Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR."— Sunum transkripti:

1 KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR

2 Ne yapmaya çalıştık ? Projemizde web ortamında yer alabilecek bir portal sistemi üzerinde çalışılmıştır. Oluşturulan portal sisteminin kullanıcı ve yöneticiler için olabildiğince kullanılabilir olması hedeflenmiş portalın bulunduğu sunucu üzerinde optimum çalışabilmesi için optimizasyon çalışmaları üzerinde durulmuştur. Ajax,Jquery gibi kullanım kolaylığı getiren kütüphaneler kullanılmıştır. Oluşturmuş olduğumuz şirket portalı domain olarak satın aldığımız adresinen erişilebilir durumdadır.

3 Genel Olarak Projenin Amacı
Projemiz temel olarak kobilere yönelik bir portal olarak düşünülebilir. Bu portalın amacı kobilerin birbirleri ile kolay iletişim kurabilmesini sağlamaktır. Kayıtlı üyeler bu portal üzerinden şirketlerine ait ürün ve ilanları paylaşabilmektedir. Portal hem tanıtım ve reklam hem de bir ticaret aracı olarak kullanılmasına olanak sağlayacak şekilde geliştirilmiştir.

4 Kullanılan Geliştirme Ortamları
Zend Studio :Zend Studio Php geliştiricileri tarafından geliştirilen bağımsız bir IDE olarak tanımlayabiliriz.Zend Studio Java ile geliştirilmiş bir uygulama olup fonksiyonalite bakımından rakibi olmayan bir platformdur. PHP :PHP,sunucu tabanlı html içine gömülmüş bir betik (script) dilidir. PHP’nin popüler bir betik dili olabilmesinin en büyük sebebi maliyetsiz oluşu ve gönüllü girişimciler tarafından geliştirilmiş olmasıdır.Açık kaynaklı olması geliştirmeye yönelik imkanlar sunmaktadır.

5 Kullanılan Geliştirme Ortamları
Mysql :Mysql , günümüzde internetteki en popüler açık kaynak kodlu veritabanı yazılımıdır.Mysql hem kişisel uygulamalarda hem de büyük çaplı projelerde yazılım dilleri ile olan uyumu ve web sunucular üzerindeki yüksek performansı sebebiyle yazılımcılar tarafından vazgeçilmez bir veri depolama aracı olmuştur.Mesala dünyanın en çok tercih edilen sosyal ağı olan Facebook’ta mysql veritabanını kullanan arasındadır.

6 Kullanılan Geliştirme Ortamları
Tortoise SVN : Yazılım sürecinde oluşan en büyük sıkıntı her zaman takımdaki kişilerin yaptığı düzenlemelerin yine takımdaki birisinin yaptıklarıyla çakışmasıdır. Bir SVN sunucusu sayesinde proje üzerinde yapılan en ufak değişiklik bile versiyonlanıyor ve veritabanına kaydediliyor.Takım çalışanları bu dosyalara ulaşmak istediğinde bir SVN programı sayesinde dosyaları bilgisayarlara çekip,çalışmalarını yapabiliyorlar.

7 Kullanılan Geliştirme Ortamları
FileZilla :Filezilla GNU / GPI bir FTP programıdır.Yani internet üzerinden başka bir bilgisayara dosya transferini sağlayan açık kodlu bir yazılımıdır.Hem profesyonel olarak hem de amatör olarak kullananların ihtiyaçlarnı karşılayabilmektedir.

8 Modüler Yapılar

9 Sektör Yönetimi

10 Üye Yönetimi

11 Firma Yönetimi

12 Ürün Yönetimi

13 İlan Yönetimi

14 Kullanıcı Yönetimi

15 G-Map Yönetimi

16 Sipariş Yönetimi

17 Banka ve Hesap Yönetimi

18 İstatistik Modülü

19 Sonuç Kobilerin internet ortamında yeteri kadar aktif olamadığını düşünerek geliştirmiş olduğumuz kobi portalı temel olarak kullanıcılarına kobilerin ürünlerini taleplerini ilanlarını birbirleri ile paylaşmaya imkan sağlayan bir iletişim sistemi olarak geliştirilmesi tamamlanmıştır. Bununla birlikte sistem üzerinde yer alan üyeler kobilerin paylaşmış olduğu ürünleri satın alabilmeleri için gerekli ödeme sistemi yapısı entegre edilmiştir. Tamamlamış olduğumuz sitemiz adresinde şuanda pek fazla üyesi olmasada erişilebilir durumdadır.

20 TEŞEKKÜRLER


"KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları