Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KALORİ BANK YEDİĞİNİ BİL.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KALORİ BANK YEDİĞİNİ BİL."— Sunum transkripti:

1 KALORİ BANK YEDİĞİNİ BİL

2 EKİP – GÖREV DAĞILIMI Hasan Sait ALPARSLAN Yazılım Ezgi TURGUT
Finansal Araştırmalar Yusuf ÇOLAK Malzeme ve Tasarım Tolga BEYAZŞEKEROĞLU Koordinatör

3 HİKAYESİ Kilo vermeye kararlı olduğum zamanlar yoğun bir şekilde kalori hesabı yapardım.Bu hesabı yapmak benim için zor olurdu.Çünkü her yediğim yemeğin kalorisini internetten bulmak,hesaplamak ve aklımda tutmak zorundaydım.Yiyeceklerin kalori miktarını ve gündelik yediğim yiyecekleri aklımda tutmak bana zorluk çıkarabiliyor,hata yapmama sebep olabiliyordu.Yine bir unutma sırasında benim yerime bunu yapabilecek bir cihazın olmasını diledim.

4 AMAÇ Kilo probleminin hızla artığı bu dönemlerde,insanların diyetinin rahat ve pratik bir şekilde takibini yapmayı sağlayacak bir cihaz tasarlamak.Kişinin kalori bankasından gündelik olarak hesaplar yapmak.Daha sağlıklı bir yaşam,daha kolay bir diyet hizmeti vermek.

5 KAPSAM

6 HEDEF KİTLE Fazla kilo problemi olduğu gibi,kilo alamamakta bir problemdir.Bizim hedef kitlemiz, gündelik ne yediklerini takip etmek isteyenler,aşırı kilo problemi olanlar,kilo almak isteyenler,mevsimlik olarak veya belirli aralıklarla diyet yapanlar ve formunu korumak isteyenler.

7 SORUN ANALİZİ

8

9 İnsanlar bilinçsizce tüketiyor
İnsanlar bilinçsizce tüketiyor.Bu yıl dünya 1 yıllık yiyeceğini “8 AY’DA”  tüketti.Artan tüketim beraberinde sağlıksız bir yaşam getirdi.

10 İHTİYAÇ NE? Kalori hesabını bizim yerimize yapacak,bilgileri aklında tutacak ve gerektiğinde bizi uyarabilecek bir sistem.

11 ÜRÜN MÜ, HİZMET Mİ? Ürün

12 ÇÖZÜM ÖNERİSİ Bizim yerimize kalori hesabı yapacak,bilgileri depolayıp gereken konularda bize bilgi verebilecek bir cihaz tasarlayacağız.Kendi şifremizle veya parmak izimizle adımıza oluşturulan hesapta kalori takibi yapabileceğiz.Bu durum her yiyeceğin kalori miktarına farklı bir platformdan bakmaya ihtiyaç duymadan cihazın menüsünde değeri bulup kalori bankamıza yazılmasını sağlayacak.

13 SWOT

14

15 FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI Obezite küresel bir problem olduğu için Dünya’nın hemen hemen her yerinde kullanılabilir. Bilinçsiz ve sağlıksız tüketimin artmasıyla cihazın Dünya’da kullanılmasına imkan sağlamaktadır. Piyasada rakibinin olmaması uygulanabilirliğini arttırır.

16 ÜRÜN/HİZMET MAALİYET Şuan yaptığımız bir prototip olduğu için asıl kullanmak istediğimiz malzemeleri kullanamadık.Cihaza daha çok fonksiyon ekleyip daha güzel bir görünüm kazandırmak ve kullanışlı hale getirmeyi hedefliyoruz. Cihazın parça maliyeti: 60TL

17 KAR/ZARAR Biz bir adet ürünün maliyetini 60 tl’ye tamamladık.Diğer masrafları hesaba katmadan 100 TL fiyatla satmayı düşünüyoruz.Ürünün kar/zarar tablosu sponsor firma ile beraber hazırlamayı düşünüyoruz.

18 İHTİYAÇ LİSTESİ Finansal destek AR-GE desteği Mentör Desteği
Mali Destek Parça Desteği Networking Teknoloji ve yazılım firmalarıyla görüşme desteği.

19 WEB, SOSYAL MEDYA ÇALIŞMALARI
@Kaloribank


"KALORİ BANK YEDİĞİNİ BİL." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları