumluluklar veriyor ve onları mesleklerine hazırlıyoruz.

24 3 YILLIK DENEYİMİMİZİ YENİ AÇACAĞIMIZ OKULUMUZLA GÜÇLENDİRİYORUZ.
ÖZEL PENDİK ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ

25 GELİN ÇOÇUKLARINIZIN GELECEĞİNİ OLUŞTURACAK MERDİVENLERİ BİRLİKTE OLUŞTURALIM VE ONLARIN İŞ GARANTİSİ SAĞLAYAN MESLEKLER EDİNMELERİNİ SAĞLAYALIM.


"ÖZEL İBNİ SİNA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NE" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları