Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HEMŞİRELİK MESLEĞİ VE ÖZELLİKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HEMŞİRELİK MESLEĞİ VE ÖZELLİKLERİ"— Sunum transkripti:

1 HEMŞİRELİK MESLEĞİ VE ÖZELLİKLERİ
6/C 6/C HEMŞİRELİK MESLEĞİ VE ÖZELLİKLERİ HAZIRLAYAN:Esra GÖZEL 1794 1794

2 Hemşirelik / Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Genel Tanım: Birey, aile ve toplum sağlığının korunması, hasta bakımının planlanması, hekim tarafından saptanan tedavinin yapılması konusunda çalışacak insan gücünü yetiştirmeyi amaçlayan bir bölümdür.

3

4 Faaliyet Alanları: Hemşireler, özel ya da resmi tüm sağlık kuruluşlarında servis hemşiresi, servis başhemşiresi, klinik hemşiresi ve hastane başhemşiresi olarak görev alırlar. İş Bulma Olanakları ve Kazanç Durumu: Hemşirelik temel eğitimine ek olarak öğretmenlik sertifikası alan hemşireler; sağlık meslek liselerinde ve hemşirelik yüksekokullarında çalışabilir, eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerine katkıda bulunabilirler.

5

6 Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu: Hemşirelerin ülke genelindeki dağılımı dengeli olmadığı için hemşirelere duyulan ihtiyaç sanıldığından fazla olacaktır.

7

8 Bu Mesleği Seçenlerde Ne Gibi Nitelikler Olmalı: Biyolojiye ilgi duyması ve bu alanda başarılı olması İnsanlara yardım etmekten hoşlanması Sorumluluk duygusunun yüksek olması Çabuk ve doğru karar verebilmesi Temiz, dikkatli ve titiz olması

9

10 Tedbirli ve düzenli olması Şefkatli ve sevecen olması Bedence sağlıklı, dayanıklı ve soğukkanlı olması Düzensiz mesai saatlerinden etkilenmemesi gerekir.

11

12 Türkiye’de hemşirelik eğitimi sağlık meslek liseleri ve üniversitelerin ilgili bölümlerinde yapılmaktadır. Hemşirelik eğitimi sağlık mesleklerinde 4 yılda verilmektedir. 4 yılın sonunda dileyen öğrenciler meslek yüksek okullarında eğitimlerine devam ederek hemşirelik alanlarında yükselebilmektedirler.

13

14 Türkiye İstatistik Kurumu'nun saptamalarına göre; 2001 yılında Türkiye'de hemşire bulunmakta ve aynı verilere göre hemşire başına 903 kişi düşmekteydi.

15

16 Modern hemşireliğin kurucusu; Florence Nightingale'dir
Modern hemşireliğin kurucusu; Florence Nightingale'dir. Nightingale; şu sözleriyle ünlüdür; "Tanrının en değerli armağanı olan hayat, çok defa hemşirenin ellerine terk edilmiştir." İlk Türk hemşire; Selçuklu döneminde yaşamış olan Gevher Nesibe'dir.

17 İlk Türk Hemşiremiz:Gevher Nesibe

18 12 Mayıs günü, Florence Nightingale'in doğum günüdür ve her yıl dünyada "Hemşireler Günü" olarak kutlanmaktadır.

19 Modern Hemşireliğin Kurucusu: Florence Nightingale

20 Hemşireliğe başlarken her şeyden önce hasta güvenliğini sağlamada ben en iyi olacağım diyerek başlamalıyız ve bunun için her zaman eğitime, öğrenmeye, gelişime açık olmalıyız. Bu meslek çok renkli ve bir o kadar da zevkli.. Öğrenecek o kadar çok şey var ki... Bir hemşirenin arkada da iki tane gözü olmalıdır çünkü merkezimizde hastalar var. Hemşire her zaman soğukkanlı olmalıdır, ama relax değil; hızlı olmalıdır ama panik değil. Bu özellikle yoğun bakım ortamında çok önemli.

21 Ve işimizi en iyi nasıl yapabilirizi düşünüp bunun için hedefler belirlemeliyiz. Planlı ve programlı çalışmayı kendimize alışkanlık edinirsek bu şekilde devam eder..Her zaman mesleğinde en iyi olmalı ve hastaları her şeyin merkezine koymalıyız.

22 Beni izlediğiniz için teşekkür ederim. 

23 KAYNAKÇA 1-HEMŞİRELİK VİKİPED


"HEMŞİRELİK MESLEĞİ VE ÖZELLİKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları